Nuffnang

BIADAP : PTD Hina Dan Kutuk Allahyarham Tok Nan!!!


MUNGKIN akan ada yang perasan, jika ada sahaja berita kematian dari pemimpin Barisan Nasional (BN), menyusul beberapa jam selepas itu cerita mengenai penghinaan terhadap si mati atau kenyataan seolah-olah ‘mengambil hak Tuhan’.
read more...

STATUS HALAL : "Biskut Sembahyang" Orang Cina Halal - JAKIM


"Biskut Sembahyang" orang Cina yang viral di laman sosial baru-baru ini, adalah halal dan dikeluarkan oleh Iced Gem, syarikat yang mempunyai Sijil Pengesahan Halal Malaysia.

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) dalam satu kenyataan semalam, mengesahkan biskut terbabit juga tidak mengandungi lemak haiwan yang tidak halal atau bahan terlarang yang bercanggah dengan syariat Islam.
read more...

RM 0.20 : Kemana Hasil Jualan Beg Plastik?


Kerajaan PKR Selangor digesa menjelaskan ke mana wang hasil jualan beg plastik dibelanjakan selepas polisi tiada beg plastik di negeri itu diperluaskan kepada setiap hari bermula 1 Januari lalu berbanding hanya Sabtu sebelum ini.
read more...

PENIPUAN RAFIZI : Auta Yang Difaktakan - Bacalah!!!


Memang jelas pembangkang di Malaysia hanya akan memberikan persepsi buruk terhadap kerajaan walaupun apa yang dilakukan oleh kerajaan itu terbukti untuk memberikan khidmat yang terbaik untuk rakyat.

Ini semua adalah disebabkan untuk mendapatkan kuasa memerintah dan akhirnya sepertimana yang berlaku di Selangor dan Pulau Pinang, pembangunan tidak perlu lagi kerana ianya telah dilalukan oleh kerajaan Barisan Nasional dan pakatan hanya menghabiskan apa yang telah terkumpul.
read more...

KEBANGGAAN : Faiz Subri Rangkul Anugerah Puskas FIFA (VIDEO)


Mohd Faiz Subri mengharumkan nama Malaysia apabila merangkul Anugerah Puskas Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA) untuk jaringan gol paling cantik sepanjang 2016.

Kejayaan penyeran Pulau Pinan itu juga meletakkan namanya sebaris dengan pemenang terdahulu seperti bintang tersohor, Cristiano Ronaldo dan Neymar.
read more...

MAHATHIR : Kekesalan Seorang Mufti


Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad tidak sepatutnya memburuk-burukkan golongan ulama termasuk mufti dengan melemparkan tu­duhan tidak berasas terhadap mereka.

Mufti Pahang, Da­tuk Seri Dr. Abdul Rahman Osman menegaskan, beliau ti­dak mempunyai sebarang kepentingan politik apabila menyampaikan pandangan se­cara umum yang dibuat berdasarkan fakta untuk diketahui rakyat.
read more...

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top