Nuffnang

SELAMATKAN MALAYSIA : Mahathir Minta Najib Jadikan "BOBOI" Sebagai "HERO"


Sebentar lagi, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, yang juga Menteri Kewangan Malaysia akan membentangkan Bajet 2017 di Parlimen. Semalam, Tun Dr Mahathir Mohamad di dalam blognya memuatkan komen mengenai bajet. (BACA DI SINI).
read more...

PANASSS : Nazri Sindir JAKIM - Tolong Jangan Bagi Nampak Bodoh!!


Minggu ini, Jakim menolak permohonan pensijilan halal Auntie Anne's dan ianya menjadi viral di media sosial dan blog, dengan ramai orang Islam mempersoalkan status halal barangan makanan. 
read more...

#Bajet2017 : BR1M Diperkasa, Inisiatif Baru Diperkenalkan


"Dengan inisiatif bajet 2017 ini kelak saya berharap supaya setiap program berkaitan dapat diperkasakan agar dirasai impaknya secara berterusan khususnya dikawasan pedalaman seperti di Sabah dan Sarawak," katanya kepada Sarawakiana ketika ditanya mengenai harapan beliau untuk belanjawan tahun ini.

read more...

KECUNDANG LAGI : Mahathir Terus Ditolak Majlis Raja-Raja


Kira-kira 30 tahun yang lalu, apabila Tun Dr Mahathir Mohamad membuat gerakan beliau mengenai Raja Berperlembagaan, skor adalah 5: 4. Pada asasnya ini bermakna empat Raja-Raja dengan Mahathir manakala lima menentang.
read more...

CALON PM : Bukti Mahathir Mula Ragui Muhyiddin


Hadoi.... belum apa-apa, nada Tun Mahathir sudah berbeza-beza mengikut lokasi. Sekejap lain, sekejap lagi lain pula..... Itu belum menang. Kenyataan Dr. Mahathir itu membuktikan pakatan pembangkang gagal mencapai persetujuan dalam memilih calon Perdana Menteri.
read more...

PILIHANRAYA TERGEMPAR : Ini Kenyataan Khaled Nordin!!!


Heboh di sana-sini bahawa Johor bakal menghadapi pilihanraya kecil tergempar sebelum PRU 14 yang didakwa oleh pihak tertentu bakal menamatkan "penguasaan" UMNO dan Barisan Nasional di negeri tersebut.
read more...

SEMAKIN BERANI : Najib Bidas Tun Mahathir Lagi!!!


Bukan lagi masa untuk bertahan. Sekarang serangan perlu diperhebatkan. "Do or Die". Dato Seri Najib Razak sekali lagi menyerang Tun Dr Mahathir Mohamad yang hanya memfokuskan pembangunan Proton Holdings Berhad sehingga mengabaikan sistem pengangkutan awam negara.

“Pemimpin terdahulu yang berkuasa selama 22 tahun tidak pernah menumpukan perhatian terhadap pengangkutan awam. Fokusnya ke atas kereta, khususnya kereta Proton.

read more...

VIDEO : Mahathir Lupa Diri - Paku Dulang Paku Serpih!!!Hmm... apa la nak jadi dengan Tun sorang ni. Semakin lama semakin nampak ke

janggalan yang ada pada diri mantan Perdana Menteri ini. Seorang tokoh negarawan dan pemimpin yang sebelum ini dipuja dan disanjung, namun di penghujung usianya semakin karut dan lucu.

read more...

"M" MUDAH LUPA : Melayu, Mahathir Atau Mamak?


Tun Dr Mahathir Mohamad terkenal dengan kata-kata ‘Melayu mudah lupa’. Saya berkata ‘M mudah lupa’ – dan M boleh bermakna Melayu, Mahathir atau Mamak, apa sahaja yang terlintas di fikiran anda.
read more...

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top