Nuffnang

KANTOI SUDAH!!! "Lawak Azmin" Berpunca Dari Surat Terbuka Ini?


Wow..... Satu peluru tiga yang kena ni. Satu pendedahan dan pembongkaran yang perlu dijelaskan atau "dibersihkan" baik oleh Azmin Ali, Rafizi Ramli mahupun pihak SPRM itu sendiri.


Rakyat menanti dan menunggu penjelasan daripada ketiga-tiga pihak ini berkaitaan dakwaan oleh chegubard ini. Atau andai dakwaan itu salah wajar bagi mereka semua khususnya pihak SPRM itu sendiri mengambil tindakan kepada chegubard.


Berikut pendedahan yang dikongsikan chegubard :

Surat Terbuka kepada :

Suruhanjaya Pencegahan RasuahMalaysia (SPRM)

Ibu Pejabat SPRM
Blok D6, Kompleks D
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan
Peti Surat 6000
62007 Putrajaya.
info@sprm.gov.my

YB Rafizi Ramli
Pusat Khidmat Parlimen Pandan, 
No. 1-16, Jalan Pandan Prima 2, 
Dataran Pandan Prima, 
55100 Kuala Lumpur

STATUS ADUAN KEGIATAN RASUAH DALAM PEJABAT MENTERI BESAR SELANGOR

Adalah dengan segala hormatnya perkara di atas dirujuk.

7 Febuari 2017 di alamat pejabat saya di Pusat Gerakan Rakyat (PAGER) SAMM, Oakland Bussines Centre, Seremban saya telah menerima beberapa dokumen berkaitan korupsi dan salah satu dokumennya dipercayai merupakan salinan penuh laporan Korupsi yang turut melibatkan rasuah seks yang berlaku dalam Pejabat Menteri Besar Selangor yang mana laporan ini pernah dibuat oleh YB Rafizi Ramli, Naib Presiden PKR beberapa bulan lalu.

Pertama sekali surat ini ingin mendapat kepastian dari YB Rafizi Ramli sendiri berkenaan laporan beliau. Apakah status laporan beliau dan kenapa laporan beliau, beliau sendiri seolah senyapkan mengenai pendedahan ini.

Saya sangat yakin laporan yang Rafizi lakukan punya asas dan bukti seperti mana yang sering beliau lakukan sebelum ini. Namun kenapa beliau sendiri senyap dan tidak melakukan pendedahan? Apa pula tindakan parti mengenai kewujudan korupsi termasuk rasuah seks dalam Pejabat Menteri Besar yang dikuasai oleh PKR itu sendiri? Ramai yang sangat kecewa dengan Rafizi kerana tidak mendedahkan korupsi ini habis-habisan seperti yang dia lakukan sebelum ini. Adakah Rafizi melihat korupsi ini punya 'kasta' iaitu yang dilakukan musuh perlu dilawan tetapi yang dilakukan orang dalam PKR ia perlu disenyapkan? Atau Rafizi menerima ugutan dalam parti dan untuk elak tindakan ia terpaksa senyapkan? atau Rafizi menerima habuan untuk menyenyapkan perkara ini ? 

Berdasarkan pengalaman dan maklumat yang saya juga ada, apa yang ada dalam dokumen tersebut ialah hanya sekelumit dari kegiatan korupsi yang berlaku di Selangor.

Kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) pula rakyat sangat menanti apa keputusan laporan korupsi yang dibuat oleh Rafizi ? 

Setakat ini tanpa berselindung saya mempunyai keraguan terhadap SPRM. SPRM masih menjadi aparat regim yang memilih kes dalam pendakwaan dan pendedahan dan menjadi agen membersihkan korupsi pihak tertentu yang berkepentingan.

Seperti mana SPRM mendepani kes MO1 begitu juga SPRM mendepani kes aduan korupsi bersangkutan balak Kelantan. SPRM mengundang ketawa bila menyatakan rampasan tunai bernilai ratusan juta di Sabah bersih dari unsur rasuah hanya untuk menghentikan siasatan dari melibatkan pemimpin politik yang kini cuba menjadi jaguh pembangkang di sana supaya terus dalam kawalan. Begitu juga dalam kes melibatkan Azmin ini laporan korupsi yang saya sendiri pernah buat dengan bukti disenyapkan malah menurut maklumat dalaman SPRM siasatan diberi arahan henti hanya kerana memastikan Azmin terus dalam kawalan dan trek skrip yang diberikan. Jika ini fitnah SPRM sila tampil dengan status dan penjelasan terbuka munasabah dengan semua kes disebut itu, malah saya sedia hadir mendengar dan mengutarakan soalan yang timbul.

Ingat dalam kes SkandalAzmin:68054, saya dipecat dua kali oleh PKR dalam masa seminggu dengan salah satunya surat dengan tandatangan yang dipalsukan, Razak Ismail seorang pengadu kes berkenaan kepada SELCAT dipaksa meletakkan jawatan dari tugas Pegawai Khas kepada salah seorang Exco Kerajaan negeri Selangor. Namun korupsi terus dilindungi yang pasti Hutan Simpan Kuala Langat utara musnah digazetkan sebagai kawasan pembangunan Kormersial.

Merujuk semula dokumen aduan ini yang saya yakini diperolehi dari sumber dalaman SPRM sendiri. Apakah tahap siasatan SPRM sendiri, kalau bab rasuah seks boleh lah dikatakan saksi pusing tarik tuduhan atas sebab tertentu, tetapi bagaimana pula dengan jumlah pegangan aset yang jelas tidak munasabah ?


Sekian

che'GuBard
Solidariti Anak Muda Malaysia (SPRM)

salinan kepada semua media dan YB Presiden PKR


Share this article

0 Komen:

Catat Ulasan

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

Networkedblog

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top