Nuffnang

VIDEO : Adik "Istimewa" Ainaa Amanda Teruja Dengan "Tangan Baru"Rasanya semua kenal dengan kanak-kanak istimewa yang bernama Ainaa Amanda. Video kanak-kanak yang dilahirkan tanpa telapak kanan ini telah viral di media sosial baru-baru ini. Melalui video tersebut Ainaa yang berpakaian seragam sekolah sedang petah berbual-bual dengan ibunya. Rezeki itu memang luas dan begitu juga dengan rezeki Ainaa Amanda. Seorang hamba Allah yang telah menonton video terbabit telah menghadiahkan tangan mekanikal kepada Ainaa Amanda.

Ainaa begitu teruja dengan hadiah tersebut dan beliau berkata tidak sabar untuk ke sekolah. Ibu kepada Ainaa bersyukur dengan pemberian ini.

Menurut penderma tangan mekanikal ini, beliau menyiapkan tangan ini dalam masa dua hari dengan bantuan seorang rakan. Beliau rasa terpanggil untuk membantu adik Ainaa setelah melihat video tersebut di laman sosial.

Ainaa kelihatan begitu teruja dengan tangan mekanikal tersebut.

Marilah kita sama-sama doakan semoga adik Ainaa insan istimewa ini berjaya dalam apa juga bidang yang akan diceburi di masa-masa akan datang. 

(SUMBER)


Share this article

0 Komen:

Catat Ulasan

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top