Nuffnang

ASAL BUKAN MAT SABU : HUSAM Sertai Kem MB Kelantan!!!






Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa berpegang kepada kata-kata yang dilafazkan dalam sebuah forum sebelum ini bahawa beliau tidak akan mencabar Mohamad sabu untuk jawatan Timbalan Presiden.

Husam hari ini dengan rasminya mengumumkan beliau hanya akan mempertahankan jawatan Naib Presiden pada pemilihan PAS yang dijadualkan 22 November nanti.

Dalam satu kenyataan media yang dikeluarkan sebaik sahaja menyerahkan borang penerimaan calon, Husam menjelaskan beliau memutuskan untuk bertanding jawatan Naib Presiden PAS berdasarkan jumlah pencalonan yang lebih tinggi beliau perolehi untuk jawatan tersebut berbanding jawatan Timbalan Presiden.

"Penerimaan untuk bertanding hanya jawatan Naib Presiden sahaja dan tidak jawatan lain adalah berpedoman kepda jumlah pencalonan terbanyak untuk saya adalah untuk jawatan tersebut.

"Saya menganggap itu adalah isi hati dan pilihan akar umbi PAS, jawatan mana mereka inginkan saya tempatkan diri saya," katanya.

Keputusan Husam ini membuatkan jawatan Timbalan Presiden bakal menyaksikan pertandingan jawatan satu lawan satu antara penyandang, Mohamad sabu dan Timbalan Menteri Besar Kelantan, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah.

Pertandingan antara Mohamad dan Mohd Amar juga bakal menyaksikan pertembungan antara calon pilihan kumpulan pro-profesional dan kumpulan pro-ulama.

Mengulas persaingan pemilihan PAS kali ini, penganalisis politik, Sayuti Omar berpendapat Mohamad atau dikenali Mat Sabu lebih berpeluang untuk memenangi jawatan Timbalan Presiden.

Sayuti berkata Mohamad lebih layak berada di kerusi nombor dua PAS kerana telah menunjukkan keupayaannya selama dua tahun memegang jawatan Timbalan Presiden.

Katanya, peranan Mohamad untuk menjadikan PAS sebagai sebuah gerakan politik dan tidak hanya gerakan Islam dan dakwah semata-mata agak memuaskan.

"Mohd Amar hanya popular di Kelantan, itu pun tidak semua PAS Kelantan memberi sokongan kepada Mohd Amar, jadi laluannya agak sukar.

"Mohd Amar mungkin boleh menang jika ada endorsement dari Dewan Ulamak dan Timbalan Mursyidul Am PAS, kalau tidak ada 'talian hayat' ini rasanya peluang untuk beliau sukar," katanya kepada Astro AWANI.

Bagi pertandingan merebut jawatan Naib Presiden, selain Husam, dua lagi penyadang jawatan tersebut, Salahuddin Ayub dan Datuk Mahfuz Omar bakal berdepan saingan Ketua Penerangan PAS Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man dan Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat, Datuk Abu Bakar Chik.

Tuan Ibrahim membuat keputusan untuk bertanding jawatan Naib Presiden biarpun mendapat pencalonan tertinggi untuk jawatan Timbalan Presiden.

Seorang lagi calon yang layak bertanding jawatan Naib Presiden, Idris Ahmad dikatakan lebih berminat untuk bersaing bagi jawatan Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat.

Bagi jawatan Naib Presiden pula, Sayuti menjangkakan Tuan Ibrahim akan mendapat undi paling tinggi, diikuti oleh Salahuddin dan Husam.

"Tuan Ibrahim dan Salahuddin berkemungkinan tidak berdepan laluan sukar untuk mendapat tempat di jawatan naib Presiden.

"Satu lagi kekosongan untuk jawatan Naib Presiden lebih berpeluang untuk dimenangi oleh Husam, kerana perwakilan PAS melihat beliau sebagai pemimpin masa depan parti itu.

"Namun jika sekiranya ada 'tangan ghaib' yang mencatur pemilihan kali ini, kemungkinan Bakar Chik akan memenangi kerusi Naib Presiden," katanya lagi.

