Nuffnang

PANAS!! Pegawai JPJ Terlampau Di Padang Jawa!!!



Isu pegawai JPJ kurang ajar koyak kertas geran kereta asal di Padang Jawa, Shah Alam tersebar. Menerusi laman sosial, seorang pengguna telah mendakwa geran kereta asal telah dikoyakkan oleh seorang pegawai JPJ wanita pada lewat petang Jumaat lalu 20 Jun 2014. 

Difahamkan punca pegawai JPJ berbuat demikian kerana tidak tahan dengan kerenah mangsa dalam proses tukar hak milik kereta. Apapun, pegawai JPJ haruslah lebih professional dan menunjukkan sikap mesra terhadap pelanggan.






Apa pun alasannya, adalah tidak wajar tindakan mengoyakkan geran kereta tersebut.

Share this article

4 Komen:

  1. REport kan saja pada Pengarah JPJ Negeri. Gomen servant ni ingat gomen tu mak bapak dia yang punya ke!!!!! Nama pun Gomen servant - direct translation - Orang Gaji Kerajaan. Siapa yang lantik Kerajaan - kita semua rakyat marhean. Secara langsung, gomen servant tu ialah orang gaji takyat kita semua. Yang dia sibuk koyak geran tu siapa suroh??? Report kan saja perangai kurang ajaq dia tu. Biaq dia tahu langit tu tinggi rendah nya.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. org govt pon rakyat marhaen gak....p mengundi time pilihanraya gak....jgn disebabkan salah individu..ko nk libatkan govt servant lain...simpan sket bodoh tu...

      Padam
  2. Pd aku, juga aku selalu pesan kat anak buah aku, nak keje, keje betul betul, klu keje kite tolong org dan mudahkan org, mk mudahkan dan tolonglah org, buat keje ikhlas dpt gaji dan insyaAllah dpt pahala lg, klu tak mau keje jgn keje, dok rumah je, ramai org lain nak keje. Bila org yg tak nak keje ni berkerje, nyusahkan org aje, tambah dosa lg.

    BalasPadam
  3. apa kata lain kali sebelum nak lakukan tukar nama atau sebagainya, kumpul maklumat yang diperlukan, call dan semak dulu dokumen apa yang diperlukan. untuk kesenangan diri sendiri dan org lain juga. cuma pegawai tu sepatutnya tak perlu mention waktu kerja dia dah habis atau sebagainya. Profesional diperlukan dalam situasi macam ni.

    BalasPadam

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

Networkedblog

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top