Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

CABAR NAJIB DEBAT : Wad IJN Masih Tidak Mampu "Sedarkan" Tun


Tun Dr Mahathir Mohamad yang masih dirawat di Institut Jantung Negara (IJN) hari ini mencabar Datuk Seri Najib Razak berdebat dengan beliau mengenai topik mentadbir sebuah negara.
“Saya sudah tua. Tetapi segala puji bagi Allah, saya bukan nyanyuk. Saya akan gembira menerima debat terbuka dengan Najib di hadapan penonton dan disiarkan secara langsung menerusi televisyen,” kata bekas perdana menteri itu dalam catatan terbaharu blognya.

Semalam, Dr Mahathir, 91, dimasukkan ke IJN selepas mengalami masalah jangkitan di dada.

Keadaan beliau dilaporkan tidak kritikal namun perlu diawasi untuk beberapa hari.

Mengenai peluangnya memenangi debat terbuka dengan Najib, Dr Mahathir berkata ia terpulang kepada rakyat Malaysia menghakiminya.

“Saya mungkin kalah. Wang mungkin menang. Ia terpulang kepada rakyat menilainya, bukan TV3 atau NST atau penyokong saya sendiri,” kata beliau merujuk media pro-kerajaan yang menyerang beliau.

Dr Mahathir tampil pengkritik paling lantang Najib susulan pendedahan berkait syarikat milik negara 1MDB.

Beliau turut mengucapkan terima kasih kepada orang ramai yang mendoakan kesihatannya, namun sempat menyelitkan seruan supaya menyertai parti baharu naungannya, Pribumi Bersatu Malaysia, yang menunggu kelulusan pendaftaran.

“Ucapan sebegitu membantu, tetapi lebih baik kalau memohon menjadi ahli parti baharu,” katanya.
Share this article

14 Komen:

  1. "Wang mungkin menang" ????

    Sebelum mampus sempat lagi sambung menghina orang.

    Aku menyesal menyokong orang gila sial ni selama 22 tahun. PPTTTUUUIIIHHH!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ko cakap orang..mak bapak ko kompem pencacai angkat najis utk najib kan? kahkahkah...malu nak ngaku lettew....kemon laaaaaa.....kem salam kat bapak ko yang pencacai tua angkat najis tu tau bangkai!!!!!!!!!!!!!!

      Padam
    2. dedak terlalu tebal. Susah nak hadam

      Padam
  2. tunggu je la
    bkn lama lagi
    pun esok lusa
    selesai la semua

    BalasPadam
  3. Dengan orang tua 91 tahu yang terbaring ka tWad IJN
    pun tak berani nak debat. Kongkalikonglah lu semua.
    Cuma tahu menghina orang.
    Kalau benar, terimalah cabaran berdebat.
    Bongok punya orang.
    Sah memang korang ni serupa dengan menteri dalam cerita
    Hans Anderson - THE KING WITHOUTH CLOTH.

    BalasPadam
    Balasan
    1. cik minah.....org melayu selalunya masih ada adab bila deal dengan org tua...walaupun si tua bangka tu mengutuk dan mencaci kita...tambahan pulak dia tengah sakit....dalam islam kita di suruh supaya mendoakan kesejahteraan si sakit...mudah mudahan segera sembuh dari sakit....tu pasal najib diam jer tak menjawab pun.....ko paham tak bangkai???

      Padam
    2. alah tanpa nama..bapak ko yang bangkai..ko cakap orang..mak bapak ko kompem pencacai angkat najis utk najib kan? kahkahkah...malu nak ngaku lettew....kemon laaaaaa.....kem salam kat bapak ko yang pencacai tua angkat najis tu tau bangkai!!!!!!!!!!!!!!

      Padam
    3. aik. kata suruh beradab dengan tun pun panggil tua bangka. apa anda akan datang tak tua kutuk namanya?

      Padam
  4. 2-2 bangkai jer...pencacai tua angkat najis...

    BalasPadam
  5. Cik minah ni memang betul2 jahil. Rasa nya tak pernah jumpa orang yang sebegini jahil.Orang yang sudah tua seusia 91 tahun sakit dan duduk dalam wad masih lagi dia api-apikan untuk bergaduh dengan orang.Ini bukan soal politik ni,ini ialah soal akhlak dan moral.Tidak rugi kalau kita sama2 mendoakan kesejahteraan Tun dari menjadi batu api yang semakin akan menjejaskan kesihatan beliau.Berpada-pada lah janganlah sangat keterlaluannya kerana tak kemana kita semua nya.

    BalasPadam
  6. malu melihat org tua yg berperangai sebegini.. kalau budak2 bergaduh tak lah buruk sgt tp bila tgk org tua bergaduh budak2 nak ckp camna?

    BalasPadam
  7. Tak perlu la Kita bertelagah sebelum depa berdebat. Bila depa dah berdebat dan Kita dapat tonton live, baru Kita semua bg komen . Paling best, Kalau pihak penganjur buka talian untuk undian utk penonton dirumah atau juri awan. Tapi 1 no phone hanya boleh buat 1 undian. Tak ramai yg ada lebih dr 2 phone. Penganjur pun boleh dapat duit utk bayar waktu siaran TV.

    BalasPadam
  8. Tak perlu la Kita bertelagah sebelum depa berdebat. Bila depa dah berdebat dan Kita dapat tonton live, baru Kita semua bg komen . Paling best, Kalau pihak penganjur buka talian untuk undian utk penonton dirumah atau juri awan. Tapi 1 no phone hanya boleh buat 1 undian. Tak ramai yg ada lebih dr 2 phone. Penganjur pun boleh dapat duit utk bayar waktu siaran TV.

    BalasPadam
  9. Assalammualaikum. Bila komen ingatlah agama sikit. Jangan sumpah seranah saja. Bukan kelapa tua sahaja yang jatuh. Kelapa muda pun ada yang jatuh juga. Umur kita ditangan Allah Ta'ala.

    BalasPadam

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Networkedblog

MENARIK

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top