Nuffnang

HINDRAF : MAZA Terima Ugutan Jenayah


Barisan Bertindak Hak Asasi Hindu (Hindraf) menjarakkan diri mereka daripada individu yang ditangkap polis kerana didakwa melakukan ugutan jenayah terhadap Mufti Perlis Datuk Mohd Asri Zainul Abidin di Facebook.
read more...

JUTAWAN CIPLAK : SIFU KPDNKK Tahan Jutawan Muda Terkenal


Muka depan Harian Metro hari ini memaparkan kisah ‘Jutawan Ciplak’ yang mengaut keuntungan berlipat kali ganda dengan menjual barang tiruan melalui media sosial. Malah golongan jutawan muda ini turut digelar ‘guru perniagaan online’ dan mengadakan kelas bagi berkongsi pengetahuan kepada orang ramai.
read more...

DE FACTO : Akhirnya Mahathir Tunduk Kepada Kit Siang!!!


Sayang? Sedih atau Marah? Seorang "Negarawan Agung" akhirnya tunduk kepada kebijaksanaan haiwan politik bertaraf jurasik seperti Kit Siang dan anak yang akhirnya berjaya mempergunakan mantan-mantan Umno untuk menundukkan parti keramat bangsa Melayu. Yang menarik Tun M dan ramai lagi begitu bersungguh sungguh bekerjasama dengan parti ultrakiasu rasis chauvanist DAP yang terang-terangan bertentangan dengan perlembagaan.
read more...

KEPANASAN : Pro PAN Dalam PAS Selangor Akan "Direhatkan?"


Pas Selangor dijangka melakukan rombakan terhadap senarai jawatankuasa perhubungan negeri ini yang mungkin menyaksikan dua jawatan Timbalan Pesuruhjaya bakal disi beberapa muka baharu.
read more...

RASUAH : Trend Yang Menakutkan Di Kalangan Mahasiswa


Peningkatan peratusan pelajar universiti yang sanggup menerima dan memberi rasuah berdasarkan kajian Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) membimbangkan ketua pesuruhjayanya, Datuk Dzulkifli Ahmad.
read more...

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top