Nuffnang

BANGSAT!!! Kalau Nak Sembahyang, Pergi BERAMBUS Ke Syarikat MELAYU!!!
Menyirap BEB!!!! 

Walau apa pun alasan, adakah ini caranya majikan "MELAYAN" pekerjanya apatah lagi perihal ibadat agama masing-masing!! Pendedahan yang dibuat oleh Blogger PANEH MIANG ini amat-amat MEMBAKAR darah yang mengalir dalam diri.


___________________________________________


1. Asas Dunia Berhad adalah syarikat property developer yang turut tersenarai di papan utama Bursa Saham Malaysia. Syarikat yang beralamat di Lebuh Chulia, Penang ini dimiliki sepenuhnya oleh kaum Cina.

2. Khabarnya Asas Dunia Berhad merupakan syarikat proxy DAPig dan antara penyumbang dana terbesar DAPig dalam pilihanraya 2008 dan 2013.

3. Syarikat ini juga dikatakan sering mengALIBABAkan lesen Melayu untuk membida projek kerajaan negeri dan pusat. Tipikal.

4. Isunya bermula apabila tengahari semalam sekumpulan pekerja Melayu syarikat itu telah membuat laporan di Pejabat Buruh rentetan pihak pengurusan syarikat Asas Dunia Berhad MELARANG PEKERJA ISLAM MENUNAIKAN SOLAT.

5. Big Boss syarikat itu khabarnya telah mengeluarkan kata berbaur racist, "KALAU NAK SEMBAHYANG, PERGI BERAMBUS KE SYARIKAT MELAYU!!"

6. Pekerja-pekerja Melayu syarikat itu turut diugut akan diberhentikan serta tidak diberikan bonus sekiranya engkar dengan arahan larangan solat.

7. Perkara 3(1) Perlembagaan Persekutuan menetapkan, "Agama Islam ialah agama bagi Persekutuan; tetapi agama-agama lain boleh diamalkan dengan aman dan damai di mana-mana bahagian Persekutuan."

8. Kebelakangan ini agama lain terlalu aman dan damai dalam negara KECUALI Islam yang sering diganggu-gugat walaupun diiktiraf perlembagaan sebagai agama Persekutuan Malaysia.

9. Pemimpin Melayu di Malaysia ni, baik UMNO, baik Pas, semuanya lemah dok sembah Cina. Agaknya nak tunggu panglima dan hulubalang Melayu mengAMUK, baru pemimpin Melayu nak bangkit dari tidur gamaknya.

10. Mungkin dah sampai masanya Penang diambil semula oleh Sultan Kedah. Setakat bayar pajakan RM10,000 mana cukup di zaman negara hampir 'bankrupt' bak kata Najib.

11. Kedaulatan Islam dan Ketuanan Melayu dicabar-dihina sejak 2008; agaknya sampai bila Bangsa Melayu di bawah ini mampu bersabar?!

______________________________________

Apa gunanya kita berbangga dengan TANAH MELAYU dan ISLAM sebagai agama rasmi negara sekiranya kita seolah-olah "pelarian?" Merempat dan mengemis di tanah air sendiri? 

Tak perlu menuding jari kepada bangsa dan agama lain. Perlu kita muhasabah di kalangan kita mengapa perkara seperti ini berlaku? 

BANGKITLAH WAHAI BANGSAKU!! BERSATULAH KITA DI ATAS NAMA ISLAM YANG TERCINTA!!!Share this article

1 Komen:

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top