Nuffnang

DIKECAM!! Sazzy Falak "Disekolahkan" Peminat Isu Pasangan Blogger Hina Islam!!

Pakaian sazzy menggambarkan imej islam ke?


Cubaan Sazzy Falak untuk menjadi hero dan macam nampak bijak serta moden dalam isu pasangan porno Alvin dan Vivian di Facebook mengundang padah apabila dia  ‘disekolahkan’ para pengguna FB yang lain.


Sazzy telah berkongsi sebuah rencana yang ditulis seorang blogger di wall miliknya. Ramai yang menegur sikap Sazzy yang gagal memahami konteks perilaku berkenaan yang terjadi di negara yang mempunyai pelbagai kaum dan masyarakat.

Contoh yang diberikan penulis blog yang sama tidak berapa bijak itu tidak boleh dijadikan sandaran di Malaysia. Mungkin Sazzy mahu semua orang tidak memberikan reaksi yang keterlaluan terhadap bahan jenaka, namun dia gagal faham bahawa jenaka yang bodoh jika dibiarkan akan menjadi-jadi di hari yang mendatang.

Kita kena mencegah…atau merawat kanser di peringkat awal…bukannya di peringkat akhir. Hari ini kalau kita biarkan Alvin dan Vivian, esok lusa yang lagi teruk pada itu akan muncul… yang Islam akan balas, yang bukan Islam pun membalas… apa akan jadi akhirnya?

Sensitiviti agama dan budaya sangat tinggi dalam masyarakat Malaysia… ada faham ke Sazzy? Atau tinggi sangat kenyataan mudah itu? Jadi kepada Sazzy, fahamilah isu dalam konteks yang menyeluruh sebelum cuba nak tunjuk bijak.

- SUMBER
Share this article

2 Komen:

  1. bila si JAHIL berbicara ...MELAYU TAK SEMESTINYA ISLAM..

    BalasPadam
  2. Diorg laki bini memang org bodo. Ko tunggu je la kebodohan sererusnya.

    BalasPadam

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top