Nuffnang

SEDIH!!! Insiden Memalukan Ketika Tayangan Piala Dunia Di Dataran Merdeka!!Awal pagi tadi telah berlangsungnya acara Big Screen di Dataran Merdeka bagi perlawanan akhir Piala Dunia 2014 antara pasukan Argentina dan Jerman yang turut dihadiri Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin dan Perdana Menteri, DS Najib Razak.

Adat pertandingan ada menang kalah. KJ yang merupakan penyokong fanatik pasukan Argentina terpaksa pulang dengan kekecewaan. Namun apa yang lebih mengecewakan adalah gelagat atau perlakuan penonton-penonton yang hadir pada acara itu.

Sedih melihat budaya rakyat Malaysia. Longgokan sampah yang dibuang oleh mereka yang tidak bertanggungjawab ketika menonton pelawanan akhir Piala Dunia di Dataran Merdeka pada Isnin...
Pekerja pembersihan terpaksa membersihkan sampah sarap yang dibuang oleh penonton Piala Dunia di Dataran Merdeka pada Isnin. 

Ini merupakan satu sikap yang tidak bertanggungjawab sebahagian mereka yang menyaksikan perlawanan itu...

Amat memalukan.

Perkara ini berlaku dalam kita berseronok melihat gelagat Najib Razak dan Khairy Jamaluddin semasa menonton bola di dataran malam tadi.

Kita selalu mengharap rakyat Malaysia meniru budaya rakyat Jepun.Share this article

2 Komen:

  1. Tu lah Rakyat malaysia. ..yg kat dataran merdeka tu ...3rd class mentality...bercakap pandai...tindakan habit pun tak ada. ..

    BalasPadam
  2. Buat anak pandai, bila dah jadi tinggalkan. Buat sampah pandai, bila dah jadi, biarkan.

    BalasPadam

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top