Selain pertandingan untuk jawatan Timbalan Presiden dan Naib Presiden, pemilihan PAS kali ini juga bakal menyaksikan pertandingan untuk jawatan Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM) antara bekas Ketua Dewan Pemuda PAS Johor, Suhaizan Kaiat dan Ketua Dewan Pemuda PAS Wilayan Persekutuan, Kamaruzaman Mohamad.

Penyandang jawatan Ketua Dewan Pemuda, Nasrudin Hassan sudah mengumumkan untuk tidak mempertahankan jawatan tersebut sebaliknya akan bertanding merebut salah satu tempat dalam barisan Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat.

Bagi jawatan Timbalan Ketua Dewan Pemuda PAS, Muhammad Khalil Abdul Hadi yang juga anak Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang bakal bertarung dengan Naib Ketua DPPM, Raja Ahmad Iskandar Raja Yaakob.

Sementara bagi jawatan Ketua Dewan Muslimat PAS Pusat, penyandang jawatan tersebut, Siti Zailah Mohd Yusoff dijangka akan dicabar lawannya ketika pemilihan lepas, Nuridah Salleh.

Nama calon-calon yang akan bertanding untuk pemilihan pucuk pimpinan PAS penggal 2013-2015 dijangka akan diumumkan esok.

Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan PAS, Asmuni Awi dijangkakan akan membuat sidang media mengenai perkara tersebut pukul 11 pagi esok (Sabtu) di ibu pejabat PAS.

Pemilihan PAS untuk penggal 2013-2015 dijadualkan akan berlangsung pada 22 November depan selepas perasmian Muktamar Tahunan PAS ke-59 yang bermula pada tarikh yang sama.

read more...

BERTAUBATLAH!!! Saranan JAKIM Kepada Balu Dan Pengikut Al-Arqam



Hatijah Aam


KUALA LUMPUR Pihak berkuasa agama sama ada di peringkat persekutuan dan negeri termasuk agensi berkuasa yang lain akan terus memantau pergerakan balu pengasas kumpulan Al-Arqam yang diharamkan, Hatijah Aam dan pengikutnya.

Ketua Pengarah, Jabatan Kamajuan Islam Malaysia (Jakim), Datuk Othman Mustapha berkata pihaknya meminta Hatijah Aam dan semua pengikutnya supaya bertaubat dengan sebenar-benar taubat dan kembali kepada ajaran Islam sebenar.

"Kita tidak mahu pisang berbuah dua kali sebagaimana mereka pernah menyatakan taubat mereka sebelum ini, namun ia hanyalah retorik dan lakonan semata-mata.

"Oleh itu, mereka mestilah memperkemaskan ilmu pengetahuan mereka khususnya berhubung aqidah dengan merujuk kepada pihak yang berautoriti.

"Kita berharap dalam majlis istitabah yang diadakan hari ini (Jumaat), mereka akan benar-benar bertaubat," katanya dalam kenyataan di sini Jumaat.

Hatijah Aam dan kira-kira 300 pengikutnya hari ini menyertai upacara istitabah (taubat) anjuran Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) di Shah Alam.

Othman berkata apa yang penting, bukan sahaja mereka mesti bertaubat tetapi semua sistem yang mereka amalkan dalam kelompok Global Ikhwan Sdn Bhd (GISB) mesti berubah kepada sistem arus perdana yang diamalkan di Malaysia.

"Ini termasuklah memastikan anak-anak mereka mengikuti sistem pendidikan yang ada di Malaysia.

"Mereka tidak boleh terus menyisihkan diri mereka daripada mengambil bahagian dan bercampur dengan masyarakat Islam di mana mereka berada dan ini semua perlu dilakukan supaya boleh meyakinkan yang mereka benar-benar insaf dan bertaubat," katanya. -BERNAMA
read more...

ABIS LA...LAGI Pemimpin PKR Letak Jawatan!!!





Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Matunggong, Datuk Jelani Hamdan mengumumkan peletakkan jawatannya sebagai naib pengerusi Parti Keadilan Rakyat (PKR) Sabah, berkuat kuasa serta merta hari ini.

