Make Money With Nuffnang

Followers

Follow Me

BLACK OUT!!! Kantoi Terbesar Cybertroper DAP Pasca PRU-13!





Tahukah anda….Sebuah video parodi ‘The Magical Blackout’ dimuat naik pada hari yang sama pilihan raya umum ke-13 berlangsung (5 Mei 2013).

Video itu menunjukkan beberapa situasi di mana sesuatu perkara itu boleh berubah apabila berlakunya ‘blackout’.

Itu adalah sindiran kononnya semasa pengiraan undi, DAP sedang menang, kemudian berlaku blackout dan secara tiba-tiba BN pula menang di beberapa tempat.

Kejadian blackout berlaku pada malam 5 Mei…dan pada malam itu juga The Magical Blackout muncul di Youtube.

Bayangkan, bagaimana sebuah video parodi sebegitu boleh siap dirakam, diedit dan dimuat naik dalam setengah jam selepas kejadian blackout berlaku?

Mudah sahaja…kejadian blackout sudah dirancang puak DAP. Sebab itu mereka telah bersedia dengan sebuah video parodi khusus untuk memperlihatkan kerajaan menggunakan taktik balckout untuk menipu undi.

Kalau parodi itu keluar tengah hari 6 Mei…lojik jugak…ini kurang setengah jam kejadian dah ada.

Cepatnya tahu…

Selain parodi blackout yang sudah disediakan begitu awal… tindak tanduk ejen pengundian DAP juga agak pelik.

Berikut adalah perbualan beberapa petugas Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dan orang awam yang merasa hairan dengan sikap dan perbuatan beberapa ahli dan ejen pengundian DAP di pusat-pusat penjumlahan undi.

“… yang tak tahan tu, siap agen DAP bawa masuk lampu kecemasan tu, dia kata takut blackout. Paranoid betul la.

“Tak logik. Agen DAP dekat tempat saya yang jaga undi dah diberi lampu standby dari kroni-koni deorang (mereka). Sebelum pukul 5, mereka dah dapat lampu standby.

“Kami petugas pun tertanya-tanya kenapa hantar lampu. Mereka ‘on’ lampu sampai kami habis kira undi, padahal lampu dalam kelas terang benderang.

“Mana mereka tau masa kira undi akan blackout?

“Pelik gak kan kenapa mereka bawa lampur extra. Tapi takde blackout la dekat tempat saya jadi agen. Sebab time tu dia dah tau dia confirm menang.

Itulah beberapa petikan perbualan petugas-petugas SPR menerusi laman sosial Facebook.

Kalau puak-puak DAP ni tak tahu akan blackout, macam mana boleh dari pukul 5 petang dah sediakan lampu kecemasan.

Petugas SPR dan petugas TNB pun tak tahu akan berlaku blackout.

Kerajaan menipu dalam PRU-13- Itulah idea yang sedang giat dimainkan cybertroper DAP.

Dan itulah propaganda pihak pembangkang pada hari ini yang mengecam keputusan PRU13.

Namun, sangat jelas video tersebut telah dirakamkan lebih awal dan dimuat naik pada hari pilihan raya. Blackout adalah agenda yang dirancang cybertroper DAP dan parti itu sejak awal lagi. Sebab itu sebuah parodi khusus dibuat awal.

Cuma kesilapan cybertroper DAP ialah mereka rakus dan memuat naik klip berkenaan terlalu pantas.

Dan kenapa mereka buat demikian? Mudah…Kerana mahu memburukkan kerajaan Barisan Nasional serta ketelusan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Malaysia.

Satu muslihat yang dibawa oleh pihak DAP yang tidak dapat menerima kekalahan mereka di sesetengah tempat.

Bagi menutup kekalahan mereka, mereka telah merancang lebih awal untuk mengaburi mata rakyat yang menunjukkan buruk BN dan SPR.

Apa pun, syabas kepada cybertroper DAP yang berjaya menghasilkan sebuah video parodi ‘pada masa yang sama’ ketika proses pengiraan undi dilakukan.

Kepada anda fikir-fikirkan…itu baru satu…belum masuk penipuan lain yang dimainkan cybertroper seperti puluhan ribu warga Bangladesh dibawa masuk dan (yang paling kelakar) beg undi dibuang SPR dari helikopter.






BB : SEDIH SEBAB APA YANG DIKONGSI INI AKAN TETAP DITOLAK DAN TIDAK DIPERCAYAI OLEH MEREKA YANG TAKSUB KEPADA PR!!!

- SUMBER

18 ulasan:

  1. bangang la u.... kita dari sarawak SUDAH TAU Blackout akan berlaku kerena ia berlaku di SIBU pada tahun 2008! U mad bro?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya lo..tahun 2008 SIBU, BN menang.

