Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

BERTIUP KENCANG : Pemimpin UMNO Dan Beberapa Ahli Kabinet Bakal Sertai Mahathir?


Hmm..... deras bertiup sekarang ni. Katanya ramai pemimpin-pemimpin UMNO dan Kabinet akan beralih kepada pembangkang ekoran tindakan undang-undang Jabatan Kehakiman (DOJ) Amerika Syarikat untuk merampas berbilion-bilion aset yang didakwa disalah gunakan daripada dana pelaburan negara 1MDB . Itu menurut bekas editor kanan New Straits Times, Firdaus Abdullah yang dipetik daripada portal Malaysiakini.
Laporan South China Morning Post hari ini memetik Firdaus sebagai berkata, para pemimpin Umno itu telahpun memulakan perbincangan dengan bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

"Umno dalam keadaan gundah-gulana. Beberapa pemimpin kanan parti itu telah mula 'berbincang' dengan Mahathir," ujar Firdaus, memetik laporan yang sama.

"Di kalangan mereka ialah ahli-ahli kanan Umno, anggota-anggota kabinet dan para pemimpin parti komponen BN," dakwanya tanpa mendedahkan butiran lanjut.

Baru-baru ini, Mahathir mengumumkan penubuhan parti politik baru yang akan membawa agenda 'Selamatkan Malaysia' dan menyingkirkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Mahathir yang merupakan ahli veteran Umno akhirnya keluar parti itu pada bulan Februari yang lalu.

Kata beliau, penubuhan parti itu akan menarik mereka yang mungkin tidak menyokong parti-parti pembangkang sedia ada.

South China Morning Post turut memetik kenyataan bekas menteri persekutuan, Datuk Zaid Ibrahim yang berkata, Umno kini semakin tertekan tetapi ahli-ahli mungkin mengambil sedikit masa untuk melompat parti.

"[Ahli Umno] malu-malu. Ia akan berlaku tetapi perlahan-lahan. Saya rasa Najib akan didakwa oleh Amerika Syarikat, dan kemudian kamu akan lihat orang melompat parti," jelas Zaid. (SUMBER)

PERHATIAN!!!

Artikel ini dipetik daripada portal MKini (Menipu Kini). So tahap kesahihannya amat boleh dipertikaikan. Bagi BB, Baca boleh, percaya jangan!
Share this article

10 Komen:

  1. Biasalah Malaysiakini....suka buat berita syok sendiri...bukan apa sbb nak menghiburkan hati mereka yang berduka lara....rakyat bukan lagi benci Umno malah beri sokongan padu lagi ..,hbis macamana...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apakah ideologi parti TM? Kalau benarlah DOJ akan berusaha (jika berlaku) untuk mengembalikan aset negara itu dah dikira baik. Kenapa parti UMNO yg hendak dikecam maka yg bersalah tetap bersalah jika terbukti so kita sebagai ahli teruskan perjuangan dgn pemimpin yg seterusnya. Nama Datuk Sri Najib tidak disenaraikan olih DOJ dan Datuk Sri sendiri telah mengesahkan supaya siasatan dijalankan. Parti UMNO tidak dpt dikalahkan kerana ia adalah Parti Kerajaan Malaysia.

      Padam
  2. Korang jangan susah hatila, tak mana beraninya orang umno ni
    nak lompat party. Najib dah potong anu masing-masing, tinggal
    kerandut sahaja. Dah jadi macam sida-sida zaman Maharja Cina,
    kata ZAID iBRAHIM. Takda maruah, takda harga diri, samalah macam
    bloggers umno. Yang penting dedak..... so tak payahlah nak sangsi-
    sangsi, berita ni betul ke pelesu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboi cik minah...kalau bab telor expert benar

      Padam
    2. Tak expert sangat, baru nank belajar dari korang.
      Apa pun aku suka komen Zaid Ibrahim kat blog dia hari ni,
      kisah SIDA-SIDA di zaman Middle Kingdom di negeri Cina.
      Sida-suda tu dah dibuang anunya untuk jaga gundik raja.
      Mereka jadi amat berpengaruh dankaya raya hasil korapsi.
      Di zaman modern ni, pemimpin-pemimpin umnolah sida-sida
      itu. Mereka sudah hilang harga diri dan maruah kerana
      terlalu banyak diberi DEDAK. Masuklah blog Zaidgeste

      Padam
  3. Dulu aku suka blog2 pro UMNO/BN dan tak caya blog2 bangkang... La ni aku suka blog bangkang sebab blog pro UMNO/BN banyak lapur lebih benda tak betul dari blog bangkang sebab blog pro UMNO/BN mulut penuh dedak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. setuju. blog pro umno habis modal. Yg penting dedak mesti jalan

      Padam
  4. Cuba listkan apa yg tun m tipu
    and listkan apa yg njib tipu

    listkan apa tun buat dlm 8 tahun pemerintahannya
    dan list najib buat dlm masa yg sama

    Dan Akhir

    Bagaimana tun m jadi terkenal diserata dunia terutama negara Arab
    Dan bagaimana najib terkenal serata dunia terutama melibatkan Arab

    BalasPadam
    Balasan
    1. Confirm tak boleh senaraikan....hahahhaha

      Padam
  5. Alahai ramainya penyamar-penyamar ahli UMNO. Ayat lazim pembangkang, dulu aku sokong, sayang, berkorban apa saja tapi kini aku berkerat rotan berpatah arang dengan UMNO.

    Setakat penjilat juboq Guang Eng boleh balik pak chu cheng!...

    BalasPadam

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Networkedblog

MENARIK

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top