Jelani berkata beliau secara moral mengambil keputusan itu kerana tidak berpuas hati dengan cara pelantikan barisan Majlis Pimpinan Negeri (MPN) Sabah yang dipengerusikan oleh Datuk Seri Lajim Ukin.

Beliau memberi alasan tidak boleh bekerjasama dengan kepimpinan MPN terutama Lajim dan kegagalan parti itu berhubung hak-hak Sabah dan autonomi seperti dijanjikan sebelum ini.

Bercakap pada sidang media di sini, beliau mempersoalkan pemilihan Lajim sebagai pengerusi MPN Sabah yang disifatkan tidak dibuat secara konsensus serta kaum Kadazandusun Murut (KDM) dalam PKR negeri tidak diberi kedudukan sewajarnya.

Beliau menegaskan keputusan meletak jawatan itu adalah atas kehendak sendiri tanpa melibatkan mana-mana pihak termasuk Barisan Nasional (BN).

“Saya belum menentukan sama ada akan menyokong kerajaan atau sebaliknya selepas ini,” katanya.

Mengenai keahliannya dalam PKR, Jelani berkata beliau sendiri tidak pasti sama ada beliau ahli parti itu atau sebaliknya kerana sejak mengemukakan permohonan menjadi ahli pada 2010, beliau tidak pernah menerima surat pengesahan bahawa beliau diterima sebagai ahli.

“Sehingga saya jadi calon, malah sehingga ke hari ini saya tidak tahu sama ada saya ahli PKR atau tidak. Saya anggap saya bukan ahli PKR sebab saya tidak pernah menerima surat pengesahan penerimaan dari ibu pejabat PKR,” katanya.

Pada Pilihan Raya Umum ke-13, 5 Mei lepas, Jelani yang bertanding atas tiket PKR memenangi kerusi DUN Matunggong dengan majoriti 320 undi.

Beliau memperoleh undi sebanyak 6,947 berbanding pencabar terdekatnya Sarapin Magana daripada BN yang mendapat 6,627. – Bernama
read more...

Sebelum Karpal, Nga Kor Ming Pun Dah Tentang Perjuangan PAS!!! Dah LupaKe?


Bagi yang terlupa atau yang buat-buat lupa, dikongsikan kembali apa yang DAP mahu berkaitan undang-undang penukaran agama.

Fasal (4) Perkara 12 Perlembagaan Persekutuan memperuntukkan agama seseorang bawah umur 18 tahun hendaklah ditetapkan oleh "his parent or guardian" (ibu bapa atau penjaga).

Pada 2009, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz ketika itu Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, berkata kerajaan akan menghalang semua penukaran kanak-kanak bawah umur masuk Islam tanpa persetujuan bersama.

LUPA KA???

read more...

VIDEO : Inikah Kenyataan Nik Aziz Yang Membuatkan Karpal "NAIK TOCANG!!!"




Nik Aziz Nik Mat telah berkata dalam video dibawah bahawa "DAP tidak ganggu PAS kerana terima dasar Islam" . Jadi, jika betul DAP terima dasar islam kenapa pula sekarang Karpal Singh mahu parti berlandaskan agama dimansuhkan?




Lihat video DISINI


Petikan kenyataan :

“Kalau DAP tak mahu bersama Islam, kenapa dia dengan PAS? Saya ulang lagi sekali, kalau DAP menolak dasar Islam, jadi kenapa dia bersama PAS?

“PAS ini adalah satu parti yang ada dasar, bila DAP boleh terima PAS maknanya DAP boleh terima dasar dan dalam masa itu...tiada apa-apa gangguan (daripada DAP),” kata Menteri Besar Kelantan itu.


Ke mana perginya Timbalan Presiden PAS Abg Mat Sabu kita? Sampai ke hari ini (3 hari) Karpal SIngh mengeluarkan kenyataan beliau, satu kenyataan/statement pun tidak keluar dari mulut Timbalan Presiden PAS itu, yang ada hanyalah tindakan "hero" Tuan Ibrahim Tuan Man serta Pemuda PAS yang cuba defend PAS dan konon-konon "bidas" Karpal SIngh. 

