Seorang wanita yang dikatakan berniat tidak elok kepada satu pengusaha restoran di Segamat, Johor dengan menuduh makanan yang dijual di situ mahal padahal ada perkara tidak baik yang dilakukannya.
Sebuah kilang memproses kicap, cuka, tauchu dan sos di kawasan perindustrian Meranti Jaya di sini yang diserbu buat kali kedua, didapati tidak memiliki sijil halal dan menggunakan logo halal palsu pada produknya.
Menteri Multimedia dan Komunikasi, Datuk Seri Salleh Said Keruak mengingatkan bekas ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya tidak lupa berhubung apa yang berlaku pada tahun 1998.
SKANDAL s*ks yang menyelubungi bekas Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dilihat semakin parah. Ironinya pihak pembangkang mengambil jalan mudah dengan menyalahkan pihak UMNO dalam kemelut ini.
Jabatan Kehakiman (DOJ) Amerika Syarikat (AS) didakwa menasihati kerajaan Malaysia supaya mengambil tindakan tegas ke atas bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad kerana berterusan membuat dakwaan palsu kata Presiden Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin (PMSP), Ramesh Rao.
Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom menyekolahkan seorang Ahli Parlimen DAP secara terbuka dalam wacana anjuran Karangkraf kerana tidak memahami isu berhubung pindaan RUU 355 atau Akta Mahkamah Syariah (bidang kuasa jenayah) 2016.
Jarang-jarang berlaku, Tun Dr Mahathir Mohamad hadir ke Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bagi menyatakan sokongan terhadap permohonan Datuk Seri Anwar Ibrahim bagi mencabar Akta Majlis Keselamatan Negara (MKN) 2016.