Nuffnang

ORANG PAS "PATUT SANGAT" Baca Apa Kata Isteri Arwah Ustaz Azizan!!!

Balu Allahyarham Tan Sri Azizan Abdul Razak, Puan Sri Faekah Sheikh Hamzah menerima dengan hati terbuka permohonan maaf Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin atas kenyataannya yang mengaitkan keputusan kerajaan memansuhkan subsidi gula dengan penyakit kencing manis bekas Menteri Besar Kedah itu.

Faekah berkata, beliau sedia memaafkan dan percaya kemungkinan kenyataan itu disalah tafsir pihak tertentu serta disebarkan secara tidak betul.

Katanya, beliau mengenali hati budi Muhyiddin yang tidak pernah membuat kenyataan negatif terhadap Azizan dan beberapa kali mengunjungi Allahyarham ketika mendapatkan rawatan di Hospital Pulau Pinang (HPP) dan Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di Alor Setar.


"Saya terima penjelasan yang dibuat oleh Muhyiddin menerusi akhbar. Kami sekeluarga tiada masalah untuk memaafkan jika benar berlaku keterlanjuran kata oleh beliau ketika berkempen," katanya ketika dihubungi.

Faekah berkata, Allahyarham Azizan dan Muhyiddin sudah lama menjalin hubungan baik iaitu sebelum kedua-duanya terlibat dalam politik sepenuh masa selepas saling mengenali sejak 60-an.
Katanya, mereka berkenalan ketika Azizan melanjutkan pengajian di Universiti Al-Azhar dan kebetulan kakak Muhyiddin turut belajar di universiti sama.

Hubungan mesra itu, katanya, tetap terjalin selepas kedua-duanya aktif dalam politik walaupun daripada parti berbeza.

"Allahyarham selalu ketepikan perbezaan politik apabila berkawan. Sebab itu Allahyarham mempunyai ramai kawan dari pelbagai latar belakang politik berbeza," katanya.

SUMBER : UTUSAN MALAYSIAPERWATAKAN pemimpin berjiwa besar boleh dilihat dari pelbagai sudut termasuk cara tutur, bahasa, senyuman, berbual dengan orang ramai dan menjawab pertanyaan yang diajukan.

Dan sebagai seorang Melayu, ahli politik yang berakhlak tinggi serta bijak, Muhyiddin Yassin tampil sebagai pemimpin yang berjiwa besar.

Tidak mudah melenting atau melatah tetapi sentiasa "cool" demi mengekalkan suasana harmoni termasuk ketika PRK Dun Sungai Limau. Muhurlah juga isteri Allahyarham Tan Sri Azizan Razak, Puan Sri Faekah Sheikh Hamzah tahu dengan sikap dan sifat sebenar Timbalan Perdana Menteri ini.

Cukup sinis, apabila beliau MENYINDIR kenyataan Muhyiddin Yassin itu DISALAH TAFSIR PIHAK TERTENTU sertaDISEBARKAN SECARA TIDAK BETUL. 

Siapa lagi jika bukan MAHFUZ OMAR ...

Seperti yang telah dipaparkan pada rakaman video ucapan sebenar Timbalan Perdana Menteri, AJAL MAUT itu adalah TAKDIR yang telah ditentukan Allah Taala.

Share this article

0 Komen:

Catat Ulasan

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top