Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

BANGANG!!! Gadis Bertudung Bermulut Puaka Hina @PDRMsia



Wahai adik Fariha Adriani, peribahasa Melayu selalu menyebut : Kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa. Apa guna jika kamu bertudung andai memiliki mulut puaka begini? Memaki hamun pihak PDRM sedemikian rupa?


Mungkin adik pernah mengalami pengalaman yang tidak berapa baik dengan pihak keselamatan, namun cacian dan hinaan terbuka begini tidak akan mengubah apa-apa.


Mereka juga manusia biasa yang punya hati dan perasaan. Mereka juga tertakluk kepada tugasan dan arahan dari pihak atasan. Dan mematuhi arahan ketua mereka juga merupakan satu amanah yang perlu ditunaikan selagi ia tidak terpesong dengan undang-undang dan agama.


Janganlah hanya kerana segelintir yang "busuk" habis semua adik samakan status mereka. Apa perasaan adik sekiranya ayah, abang atau saudara mara adik juga dikutuk dan dihina walau bukan kerana kesalahan mereka?

Adik Fariha Adriani, masih belum terlambat untuk berubah. Jangan kerana momokan atau perasaan remaja adik ini akan membuatkan ibu bapa atau keluarga adik mendapat susah di kemudian hari.
Share this article

12 Komen:

  1. memang betul pun dia cakap. berapa ramai yang silent minority yang hampir kemalangan atau pun terlibat kemalangan hanya kerana polis trafik bergerak secara melulu dan agresif hanya kerana kepentingan VIP nak bergerak cepat dijalanraya. arahan-arahan juga, cara kau menjalankan arahan tersebut diperhatikan dan boleh guna budibicara sendiri. saya menantikan suatu masa VIP diharamkan daripada menggunakan khidmat escort kecuali terhad hanya kepada yang diPertuan Agong, PM, dan ketua-ketua negara yang melawat. itu pun kalau PM kena patuh lampu merah seperti PM Singapore.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betol..PM pn makan nasi mcm kte..so xde beza antra kite dgn PM

      Padam
  2. Ye. Mungkin betul ape yg die ckp. Tp Allah bagi mulut, guna sebaiknya. Bukan menghina & mencaci. Muka cantik tapi klau mulut macam ni, tak guna. Akhlak adab anda kat mane?

    Isteri Polis Trafik

    BalasPadam
  3. Senang2 ko mnghina org laen yg bertugas demi rezki utk keluarga...syg...nama sj blaja kat uitm tp nilai kemanusiaan dlm diri xada...xreti nak mnghargai manusi laen...sia2 saja mak bapak dpt anak yg bongkak lg selfish...
    Semoga betina bongkak ini mndpt balasan atas pnghinaannyer pd pekerjaan insan yg laen...

    BalasPadam
  4. Buat semua anggota pdrm, wanted kan budak hingusan ni... kenal pasti suma ahli koga dia.... andai satu hari nnt jadi sesuatu yg buruk kat dia atau koga dia,...kot kena rogol ke, kena samun ke...., jgn dilayan jika dia wat report... biar dia sedar kalau jd sesuatu yg buruk pada siapa nak dia minta tlg??? Pada polis jugak kan? Dia tak tahu kerja polis mcm mana, sukahati nak kutuk....jadi polislah kalau nak tahu susah ke senang... pastikan jgn ditolong budak ni dan seluruh ahli koga dia kalau dia susah....

    Dari: Isteri anggota pdrm yg tengah bengang....!

    BalasPadam
  5. Ambil teguran dia yg negative dan jadikan positive..kena kaji juga latar belakang budak ni...maybe adik beradik Ali pa ka....bw duk duk dalam bilik gerakan seminggu..duk balai seminggu..roadblok seminggu..operasi seminggu...pastu gtau dia seorang anggota bekerja selama 240 hari setahun di kali dengan jumlah tahun polis bertugas....pastu suh dia study ja kat uitm tu selama mn anggota polis bertugas..hmmmm...solat 5 waktu bagi cukup setiap hari selama mn hidup lagi bagus diiikk...
    Sah2 famili dia org yg benci polis...haaaiiih

    BalasPadam
  6. Kesian tengok,bangang x bertempat..

    BalasPadam
  7. Yg korg sume ni nak menyalak lebih knp?.msng2 de pndpt msng2..tu pndpt sisrinie..kte kne gak dgr luahan & pnjlsan die dl..korg ni pn satu bangang wt blog juz utk mencaci die..korg pndi lak ckp die dosa wt mcm tu coz m'aibkan org,tp korg pn sme je dgn die

    BalasPadam
  8. Aq pn stju dgn sisrinie tu..psl aq kje site & tiap bln de polis dtg mntk duit kt pkrja aq dgn tujuan utk TUTUP MULUT..kerajaan suruh ANTI RASUAH tp polis yg cap ayam xde pangkat ni yg beria2..korg msti xprnh rs bnda ni coz korg kje krjan..polis tu sndri yg wt nme polus len kotor coz perangai yg pntgkan dri..jujur & amanah tu pntg dlm kje..klu rzki tu dtg dr bnda yg haram atau meragukn,maka jadi darah dgg keturunan

    BalasPadam
  9. Ble nk sembahyang ni?klu lum sembahyang, g sembahyang dl sebelum komen..sesungguhnya Allah melihat apa yang kita lakukan.klu kje x amanah apa hukumnya?.so tepuk dada tanya hati

    BalasPadam
  10. JUST UNTUK PERINGATAN..PERNAH DENGAR TAK USTAZ CAKAP KALAU KITA BUKA PEKUNG ORANG,NANTI ALLAH BUKA PEKUNG KITA..KEPADA YANG TERLIBAT BUAT BLOG NI, INGATLAH ALLAH TU MAHA ADIL..APA YANG BUDAK NI DAH WAT TU ANTARA DIA & ALLAH..JANGAN LAH PASAL HAL NI KITA JADI MANUSIA YANG SAMA MACAM DIA..3 PERKARA YANG DI BAWA SELEPAS KITA MATI..PERTAMA AMALAN,KEDUA ILMU BERMANFAAT,KETIGA DOA DARI ANAK YANG SOLEH..FIKIR2KANLAH KAWAN2 SEMUA..KALAU KORG KUTUK DIE DLM BLOG PN BKN LEH UBAH PE2..LAGI KORG TAMBAH DOSA..AQ JUST BAGI NASIHAT, TERPULANGLAH NAK TERIMA KE TAK..BANYAK2 ISTIGHFAR & BERTAUBAT LAH "SISRINIE"

    BalasPadam
  11. aku tak salahkan rinie sebab itu memang terjadi; tak caye cuba korang dating kat KLCC antara 5 ptg - 7.30 mlm time org sesak nak balik time tu la VIP sibuk ke hotel2 nak makan; korang tak rase buleh la nak ngata kat rinie; COMA si rinie ni agak emosional dalam tulisan, yang tu tak baek la maki hamun cakap benda2 haram; lagi satu yang dok kate kerja anggota pulis ni susah itu ini korban macam2; kalo da rase susa sangat sampai nak "solat" pon tunggang langgang, jadi apa penyelesaiannya? ape pilihan yang ade? sape yang bagi rezeki selama ni? apa keutamaan dalam hidop kita? dan kemane kita bila masok kubor? fikir-fikir laa dengan waras , buat solat hajat (itu pon kalo "ada masa" dan terasa nak solat laa)

    BalasPadam

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Networkedblog

MENARIK

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top