Akhir sekali, tahniah la kepada ahli PAS, setelah berpenat lelah dan berjaya memenangi DUN Sungai Limau, rakan anda sendiri (DAP) minta parti anda dibubarkan. Wallahu alam.

- SUMBER
read more...

VIDEO : Penonton Histeria Semasa Tonton "HIGHLAND TOWER" Dalam Panggung!!






Pihak MiG menasihatkan kepada mereka yang lemah semangat supaya tidak menonton filem ini. Video rakaman nie adalah rakaman sebenar dari penonton di Brunei.


Ini adalah kisah benar apa yang dilihat itu yang terjadi semasa di set penggambaran dan ianya dirakam oleh camera. Oleh itu anda yang lemah semangat dinasihatkan agar jangan menonton filem ini.





- SUMBER
read more...

PETRONAS OH PETRONAS!!! Petronas Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang!!!







BERAPA ramai antara kita yang pergi ke stesen minyak Petronas setiap pagi untuk membeli nasi lemak, roti dan kuih-muih yang dibekalkan syarikat kecil Melayu atau makcik-makcik di kampung untuk dijadikan sarapan?

Semua itu dikhuatiri hilang tidak lama lagi apabila Petronas didakwa mengamalkan dasar baharu, bercanggah dengan dasar penubuhan syarikat minyak negara itu untuk membantu peniaga tempatan.

Daripada projek ratusan juta ringgit melibatkan telaga minyak di tengah laut sehinggalah kepada kontrak bekalan roti di kedai Mesra Petronas, semuanya didakwa mula diberikan kepada syarikat asing tanpa memberi peluang adil kepada peniaga tempatan.

Ketua Pegawai Eksekutif Majlis Tindakan Ekonomi Melayu (MTEM) Mohd Nizam Mahshar berkata, badan bukan kerajaan itu menerima banyak aduan daripada syarikat dalam industri minyak dan gas negara mengenai sikap Petronas yang didakwa mereka sebagai pilih kasih dalam memberikan kontrak.

“Pembekal perkhidmatan minyak dan gas, pengusaha stesen minyak, kontraktor atau syarikat logistik, semuanya mengadu mengenai Petronas,” katanya dalam satu pertemuan dengan Sinar Harian, baru-baru ini.


Dasar Petronas mula berubah

Beliau mendakwa Petronas cuba mengetepikan syarikat Bumiputera dan Melayu dalam pemberian kontraknya dan tersasar daripada peranan asalnya untuk membantu membangunkan syarikat Bumiputera dalam industri minyak dan gas.




Menurut Mohd Nizam, MTEM dan syarikat tempatan dalam sektor itu berkongsi pendapat sama dengan Petronas bahawa pemberian kontrak harus dilakukan berdasarkan keupayaan dan prestasi syarikat.

“Memang kita pun mahu syarikat yang layak sahaja diberikan kontrak tetapi jangan guna alasan itu untuk hentikan semua projek kepada syarikat Melayu,” katanya.

Mohd Nizam berkata, MTEM pernah mengadakan pertemuan dengan pengurusan tertinggi Petronas berhubung isu ini pada Februari lalu namun hasilnya tidak memuaskan.

“Mula-mula nampak hasil pertemuan seolah-olah baik, (pengurusan tertinggi Petronas) janjikan pelbagai perkara, termasuk kerjasama antara MTEM dan Petronas.

“Tetapi dua minggu selepas pertemuan itu, Petronas hantar surat jawapan memaklumkan syarikat itu tidak bersedia memberi komitmen kepada perkara dibincangkan dengan MTEM dalam pertemuan itu, terutama berhubung agenda Bumiputera dan Melayu,” dakwanya.
read more...

PAS "DITAMPAR" DI SUNGAI LIMAU @KhairyKJ @Reginalah




Kejayaan Barisan Nasional (BN) mengurangkan majoriti undi Pas dalam pilihan raya kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Limau, Kedah adalah tamparan hebat buat parti tersebut, kata Ketua Pemuda UMNO Khairy Jamaluddin.

