Nuffnang

PERMAINAN DAP : Songkok Dan Lambang Mata


DALAM mengkaji sejarah politik, sama sekali tidak boleh dilupakan bagaimana Perdana Menteri pertama Singapura yang juga merupakan Setiausaha Agung PAP, mendiang Lee Kuan Yew menarik sokongan orang Melayu dengan memakai songkok.

read more...

HINA ISLAM : Teman Wanita Alvin Bersalah, Didenda Mahkamah


Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini mengetepikan hukuman penjara lima bulan 22 hari ke atas Vivian Lee May Ling yang didapati bersalah mempersenda umat Islam dan kemuliaan Ramadan, lima tahun lalu.

read more...

"JALANG POLITIK" : Surat Terbuka Buat Rafidah AzizAssalamualaikum Tan Sri Rafidah yang dikasihi,

1. Saya telah membaca keseluruhan tuduhan Tan Sri kepada Perdana Menteri Mohd Najib Razak. Tan Sri menuduh Najib Razak telah mendapatkan kelulusan Kabinet untuk memajak KESEMUA tanah milik Angkatan Tentera Malaysia kepada sebuah syarikat milik tiga individu. Ia membabitkan pajakan kawasan seluas 40,000 hektar tanah milik MINDEF di seluruh negara selama 40 tahun.

read more...

KERAJAAN CARETAKER : Antara Mitos Dan Fakta


SEBAIK sahaja Parlimen dibu­barkan Sabtu 7 April kelmarin, adakah kerajaan (pe­ngawalan) sementara atau caretaker government yang wujud termasuklah dalam tempoh kempen pilihan raya umum sehinggalah pembentukan Kabinet yang baharu itu ‘tidak bergigi untuk mengu­nyah atau tiada taring untuk me­nggigit’?

read more...

HINA SULTAN : Penjara Buat Pegawai Kanan Guan Eng!!!


Pegawai Penerangan Pejabat Ketua Menteri Pulau Pinang, Wan Ji Wan Hussin dihukum penjara sembilan bulan oleh Mahkamah Sesyen Shah Alam kerana menerbitkan perkataan menghina Sultan Selangor di media sosial pada 2012.

read more...

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top