Nuffnang

NGA KANTOIKAN DIRINYA BODOH, PENYOKONG DAP BANGANG - BLOGGER PR



Apa yang admin nak share ni bukan apa yang blogger Pro BN yang tulis sebaliknya blogger PR yang menghentam ADUN DAP Nga Kor Ming yang super duper bangang + bahlol.
Blogger Ameno World  menulis :

Sebelum si Nga gila neh padam posting bodoh dia untuk menutup kekantoian dia, aku nak share dulu kebodohan dia yang korang patut tengok.

Lawak siot.

Gambar di atas neh, dia sebarkan di facebook rasminya. 

Tengok ;


Terkejut konon. Satgi aku tempeleng muka dia 18 kali karang. Bukan dia je terkejut. Dengan aku2 sekali terkejut karang.

KAH KAH KAH

Oke. Apa yang si Nga neh buat ialah ;

1. Membayangkan kos per katil tu juta2.

2. Iaitu beli katil semata2.

Ini boleh diterjemahkan melalui pemahaman geng2 DAP kat ruangan komen tersebut, 
lihat ;




Dan lain2 lagi komen bangang yang korang boleh baca kat situ.

Dan. Yang SHARE pula ketika artikel ini ditulis ialah 737 individu yang ada masalah akal yang seriyus. 

Lihat ;


Take 5 kejap. 

Sebelum neh. Ramai gak yang selalu tanya2 aku. Ameno. Takde ke orang2 DAP yang bangang2 belaka. Kau asyik kutuk melayu je. Sekarang. Aku akan memperkenalkan kau penyokong2 DAP yang bangang2 belaka. 

Kau semua boleh baca posting berkenaan di link yang aku akan sertakan di bawah artikel nanti dan boleh la buat troll di atas kebahlolan mereka tue.

KAH KAH KAH

Oke. 

Hakikatnya apa kawan?

1. Hakikatnya. 120 juta ialah peruntukan untuk bina hospital termasuk pakej peralatan.

2. Maksudnya? Dari sebelum jadi hospital kepada menjadi hospital.

3. Dari bangunan kosong kepada berisi kabinet dan blabla..

4. Dari lantai kepada dinding.

5. Dari siling kepada pemasangan kipas dan aircond.

6. Dari ruang besar kepada partition.

7. Dari katil, langsir dan pemasangan kabel elektrik dan perkara2 berkaitan.

8. Bagi bidang contruction hospital, penggunaan definisi kos per katil bukan bermaksud KOS MEMBELI SEUNIT KATIL semata2.

9. Ia adalah satu penanda aras yang digunakan sebagai rujukan bagi pembinaan pembangunan hospital termasukla segala kelengkapan peralatan dan sebagainya.

10. Apa yang si Nga gila neh buat, sebarkan satu poster yang misleading dan mengambarkan seolah2 kita beli seunit katil dengan harga yang dia nyatakan tue.

11. Sepatutnya, dia huraikan point2 dia jika betul dia taknak bagi penyokong2 DAP fikir macam yang aku sebutkan.

12. Contohnya. Bandingkan pembinaan hospital di kawasan tertentu, dengan keadaan geografi dan ekonomi yang sama, dengan jumlah katil yang sama dan lakukan analisa. Adakah logik anggaran kos per katil ialah 1.59 juta seperti yang dia hujahkan. Lihat pula list peralatan, pakar yang disediakan, rate kos pembinaan dan perkara2 berkaitan.

13. Dan dari situ baru la rakyat boleh fikir. Wajar ke tak kos tersebut untuk pembinaan hospital Parit Buntar dengan kos yang dinyatakan.

Untuk rekod, ini apa yang diterangkan oleh kerajaan negeri Perak. Tak pasal2 aku neh macam jadi blogger UMNO plak dok betulkan kebahlolan si Nga gila neh wei. Bukan apa. Aku taknak kita diperbodohkan dengan hujah2 bangang dia.

Baca sat ;


Selepas dia siap bina nanti, baru la kita boleh analisa samada berbaloi atau tidak dengan kos yang dinyatakan. Masuk hospital tersebut. Biar dia beroperasi. 

Tengok ada kebocoran ka, keruntuhan ka, siling pasang betul tak, katil ada rosak tak, apa ke. Kos bertambah tak. Siap pada tarikh yang dijadualkan ke tak. Kontraktor amanah ke tak. 

Ini belum apa2 g kebabommm tanpa point.

Gila la dia neh.

Sapa undi woi?

BANGANG KOT.

KAH KAH KAH

BB : Tumpang gelak sekali... KAH...KAH...KAH...
Share this article

3 Komen:

  1. 76 bed hospital bermakna hospital yang mempunyai 76 katil. Jadi RM120m to build 76 bed hospital bermakna kos membina hospital yang mempunyai 76 katil bukannya kos katil hospital 76 unit RM120m!! Apa punya bodoh daa. Si terNgaNga tu dulu sekolah cina ke? simple english pun tak faham!

    BalasPadam
  2. Memang Cina kafir bodoh dari dulu tapi action pandai.
    Tok Pekong Cina yang suruh bakar kertas agar roh nenek moyang dia dapat makan, ada baju, kereta mewah, banglo, etc. Cina kafir memang bodoh.

    BalasPadam
  3. orang orang PAS, dan PKR memang bodoh mana boleh diajar

    BalasPadam

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

Networkedblog

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top