Beliau turut menyifatkan pengurangan majoriti undi lebih daripada separuh itu sebagai satu kemenangan moral buat BN.

“Ini menunjukkan kita boleh menembusi kubu kuat Pas yang kita tahu dahulunya dipegang oleh pesuruhjaya Pas. Wakil rakyat baharu (Sungai Limau) tak boleh duduk dengan selesa,” katanya selepas merasmikan Kejohanan Menembak Asia Tenggara di Lapang Sasar Menembak Kebangsaan Subang, di sini hari ini.

Menteri Belia dan Sukan itu turut melahirkan rasa kesal dengan insiden keganasan yang melibatkan penyokong pembangkang dan anggota Wanita UMNO ketika merayu undi dalam pilihan raya kecil itu semalam.

“Apa yang lebih menyedihkan ialah apabila ada penyokong pembangkang yang ‘bergelak ketawa’ dalam media sosial, menaip LOL (laugh out loud), sedangkan jika terjadi pada pihak mereka, mereka akan kata kita bertindak ganas.

“Ini menunjukkan pihak pembangkang gagal mempromosikan politik cara berhemah dan menunjukkan tahap kebencian mereka telah sampai ke tahap yang tidak berperikemanusian,” katanya.

Pada PRK semalam, Pas mengekalkan kerusi DUN Sungai Limau dengan majoriti 1,084 undi. Calonnya Mohd Azam Abd Samat, 37, memperoleh 12,069 undi berbanding calon BN Dr Ahmad Sohaimi Lazim, 52, yang mendapat 10,985 undi.

Walaupun Pas menang kerusi DUN Sungai Limau, majoriti undi yang diperoleh Mohd Azam merosot sebanyak 61 peratus berbanding majoriti diperoleh bekas penyandang Tan Sri Azizan Abdul Razak dalam pilihan raya umum ke-13 Mei lepas - SUMBER
read more...

VIDEO : Kemalangan Di Federal Highway Dirakam Depan Mata Yasin Senario





Kemalangan ini berlaku di Federal Highway pada jam 4 pagi, 1 Muharram 1453 Hijrah. Yassin Yahya (Yassin Senario) yang kebetulan berada di tempat kejadian merakamkan keadaan kemalangan tersebut dan tanpa dijangka, terjadinya satu kemalangan lagi di depan matanya.

Sumber dari menasihatkan anda agar bila ada kemalangan yang dah pun berlaku (dan dah ramai yang membantu), anda tak perlu berhenti lagi kerana ia akan menyesakkan lagi jalanraya selain akan membahayakan diri dan harta anda. Kepada pemandu juga lebih-lebih lagi di Federal Highway, tak akan tak tahu lagi laluan Federal Highway tu selalu akan tiba-tiba terhenti dengan mengejut jadi tak perlu nak test kelajuan kereta di situ.

- SUMBER : Oh! Media 


read more...

PANAS!! 19 "PORT" Atau "Sarang" GAY Di Malaysia Didedahkan!!!





Berikut lokasi yang didedahkan : 

1. Kuala Lumpur: Stesen LRT Pasar Seni: 7am-9am; 12pm-1pm 

2. Seremban: Terminal One; Parkson Terminal One Aras Bawah 

3. Johor: Bus Stand Larkin - Aras Bawah 

4. Kota Bharu: Fitness Center - Hotel R 

5. Kuala Lumpur: Blue Boy Club (BBC) - Jalan Bukit Bintang 

6. Kuala Lumpur: Jurassic Park - kawasan tempat letak kereta belakang Jalan Tunku Abdul Rahman 

7. Petaling Jaya: Tasik Kelana Jaya - biasanya sebelah malam 

8. Petaling Jaya: kawasan taman permainan kanak-kanak bersebelahan Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya. Juga di tempat letak kereta berhampiran kompleks renang MBPJ.

