Tidak mahu berselindung, bekas isteri Salih Yaacob, Nor Raha Hamad, 47, mengakui hatinya kini lebih tenang dan mendoakan hanya terbaik bagi kelangsungan hidup pada masa akan datang.
PUTRAJAYA - Ansuran bayaran bulanan pinjaman perumahan Rumah Bina Negara (BN) yang dibangunkan untuk belia luar bandar tidak akan melebihi RM250, kata Menteri Pembangunan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.
“Pengaruh Mahathir semakin berkurang dalam arena politik Malaysia, “kata Shahnon Teoh dalam akhbar The Straits Times (Singapura). Shahnon berkata:
Penyingkiran Datuk Seri Mukhriz Mahathir sebagai Menteri Besar Kedah merupakan satu tamparan hebat kepada usaha gigih yang diterajui oleh bapanya Mahathir Mohamad, untuk menjatuhkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.
Kenapalah suami kepada artis ni tak pernah-pernah insaf dan serik? Memalukan je! Sikap biadap Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan yang juga merupakan suami kepada pelakon Umie Aida memang melampau apabila beliau menyumpah seranah adun-adun Kedah dan Perdana Menteri kita Datuk Seri Najib Tun Razak dengan tuduhan “bangang”.
Anda sukakan cabaran di lautan? Anda minat dunia pelayaran tetapi tak tahu bagaimana untuk mempelajarinya? Cubalah dengan program ini yang disediakan secara percuma buat anak muda yang terpilih! Tunggu apa lagi?
Ditengah-tengah kemelut politik yang melanda Kedah sejak dua minggu lalu, kerajaan DAP Pulau Pinang semakin rakus menekan penduduk Melayu Pulau Pinang. Minggu lalu sahaja, dua buah tapak gerai perniagaan kecil-kecilan orang-orang Melayu di robohkan tanpa sebarang belas ihsan oleh Majlis Bandaraya Pulau Pinang.
Sebuah portal baru-baru ini melaporkan tindakan seorang gadis yang secara tiba-tiba menanggalkan bahagian atas bajunya ketika berada dalam sebuah bas awam.
Memetik laporan Shanghaiist.com, tindakan gadis yang tidak dinamakan itu dirakam dan disebarkan secara meluas menerusi aplikasi sosial terkenal, Weibo.
Pengarah Urusan Rayani Air, Jaafar Zamhari meletakkan jawatannya berkuat kuasa akhir bulan lalu selepas empat bulan memikul tanggungjawab itu dan tugas berkenaan kini dipangku oleh pemilik syarikat penerbangan itu sendiri, Ravi Alagendrran.
PETALING JAYA: Ultras Malaya membantah tindakan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) menukar nama gelaran pasukan bola sepak kebangsaan kepada ‘Harimau Malaysia’.
Anak mana yang tidak marah, anak mana yang tidak malu, dan anak mana yang tidak terguris apabila maruah dan harga diri ayah mereka dihina dan "dipijak-pijak" oleh orang lain. Apatah lagi penghinaan tersebut dibuat secara terbuka dan melampau di media sosial.
Ketuanan Melayu bakal menjadi sejarah di Selangor. Ketuanan Melayu kini dipersoalkan secara terbuka. Tidak lagi sembunyi-sembunyi. Itulah yang berlaku hari ini. Selain proses "kemelayuan" yang berlaku dalam DAP, parti itu dengan tidak berselindung lagi telah mendalami "kelompongan-kelompongan" perundangan yang ada untuk mereka eksploitasi.
Mantan Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Mukhriz Mahathir dalam kenyataan medianya hari ini telah mengumumkan meletak kesemua jawatannya termasuk sebagai Menteri Besar di Wisma Darul Aman pagi tadi.
Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah merupakan watak penting kejayaan UMNO dan Barisan Nasional (BN) merampas semula Kedah daripada pakatan pembangkang pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).
