Nuffnang

ALAHAI!! BEZANYA MEREKA!!Pagi ini, calon Barisan Nasional (BN) Seputeh Nicole Wong yang bakal menewaskan Teresa Kok pada Pilihanraya Umum (PRU13) akan datang ini dalam rangka lawatan di sekitar kawasan Sri Petaling selepas menghadiri program senaman pagi bersama kira² 50 orang penduduk di Salak Selatan.
Semasa dalam perjalanannya ke Salak Jaya, Nicole terserempak dengan sebuah kemalangan yang baru saja berlaku di persimpangan kawasan Sri Petaling. Kemalangan tersebut melibatkan seorang wanita yang menunggang motosikal.
Calon BN Bantu Mangsa Kemalangan Jalanraya, Wakil Calon DAP Cekak Pinggang


Mangsa yang dikenali sebagai Chan Meng Youk, 49 mengalami kecederaan di muka dan anggota tangan serta kaki dalam perjalanan dari rumahnya di Kg Baru Salak Selatan.

Calon BN Seputeh ini terus bertindak membantu wanita ini tadi dan menghubungi Ambulans untuk tindakan selanjutnya.

Inilah contoh terbaik yang harus dilihat dan diteladani oleh rakyat Malaysia. Waima dalam keadaan sibuk sekali dan bergegas ke tempat² yang lain. Keutamaan harus diberikan kepada mereka yang memerlukan bantuan.

Hal ini berbeza sekali dengan sikap 'bekas' Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok yang bukan saja gagal tetapi amat berkira dan kedekut untuk turun membantu pengundi yang telah memilihnya semasa PRU 12 (2008) yang lepas.


Share this article

2 Komen:

  1. DAP hanya cakap banyak n suka main sentimen kaum Cina membenci BN saja.DAP ngan Kecinaanya.Tapi Cina dlm BN adalah rakyat Malaysia yg tulin mahu berkongsi negara Malaysia ini dgn aman.Hidup Nocole Wong.Undilah Nocole Wong calon BN Seputeh.

    BalasPadam
  2. TAHNIAH RAKYAT KELATE YG MEMILIH PAS UNTUK JADI PEMIMPIN. KENYATAANNYA ORE KELATE TELAH MENUNJAKKAN MEREKA DALAM PROSES PILAHANRAYA SECARA ADIL JADI ANDA TERIMALAH NASIB ANDA SEPATUTNYA. JGN SALAHKAN ORE LAIN DGN KEBODOHAN ANDA SENDIRI. UNTUK RAKYAT KELATE YG BERADA DILUAR DIPUJI DGN PEMERINTAHAN PAS. ANDA JGN BANGGA SANGAT ADA MAKSUD YG TERSIRAT DIDALAM SETIAP PUJIAN YG DIBERIKAN JGN TERLALU BANGGA DGN TOKGURU ANDA KERANA TIADA MANFAAT YG ANDA TERIMA DGN PUJIAN KEPADA TOK GURU ANDA ITU. TOKGURU ANDA TETAP MENGATAKAN ORE YG BODOH MEMILIHNYA TETAPI YG SEBENARNYA ORE YG BODOH MENGANGKAT ORE BODOH DIJADIKAN PEMIMPIN JD JGN SALAHKAN ORE LAIN. WALAUBAGAIMANAPUN TAHNIAH KEPADA ORG KELATE YG DIPINGGIRKAN OLEH PEMIMPIN ANDA SETELAH ANDA MENGUNDINYA. TAHNIAH KEPADA RAKYAT KELATE. TAPI SAYA SEDIH DGN CARA TOKGURU MELAYAN RAKYAT KELATE SETELAH DIBERI KUASA. TERNYATA SIKAPNYA BERBEZA SEBELUM DIBERI KUASA. LG SATU MALAYSIA DIIKTIRAF SEBAGAI NEGARA ISLAM BUKAN SEBAB NEGERI KELATE TETAPI SELURUH MALAYSIA JGN SEMPITKAN FIRKIRAN ANDA MENGATAKAN MALAYSIA NEGARA ISLAM SEBAB KERAJAAN KELATE UTK MOMOKAN ORE YG GILAKAN KUASA DGN CARA MENIPU NAMANYA. WALAUBAGAIMANA TAHNIAH ORE KELATE ANDA BERHAK TERIMA APA YG ANDA HARAPKAN. TAHNIAH, TAHNIAH & TAHNIAH. PESANAN UNTUK ORE KELATE, MALAYSIA DIIKTIRAF NEGARA ISLAM OLEH DUNIA TETAPI BAGI SAYA AMAT MEMALUKAN SEBAB KELATE BUKAN NEGERI CONTOH ISLAM TERBAIK JIKA DIBANDINGKAN DGN NEGERI-NEGERI LAIN YG LEBIH ISLAM JIKA HENDAK DIBANDINGKANNYA. JIKA ANDA MAKSUD ISLAM YG DIBANGGAKAN RAKYAT KELATE, MALAYSIA BAKAL TERGADAI NEGARA ISLAMNYA KERANA POLITIK SEMPIT ORE PAS.

    BalasPadam

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top