9. Petaling Jaya: Sudut Selera Taman Bandaran Kelana Jaya 

10. Kuala Lumpur: Taman Tasik Permaisuri - biasanya dari tengah malam sampai Subuh setiap Sabtu dan Ahad 

11. Cheras: Restoren Q Bistro (malam) 

12. Kuala Lumpur: Stesen KL Sentral - tandas lelaki belakang eskalator 

13. Ipoh: Taman kupu-kupu - KTM Ipoh 

14. Melaka: Infinity Cafe Jalan Melaka 

15. Melaka: Starlight Bistro, Plaza Melaka 

16. Melaka: Taman padang lama antara Bukit St Paull dan Resotren A&W - biasanya pukul 11pm ke atas 

17. Penang: Sixty9ine Mansion, Batu Ferringgi 

18. Penang: SOHO Gastro Pub, Tanjong Tokong 

19. Penang: Mega Mall Shopping Complex, Prai 





SUMBER dari sebuah blog juga berkongsi tips "macam mana nak tahu lelaki tu straight or tak melalui Facebook?"

aku sebenarnya ada banyak cara kalau nak tahu sama ada orang tu gay or tak hanya berpandukan pada FB mereka.. mungkin artikel ini berguna bagai pembaca perempuan yang takut-takut lelaki idaman sebenarnya tak straight.. tapi, aku nak cakap lah, apa yang aku senaraikan ni tak semestinya betul.. ianya just berdasarkan pengalaman aku..


1. mula-mula sekali kalau aku nak detect orang tu straight or tak, usually aku akan tengok pada 'subscription' orang tu.. bagi aku, yang ni paling obvious sekali lah.. kalau dalam list subscription tu ada banyak lelaki yang hensem-hensem, badan sasa, jambu-jambu, memang aku kata dalam 85-90% kemungkinan lelaki tu adalah PLU.. lebih-lebih lagi kalau semua dalam list subscription tu langsung takde seorang perempuan pun..

2. then, biasanya aku akan tengok pada subscriber orang tu.. kena hati-hati gak kalau anda tengok jumlah subscriber orang tu agak banyak.. sampai beribu-ribu.. bila dilihat siapa yang subscribe orang tu, jika terlalu banyak lelaki, haaahhh.. mesti ada yang tak kena.. aku kata dalam50-80% kemungkinan.. jaga-jaga dengan profile yang ada nama 'FULL'.. misalnya macam 'Abu Bakar Full'.. kalau ada 'full' ni... hehe.. faham-faham je lah.. usually 'ada sesuatu' je...

3. kemudian, lihat pada profile picture.. kalau anda lihat jumlah gambar dalam profile picture dah sampai beratus-ratus, asyik nak tukar profile picture je, haaahhhh.. ada yang tak kena ni.. usually lah lelaki straight ni jarang nak tukar-tukar profile picture, tapi yang PLU ni selalu.. sebab mudah bosan kot, asyik nak tukar-tukar profile picture je.. kemungkinan dalam 60-85% kot orang tu PLU...


4. tengok pada album orang tu... kalau ada satu album yang penuh gambar dia, gambar posing-posing misalnya, takde gambar orang lain.. maksud aku satu album yang khusus ada rupa dia je.. nama album mungkin macam 'this is me', 'only me' yang khusus untuk dia je.. dah tu dalam gambar, asyik penuh gambar yang dia ambil sendiri.. macam kat cermin tandas dengan handphone misalnya.. haaaah.... dalam 75-85% orang tu memang PLU.. Instagram pun sama.. kalau banyak sangat picture kat instagram dia asyik muka dia je ambil pic sendiri.. cuba banding dengan lelaki straight.. yang lurus ni instagram tak banyak sangat muka dia.. kalau ada pun usually dengan kawan.. posing lelaki straight biasa-biasa je.. tapi yang PLU asyik pose ala-ala comel or macho gitu.. kat blog pun sama.. kalau kat blog kiri kanan penuh pic dia je.. haaahhh..... 

5. then, bila dah tengok gambar tu, tengok sekali siapa-siapa yang komen.. tengok juga siapa-siapa yang ada like picture tu.. kalau banyak lelaki yang anda rasa dia sendiri pun tak kenal dengan lelaki-lelaki tu, kemungkinan besar dia tu gay.. lebih-lebih lagi kalau ada komen dari lelaki puji kata hensem or comel lah.. sebab maksudnya orang tu ada kenalan FB yang gay gak.. and dia tak kisah lelaki gay lain asyik nak puji.. kenal pasti ayat macam 'PLU', 'orang macam kita', 'top', 'bottom' dalam komen-komen tersebut.. ada yang siap bagi nombor phone lagi.. kadang-kadang ada je ayat macam tu kluar.. kalau ada... haaaahhhh.....

