Nuffnang

Najib Terima "Kejutan" 80 Ahli Pas Di Terengganu

pix_gal0
KUALA TERENGGANU  – Tertarik dengan program transformasi dan program membantu rakyat yang digarap Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, sekumpulan penyokong tegar Pas dari Kampung Jerong Seberang dan Kampung Bukit Cempedak di Marang tekad menyertai UMNO.

Ramli Abdullah, 53, mewakili 80 bekas penyokong Pas itu, berkata, mereka menyertai UMNO kerana tertarik dengan program transformasi yang dirancang kerajaan bagi membantu rakyat terutama golongan miskin serta penduduk kampung.

Katanya, program transformasi yang diwujudkan kerajaan benar-benar bertujuan membantu semua golongan terutama rakyat berpendapatan rendah selain memberi tumpuan kepada kemajuan negara.

“Kami selama lebih 30 tahun menjadi pengikut Pas, tidak ada apa-apa pembangunan yang disediakan di kampung kami, malah keadaan kami semakin terpencil dan terasing,” katanya kepada pemberita selepas mengunjungi Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said pada majlis Selamat Tinggal Pas, BN Di Hatiku, di kediamannya, Seri Iman, di sini hari ini.

Pada majlis itu, 80 pengikut dan penyokong setia Pas dari kedua-dua kampung berkenaan berikrar memberi sokongan penuh kepada UMNO serta menyerahkan borang keanggotaan UMNO kepada Ahmad yang juga Pengerusi Badan Perhubungan Umno negeri.

Sementara itu seorang lagi bekas penyokong Pas, Mohd. Zulfadli Zakaria, 28, dari Kampung Bukit Cempedak, berkata beliau sedih kerana selama menjadi pengikut setia Pas, tiada apa yang disumbangkan parti pembangkang itu bagi kemajuan kampungnya.

“Mereka (Pas) tidak menghirau langsung penduduk Kampung Bukit Cempedak. Remaja dan belia di kampung kami terumbang-ambing tidak ada bimbingan, tidak ada program yang dirangka bagi kemajuan kami.

“Kami berharap setelah menyertai UMNO, kami akan menubuhkan Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung bagi kemajuan kampung kami setanding dengan kampung lain,” katanya yang mewakili orang muda kampung berkenaan.

Ketika berucap pada majlis itu, Ahmad berkata sehingga ini kerajaan telah membina 300 unit rumah mampu milik di Bukit Gasing dan 500 unit lagi di Bukit Payong dalam daerah Marang.

“Jika Barisan Nasional memenangi empat kerusi DUN serta Parlimen Marang, kerajaan akan membina 1,000 unit lagi rumah selain sebuah Sekolah Agama Imtiaz yang menelan belanja antara RM50 juta ke RM60 juta di daerah itu,” katanya.

Parlimen Marang dan dua DUN di bawahnya iaitu Rhu Rendang dan Bukit Payong dikuasai Pas manakala DUN Alor Limbat serta Pengkalan Berangan pula dipegang BN. – BERNAMA

Share this article

1 Komen:

  1. Salam tuan, Blog tuan sudah pun di pautkan pada halaman Uruk, mohon kembali blog Uruk mediauruk.blogspot.com juga di pautkan dihalaman blog tuan...terima kasih tuan....

    BalasPadam

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top