      Padam
  2. Salam, nak betulkan skit. Video yang kita upload di Youtube x sama masa/tarikh register dgn masa/tarikh Malaysia. Contoh video saya baru je upload skrg masa tulis comment ni bertarikh pukul 10.42 pagi. 8/5/2013. Video di link ni bertarikh 7/5/2013. Meaning kalau uploader video Blackout ni post pagi2 mcm ni pukul 11 skalipun, tetap akan terpacak kat upload date tu 5/5/13.

    http://www.youtube.com/watch?v=MJ6Ky0Wnab0&feature=youtu.be

    Hehe, saya x taksub parti mana2. Sekadar kongsi info. :)

    BalasPadam
  3. Salam, nak betulkan skit. Video yang kita upload di Youtube x sama masa/tarikh register dgn masa/tarikh Malaysia. Contoh video saya baru je upload skrg masa tulis comment ni bertarikh pukul 10.42 pagi. 8/5/2013. Video di link ni bertarikh 7/5/2013. Meaning kalau uploader video Blackout ni post pagi2 mcm ni pukul 11 skalipun, tetap akan terpacak kat upload date tu 5/5/13.

    http://www.youtube.com/watch?v=MJ6Ky0Wnab0&feature=youtu.be

    Hehe, saya x taksub parti mana2. Sekadar kongsi info. :)

    BalasPadam
  4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  5. tak faham kenapa masalah black-out jadi isu.. kat pusat mengundi kiraan dah dibuat... siap semua ajen kiraan sign lagi seblum kotak undi dihantar ke pusat pengumpulan... jumlah undi mestilah sama dgn jumlah keseluruhan dari keseluruhan pusat mengundi.. tak kira lah samada kiraan semula dibuat selepas black out atau tidak...

    BalasPadam
  6. part mana yg kata video ni diupload 30minit selepas blackout?? ce citer ce citer..

    BalasPadam
  7. Lu lagi bangang. Tahun 2008 ada bukti bukan DAP yg buat sabotaj? DAP cibai. Ni tktik yg DAP belajar dari penasihat Mossad dgn PAP (bapak racist). Ada banyak lagi taktik kotor yg DAP cibai ni belum sempat belajar. PAP dah malas nak ajar. Bongok sangat. Lynas tak menjadi sbb Cina DAP racist terlampau bodoh nak jalankan taktik kotor yg PAP ajar. Cikgu lu pun bodoh, sbb tu taktik tak jd. Fuck off la Cina DAP. Tak lama lagi DAP diharamkan.

    BalasPadam
  8. DanKhooProduction mmg famous buat video2 pendek.Tkder kene mengena dgn blackout pilihanraya...hanya kebetulan.Dari dulu lg mereka buat video...jgn nk provoke mereka pulak.

    BalasPadam
  9. youtube guna jam US. jika kita upload video kat situ, tarikh yang akan terpapar ialah 12 jam lewat dari jam kita.

    BalasPadam
  10. .bagi pandangan aku budak belajar computer dan sudah berkerja hampir 5 thn dlm bidang software IT.Video ini boleh disiapkan dlm mase 15-30 minit sahaja. Aku bukan professional dlm bidang video, kalu professional lagi cepatla siap

    BalasPadam
  11. OK KES SETTLE .. SIAPA YANG PERCAYA ADA BLACKOUT MEMANG BODO..

    berapa kali korang nak ditipu... skang da official DAP, SInchew, the star pun kata tiada blackout... so tanya balik pada diri... yang korang taksub ni betul ker ?

    http://says.com/my/news/why-do-i-see-so-many-black-profile-pictures-on-fb

    Now can be focus on working together and rebuilding the country? or korang akan emo emo lagi tak tentu pasal dan membuat kekecohan... anwar suke je porak perandakan negara... sore loser betul... tapi ade jer pengikut dier tu..

    BalasPadam
  12. PERANCANGAN YANG KONONYE TELITI BAGI MENGABURI MATA PENGUNDI DAN SUKA MEMBUAT ONAR DISAAT2 GENTING..LAIN KALI LAHHHH PUN TAK PAYAHHHHH

    BalasPadam
  13. Dakwat kekal yg x kekal x lak nk heboh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dakwat x de masalah sebab nama diorang dah digaris......

      Padam
  14. black out taktik lama.
    kita skrg dh guna taktik baru.....

    BalasPadam
  15. Orang yang bodoh saja yang akan percaya SPR tipu, mereka ni tak ada kerja, otak kosong tak pandai guna, dia orang taruh macai pembangkang yang bodoh sebagai agen di tempat mengundi tak tau buat kerja, pemimpin mereka pun sama sekolah tinggi sijil main beli punya.Ada prosedure nak ikutlah, prosedure yang ketat, tak ada otak.....

    BalasPadam
  16. abis agen parti dap, pas n pkr yg dok kat situ buat aper, x kan masuk dalam tempat mengundi dan tempat kiraan undi tu x bertugas tapi tido sampai abis.. kalau nk tuduh spr pun agak2 la, jgn sampai menampakkan kebodohan

    BalasPadam

Isu-Isu SEMASA... APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive

 
Blogger Templates