6. tengok-tengok juga lelaki yang suka post gambar kat FB.. gambar dia seorang lah.. tengah-tengah posing, usually ambil pic sendiri dengan phone, then post kat FB.. PLU ni ada perasaan macam syok sendiri gak kot.. haha.. perasaan hensem lah, perasan comel.. bila ambil pic sendiri, then post kat FB, lepas tu nak orang lain like pic tu banyak-banyak.. kat tandas ambil pic sendiri, then post kat FB.. suka je posing-posing dengan phone.. bagi aku 80% lelaki macam ni adalah PLU..

7. satu lagi, ada PLU suka letak gambar sendiri sebagai cover photo.. memang jarang lelaki straight letak pic sendiri sebagai cover photo.. tapi picture macam mana?? picture yang cuma ada seorang je.. bukannya gambar dia ramai-ramai dengan kawan ke.. just dia single dalam picture tu.. dah tu buat muka ala-ala kiut lah konon.. macho lah.. kalau cover photo dalam satu picture tu berderet gambar dia je, haaaahhh... lagi lah...

(senarai di atas tak semestinya betul, tapi aku katakan kemungkinan besar adalah ya..)



Apa kita boleh lakukan selepas mengetahui lokasi ini? 

1. Kenal pasti siapa dan punca mereka terjebak. 

2. Bimbing mereka ke arah kebaikan dengan mengajak penglibatan ustaz-ustaz yang bertakwa dan warak. 

3. Membuat serbuan demi serbuan untuk memastikan mereka yang tegar melanggar undang - undang ini ditahan. 

4. Menghantar ke pusat pemulihan akhlak atau pondok dengan diletakkan sebagai 'orang kena pengawasan' sehingga mereka pulih dari ketagihan seks yang songsang ini. 

5. Menggalakkan penyebaran info tentang LGBT dan bahayanya dari segi agama atau sains. Menggunakan media perdana dan media sosial.

read more...

HINA ALLAH, ISLAM DAN MELAYU !! LU MINTA MAAF ATAU LU.....


aPa LaGi CiNa MaU???


read more...

LEMAK BABI : Tepung Import Beracun - PPIM



Persatuan Pengguna Islam Malaysia hari ini mendakwa ada tepung yang diimport menggunakan bahan “beracun” dari lemak babi. Ikuti penjelasan Setiausaha PPIM yang mempertikaikan mengapa kerajaan belum mengharamkam tepung jenis ini:



read more...

SEKOLAH ALIRAN AGAMA TERUS MENAGIH SIMPATI IBU BAPA TATKALA SEKOLAH CINA DITABUR BERJUTA-JUTA!!



APE NI!!!!

Dikala Sekolah CINA dapat Bulan dan Bintang, Sekolah Agama/KAFA menagih simpati ibu-bapa. mana UMNO? mana TSMY? mana NAJIB?. 

Sekolah tersebut kurang bernasib baik kerana dikendalikan oleh Melayu/Islam, jika dimiliki oleh cina mungkin sudah pun menerima dana pembanguna bernilai JUTAAN ringgit dari Perdana Menteri/TPM/Apa saja lah menteri berportfolio Malaysia.

Sekali fikir macam tak percaya jer keadaan ini berlaku di sebuah negara yang menabalkan Islam sebagai agama rasmi negara.

Fikir-fikirkan...


read more...

SG. LIMAU : Cina Yang Dulu Bukanlah Cina Yang Sekarang, HOI!!!!




CINA TETAP CINA....

BN kalah sebanyak 1.084 undi di PRK Sg Limau. Walaupun berjaya menukar beberapa PDM yang pro PAS untuk bertukar menjadi BN, jumlah majoriti di kubu hitam "Pas tuli" mereka di Bukit Baru dan Kg Choras tidak mencukupi untuk menukarkan senario politik.

