Nuffnang

PAMPASAN!!! Butiran Pakej Pemberhentian MAS


SERAMAI 4,500 kakitangan Malaysia Airlines (MAS) bakal meninggalkan syarikat itu pada 31 Ogos, dan kira-kira 1,500 lagi secara berperingkat-peringkat mengikut tempoh tamat kontrak masing-masing.

read more...

GAGAL!!! Usaha Ke-2 Import Reformis Hong Kong Dikesan Imigresen!!!


Tahniah Imigresen!!! Jangan bagi muka kepada puak-puak pendemo ni masuk menyimbah anasir-anasir negatif kepada rakyat kita. Dan sepatutnya, pihak penganjur turut sama diambil tindakan. 
read more...

REALITI TV : JAWI Seru Rakyat Boikot? Boikot Saje Ker?

Gambar Hiasan

Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) menyeru umat Islam agar memboikot rancangan hiburan realiti TV yang boleh melalaikan dan tidak mematuhi garis panduan syariat Islam.

read more...

"Hantu Perosak Belia" : Amy Search Sindir Motivator Terkenal!!!

Ikon rock unggul negara, Amy tidak terkesan dengan kenyataan yang dibuat oleh Ketua Pemuda Ikatan Muslimin Malaysia (Isma) yang juga seorang pakar motivasi, Muhammad Lukman Al Hakim Muhammad apabila menggelarkan kumpulannya, Search sebagai 'hantu' dan perosak belia di negara ini. 

read more...

BURGER KING : Mahkamah Denda Syarikat Francaisor!!

Gambar Hiasan

Sebuah syarikat francaisor Burger King, Cosmo Restaurant Sdn. Bhd., Desa Sri Hartamas didenda RM40,000 oleh Mahkamah Sesyen di sini hari ini kerana gagal mematuhi arahan di bawah Akta Kawalan Harga dan Antipencatutan 2011.


read more...

TIADA OBJEKTIF? Tun M Tanya, Anak Tun Razak Jawab!!!


Bila Kita Hormat, Jangan Kata Sebab Kita Takut,
Bila Kita Diam, Jangan Pulak Dikatanya Bersalah,
Kesabaran Tetap Ada Hadnya,
Tun.....
Ini respon dari anak Tun Razak, Tun Jangan Lupa...

read more...

1MDB : Kah..Kah...Kah... Pasti Ramai Yang Akan Meroyan Dengan Firma Antarabangsa Ini!!!


“Bukan kami tidak bimbang tetapi risikonya belum dirasai oleh institusi perbankan kerajaan mahupun sistem perbankan buat masa ini berbanding risiko politik dalam isu 1MDB ini.
read more...

GAS BOCOR!!! Sidang DUN Dihentikan Serta-Merta!!!


Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) dihentikan serta-merta selepas berlaku kebocoran gas di blok bersebelahan di Wisma Persekutuan, Rabu.

read more...

SIJIL HALAL : Giliran Secret Recipe Ditarik JAKIM!!!


Sijil Halal Secret Recipe Manufacturing Sdn Bhd ditarik balik selepas didapati melanggar manual prosedur pensijilan halal yang membabitkan kesalahan kebersihan dan Amalan Pengilangan Baik (GMP).

read more...

SAH HARAM!!! Mee Kari Bertulang Babi!!


Pengumuman!

Mee kari Merdeka Garden Jalan Labrooy, Ipoh telah disahkan haram.

Pada minggu lepas, Pegawai Agama telah melakukan operasi di premis tersebut dan mendapati terdapatnya tulang khinzir di dalam kandungan kuah kari.
read more...

KESAT!!! Pelakon Lelaki Terkenal Didenda Hina Polis Trafik!!!


Gambar Hiasan

Undang-undang tidak pernah memilih status pelaku kesalahan. Salah tetap salah. Begitulah nasib seorang pelakon lelaki terkenal ini.

read more...

PANASSS!!! Apa Akan Jadi Dengan 3 Ikon PAS Ini?


Apa dah Jadi ni PAS? Ibarat habis madu sepah dibuang. Atau lebih sudu dari kuah. Tiga ikon dalam Pas yang sering menghiasi pentas ceramah parti itu kini berada dalam dilema, gara-gara didakwa mengkritik pimpinan parti itu sehingga menjadi viral di laman sosial.
read more...

#FBP2015 Asean Skill Network

Be the first to comment!

PUTRAJAYA – Majlis Belia Malaysia (MBM) menerusi Sekreteriat 1 Belia 1 Malaysia (1B1K) telah mengadakan satu program ASEAN SKILL NETWORK 2015 bagi mencetuskan semangat dalam diri setiap belia untuk mencetuskan bakat yang terunggul dalam diri mereka untuk menghasilkan pelbagai kemahiran yang berguna dalam industri tempatan.

read more...

#FBP2015 PEEWWWWIIIITTTTTTT Amy Search Gegar Pentas Utama Malam Ni!

Be the first to comment!

PUTRAJAYA- Hari terakhir Festival Belia Putrajaya 2015 (FBP) dijangka terus meriah dengan pelbagai acara yang disusun untuk pengunjung yang hadir di tapak festival.

read more...

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top