Nuffnang

ADILKAH? 5 Soalan Cepu Emas Buat Pemimpin PH!!!


Terdapat beberapa sistem pilihan raya yang diamalkan, namun ‘first past the post’ menjadi kaedah paling popular dengan kira-kira satu pertiga negara di dunia menggunakannya termasuk Malaysia, United Kingdom (UK) dan Amerika Syarikat (AS).

read more...

BERANIKAH GUAN ENG? Membongkar "Kisah Benar" Bersama Ka Siong!!!


MALAM ini di Bagan, Pulau Pinang, akan berlangsungnya ceramah mengenai skandal projek terowong dasar laut yang dirancang Kerajaan DAP Pulau Pinang.

read more...

PERSEMPADANAN SEMULA : Pakatan Perlu Hadam Titah YDP Agong Ni!!!


Yang di-Pertuan Agong telah mengeluarkan titah perintah memperkenankan usul dalam laporan persempadanan semula oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), berkuat kuasa mulai Khamis (29 Mac).

read more...

PERDANA MENTERI : Sebab-Sebab Mahathir Tidak Lagi Layak Didedahkan!!!


"Tindakan penyokong Dr Mahathir yang mengagungkan keupayaan Dr Mahathir untuk menggalas tugas Perdana Menteri tidak hanya melulu, tetapi mereka juga menggadaikan masa depan negara,".

read more...

PARAS GAJI : Bank Negara Syor Paras Dinaikkan!!


Dalam usaha Malaysia mencapai status negara berpendapatan tinggi, sudah tiba masanya, rakyat memperoleh paras gaji bersesuaian, kata Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM) Tan Sri Muhammad Ibrahim.

read more...

LUKA MASIH BERDARAH : Mahathir Dan Kit Siang Tidak Peduli Rakyat!!!


Selama puluhan tahun, Tun Dr. Mahathir Mohamad serta Lim Kit Siang bertikam lidah mengenai siapa yang lebih perkauman dan mengharapkan penyokong masing-masing memberi kesetiaan tanpa tandingan.


read more...

DEMONTRASI DAN REFORMASI : Rakyat Jelik Dengan Penipuan Berterusan!!!


Taktik demonstrasi jalanan yang menjadi modal Pakatan Harapan diketuai DAP bagai sudah tidak boleh dipakai lagi apabila ramai sudah mengeluh bosan dipergunakan untuk kepentingan politik.

read more...

BADUT POLITIK : Mahathir "Tersungkur" Di Kaki DAP!!!


PAKATAN Harapan ter­nyata sudah ketandusan modal menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14). Setelah manifesto tidak mendapat sambutan rakyat, pendaftaran pula jadi kelam kabut manakala dua negeri di bawah pemerintahan mereka berhadapan dengan pelbagai skandal maka mereka terpaksa mengungkit isu basi bagi menjatuhkan Kerajaan Barisan Nasional (BN).

read more...

BERITA PALSU : 7 Epik Ciptaan Pakatan Harapan!!!


Pembentangan Rang Undang-undang Antiberita Tidak Benar 2018 di sidang Dewan Rakyat semalam disambut pemimpin dan penyokong Pakatan Harapan yang diketuai DAP dengan pelbagai kenyataan negatif.

read more...

KECEWA DAN DIKHIANATI : Yusuf Azmi Tinggalkan PPIM


Pengarah Unit Tindakan Khas (UTK) Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Yusof Azmi secara rasmi meninggalkan PPIM apabila mengambil keputusan mengundurkan diri daripada perjuangan bersama NGO itu setelah lapan tahun berkhidmat.

read more...

BONEKA PAKATAN : Tanpa Sedar, Mahathir Akui "Kedudukannya" Dalam PH!


Temu ramah Pengerusi Pakatan Harapan diketuai DAP, Tun Dr. Mahathir Mohamad bersama akhbar Singapura, Sunday Times baru-baru ini membuka seribu pekung di dada pakatan tersebut.
read more...

BUKANLAH RAHSIA : Mahathir, Chong Eu Ditolak Kit Siang!!


Ketua Ahli Parlimen DAP, Lim Kit Siang, pernah menolak Tun Dr Mahathir Mohammad dan Tun Dr Lim Chong Eu semata-mata bagi mendapatkan sokongan pengundi Cina di Pulau Pinang pada Pilihan Raya Umum (PRU) 1986.

read more...

SKANDAL : Ustaz Popular Terkejut Dakwaan Hubungan Terlarang!!!


Personaliti program motivasi dan keagamaan, Syamsul Amri Ismail menafikan tuduhan yang mengaitkan beliau mempunyai hubungan sulit dengan seorang wanita seperti mana yang disiarkan media kelmarin.

read more...

BONGKARRR!!!! 10 Kegagalan Kerajaan Selangor!!!


Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, digesa mengakui kegagalannya serta berhenti mencari salah pihak lain bagi menutup kelemahan pentadbiran kerajaan negeri.
read more...

BAGGAGE POLITIC : Giliran PAS Hentam Mahathir!!!


'Baggage' atau 'masalah' politik Tun Dr Mahathir Mohamad selama 22 tahun menjadi perdana menteri dahulu merupakan faktor utama beliau tidak layak untuk memegang semula jawatan itu, kata Naib Presiden PAS Datuk Mohd Amar Nik Abdullah.

read more...

PANASS : Khairy Gelar Mahathir "Serigala Berbulu Domba"


"Perseteruan" antara Khairy Jamaluddin dengan Mahathir bukanlah cerita baru bagi mereka yang lama mengikuti perkembangan politik negara. 

read more...

PEMBUBARAN PARLIMEN : Teka-Teki Semakin Jelas!!!

Gambar Hiasan

3 April 2013, hari Rabu merupakan tarikh pembubaran Parlimen yang ke 12 bagi memberi laluan kepada PRU ke 13. Perdana Menteri Dato Sri Mohd Najib mengumumkan pembubaran tersebut selepas mempengerusikan Mesyuarat Kabinet pada pagi itu. 

read more...

DATA PERIBADI : Facebook Dikecam, Mohon Maaf!!


Ketua Pegawai Eksekutif Facebook, Mark Zuckerberg memohon maaf kepada warga Britain berhubung isu berkaitan pecah amanah dengan membeli satu muka surat penuh iklan dalam surat khabar British susulan manipulasi data dilakukan firma perundingan Cambridge Analytica membabitkan 50 juta penggunanya.

read more...

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top