Ketika kempen, bantuan sekolah CIna sebanyak RM2.3 juta yang diumumkan Tan Sri Muhyiddin dengan kata-kata bahawa sekolah Cina "is here to stay" banyak menyakitkan hati penyokong UMNO dan orang Melayu.

Tanpa membuat usul periksa, mereka membuat andaian bahawa sekolah cina dapat RM2.3 juta dan sekolah Maahad hanya RM350,000.

Banyak tumpuan diberikan kepada kaum Cina di mana lebih 1,800 pengundi cina akan mengundi. Dalam pertandingan yang sengit hingga setiap undi penting, undi Cina dilihat sebagai undi penentu.

Ada pihak mengatakan kaum Cina yang membari PAS kemenangan. Salah sebuah peti undi PDM Bukit Besar yang dikatakan memberi keputusan PAS 1557.. BN 443..majoriti 1114. Lalu dianggap undi cina yang 'kambuskan' BN.

Namun begitu ada pihak pula menganggap PDM Simpang 3, Sedaka dll pun ada sedikit sebanyak undi-undi kaum Cina. PDM-Majoriti PDM-PDM ini sudah berubah warna dari hijau ke biru 

Memetik dari MyKMU SINI


*******************

Menurut penganalisis politik, faktor kecil pengundi Cina juga telah menjejaskan undi terhadap PAS. Pada PRU 13 yang lalu, hampir 90% pengundi Cina telah keluar mengundi dan 87% daripadanya telah memilih PAS. Beliau menambah, pada kali ini hanya 51% pengundi Cina mengambil keputusan untuk mengundi. Hampir 49% daripadanya telah memilih calon Barisan Nasional manakala selebihnya memilih calon PAS.

Isu ekonomi seperti kenaikan harga minyak dan Cukai Barangan dan Perkhidmatan telah mendorong pengundi Cina kekal mengundi PAS. Kemerosotan jumlah keluar pengundi Cina adalah disebabkan mereka mula berasa tertipu oleh janji – janji manis Pakatan Rakyat terutama Anwar Ibrahim sekaligus mengambil keputusan untuk tidak keluar mengundi.

Inilah adalah tanda protes diam masyarakat Cina terhadap Pakatan Rakyat dan sekiranya trend ini berterusan maka peluang untuk pengundi Cina pulang kepada Barisan Nasional sangat tinggi.

****************

Walaupun ada asas untuk menawarkan bantuan tersebut seperti yang kami tulis di SINI, menyebut ketika kempen politik, ini sudah menjadi sesuatu yang agak sensitif kepada penyokong BN dna masyarakat Melayu.

Pemimpin harus ingat bahawa mereka perlu juga undi penyokong UMNO untuk menang. Ambil iktibar dari 1,000 pengundi dan penyokong UMNO di Sg Limau yang sudah jadi kelabu dan hitam. 

Sepanjang siri PRK-PRK hingga ke PRU, tak habis-habis bantuan sekolah CIna diberikan tapi masih tak membawa sebarang hasil politik. Namun pucuk kepimpinan tak serik-serik lagi menawarkan bantuan sekolah cina sebagai gula-gula sedangkan perlembagaan tidak ada memberi hak untuk sekolah cina untuk mendapat bantuan kerajaan.

Oleh itu ... 




Kasilah gula-gula lain tapi bukan tawarkan bantuan sekolah. Bantu warga tua dan miskin takpe. 

Hakikatnya kaum cina akan bermati-matian pertahankan tiga perkara: bahasa dan budaya mereka, sekolah cina mereka dan periok nasi perniagaan mereka.

Oleh itu biar mereka pertahan sendiri dan buat apa kita nak sibuk pertahankan.

Lagi di bantu, mereka bukan tahu erterima kasih malahan mintak lagi, tapi undi tetap kasi DAP.

read more...

DEMI ISLAM : "RELAKAH" Kita Malaysia Menjadi Seperti Ini?



Relakah Kita? Bersediakah Kita?

Fikir-fikirkan...


read more...

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

Networkedblog

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top