Nuffnang

DILEMA NEGARA ISLAM : Pengarah Hospital Terpaksa Mohon Maaf!!!


KUALA LUMPUR - Susulan kes seorang pelawat hospital diminta memakai tuala mandi kerana memakai seluar pendek, Pengarah Hospital Sungai Buloh, Dr Khalid Ibrahim memohon maaf di atas insiden itu.

Melalui kenyataan media yang dimuat naik di laman Facebook rasmi Hospital Sungai Buloh (HSB), Dr Khalid memohon maaf kepada Nisha di atas tindakan beberapa pengawal keselamatan yang terlibat.


"Kami dengan ikhlasnya meminta maaf di atas apa yang berlaku pada gadis muda itu. Kami akan siasat perkara ini," katanya.

Dalam kenyataan itu juga, Dr Khalid menegaskan tiada keperluan untuk pengawal yang terlibat berbuat demikian kerana pihak pengurusan tidak pernah mengarahkan tindakan seperti itu dikenakan kepada pelawat.

"Bagaimanapun, kami menggalakkan orang ramai berpakaian sopan ketika melawat pesakit," katanya.

Terdahulu, gadis yang menggunakan nama Nisha Daddygal memuat naik beberapa gambarnya yang dirinya diarahkan memakai tuala mandi yang dipinjam dari pesakit, kerana dia memakai seluar pendek. 

Kes-kes seperti ini tidak perlu diperbesarkan lagi. Lebih memalukan apabila pihak hospital pula terpaksa membuat permohonan maaf terhadap mereka yang melanggar etika pakaian pelawat.

Sama seperti Menteri Pengangkutan Jalan yang terpaksa memohon maaf kepada seorang wanita Cina yang disuruh memakai kain sarung kerana memakai skirt pendek ketika berada di pejabat JPJ Wangsa Maju. 

Tindakan pihak atasan ini sangat memalukan dan dilihat mengambil kesempatan menjadi hero daripada menegakkan peraturan yang sedia ada. 

Share this article

0 Komen:

Catat Ulasan

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top