Akhirnya teka-teki rakyat Kedah mengenai kedudukan Mukhriz sebagai Menteri Besar terjawab selepas krisis kepimpinan di negeri itu berlarutan selama dua minggu.
Datuk Seri Mukhriz Mahathir akhirnya akur untuk meletakkan jawatan sebagai Menteri Besar setelah hilang sokongan majoriti ahli-ahli Dewan Undangan Negeri Kedah (Adun).
Menurut sumber SuaraTV yang rapat dengan pejabat Barisan Nasional (BN) Kedah, anggota Jemaah Pemangku Sultan Kedah berpuas hati dengan kenyataan semua Adun yang ditemui.
Alhamdulillah..... semoga keputusan yang dicapai ini memberi kebaikan dan manfaat buat seluruh rakyat Kedah. Kekalutan yang berlarutan selama 2 minggu ini akhirnya terlerai.
ADUN PEMBANGKANG MENGADAP JEMAAH PEMANGKU SULTAN Seramai 13 daripada 15 ADUN pembangkang di Kedah dilaporkan sedang menghadap Pengerusi Jemaah Pemangku Sultan Kedah, Tan Sri Tunku Sallehuddin Sultan Badlishah di Alor Setar bagi menentukan kepimpinan Datuk Seri Mukhriz Mahathir sebagai menteri besar.
Perjumpaan di Wisma Darul Aman, di Alor Setar itu diadakan sejak jam 3 petang tadi.
Mufti Perlis, Datuk Dr. Mohd. Asri Zainul Abidin menuduh pihak berkuasa agama Islam Johor terlibat memfitnah beliau apabila menyenaraikannya sebagai individu yang “mengelirukan” dan melarangnya daripada berceramah di negeri itu.
Alahai TS Muhyiddin Yassin. Kenapa sampai perlu berbohong untuk dapatkan perhatian. Terimalah kenyataan bahawa Tan Sri bukan lagi Timbalan Perdana Menteri atau pun Menteri Pelajaran. Janganlah direndah-rendahkan maruah serta harga diri Tan Sri demi perkara-perkara kecil sebegini.
Rasanya kita semua maklum impak kenaikan harga minyak kepada ekonomi rakyat. Paling "terkesan" pastilah harga barangan dan perkhidmatan yang seperti tidak terkawal kenaikannya oleh para penjual, pemborong mahupun pengedar. Tanpa diminta, tanpa arahan sesiapa mereka menaikkan harga barangan dan perkhidmatan "sesuka mereka".
Memetik berita dari Portal Online Pak Din.My, Menteri Besar Kedah, Datuk Mukhriz Tun Mahathir bakal dipecat dari dari UMNO setelah enggan menurut kehendak parti agar meletak jawatan Menteri Besar bagi memberi laluan muka baru.
Apa dah jadi dengan Mukhriz? Nasihat siapakah yang didengarnya sehingga "melanggar" sumpah dan taat setianya kepada Raja dan Sultan? Apakah institusi politik lebih tinggi dari institusi Diraja di Kedah. Usahlah lagi mempergunakan rakyat negeri itu demi kuasa politik yang sebenarnya bukanlah hak milik mutlak seorang Menteri Besar.
Portal Malaysiakini ni siapa wartawannya? Rakyat Malaysia ke rakyat mana ni? Bahasa Melayu tunggang langgang, lepas tu salah maksud pula... Atau memang "disengajakan" bagi mensensasikan berita mereka?
ALOR SETAR: Menteri Besar Kedah Datuk Seri Mukhriz Tun Mahathir mengesahkan beliau tidak akan menghadiri pertemuan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Barisan Nasional (BN) dengan Anggota Jemaah Pemangku Sultan Kedah esok.
Heboh di media sosial surat yang dikeluarkan oleh Mukhriz antaranya mengatakan Tuanku Sultan dan Jemaah Pemangku Sultan murka dengan krisis kepimpinan di Kedah. Akan tetapi penulis agak musykil dengan dakwaan tersebut andainya perkembangan terkini ini diambil perhatian.