Nuffnang

#PAU2012 : ANWAR GABRA KEPANASAN, POST DI #FB IBARAT MELUDAH DIRI SENDIRI

 
Petikan di bawah adalah komen balas DSAI terhadap PAU 2012 khususnya ucapan penutup YAB Presiden UMNO yang BB petik dari FB beliau. Jom sama-sama kita membaca dan menilainya dengan  fikiran dan akal yang WARAS.
 
 

 
 
 
Dalam tempoh PRU13 yang kian hampir, UMNO telah menunjukkan tanda-tanda ketidakyakinan dalam mempertahankan kuasa mereka. Jelas mereka tidak mampu untuk menangkis setiap idea dan dasar kami; lantas menyerang dengan membenih politik kebencian dan ketakutan. Dengan media arus perdana yang semakin ketandusan isu, UMNO sedang memaksimakan setiap helah yang ada untuk memasung agenda perkauman dan ketakutan dalam kalangan rakyat demi mengelak balasan yang bakal menimpa mereka jika Pakatan Rakyat berkuasa kelak."SIAPA YANG MEMBAKAR SENTIMEN KEBENCIAN??? SIAPA YANG MEMPELOPORI HIMPUNAN DAN DEMO YANG MEMBAWA KEPADA KEKACAUAN?"

 


Perhimpunan Agung UMNO yang baru selesai itu adalah pelantar untuk meningkatkan lagi serangan yang berbentuk penipuan dan penghinaan diketuai oleh Perdana Menteri iaitu Presiden UMNO sendiri, Dato’ Seri Najib Razak. Kami mengecam kenyataan tidak bertanggungjawab beliau bahawa Malaysia akan hilang kedaulatannya dalam tiga tahun pertama Pakatan Rakyat memerintah. Ideanya mudah; memperbodoh-bodohkan rakyat dengan menyuburkan idea bahawa pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat adalah pengkhianat yang akan menggadaikan maruah negara demi kepentingan politik. Malah lebih malang lagi apabila idea itu tidak disokong dengan fakta dan hujah yang empirikal, kenyataan Najib adalah kenyataan yang tidak masuk akal dan hanya dibuat oleh orang yang tidak punya maruah dan moral sama sekali.
 
 
"BERMARUAH SANGATKAH ORANG YANG TIDAK BERANI BERSUMPAH MENAFIKAN TUDUHAN TERHADAP BELIAU"
 

Senario simptom ketakutan hilang kuasa ini dimulakan momokkan insiden 13 Mei sekiranya Pakatan Rakyat memegang tampuk pemerintahan. Kami mengerti bahawa Ketua Wanita UMNO cuba untuk menghidupkan semula kareer politik beliau yang telah pupus akibat didesak untuk meletakkan jawatan dalam skandal ratusan juta NFC. Tetapi dengan menggunakan hujah picisan sebegitu adalah tidak munasabah. Tindakan menyeru kembali ‘hantu’ 13 Mei itu adalah untuk menimbulkan kebencian antara masyarakat Melayu dengan bukan Melayu, seterusnya menyemai budaya ketakutan dalam kalangan rakyat bahawa pertumpahan darah akan berlaku sekiranya UMNO kehilangan kuasa. Hujah tersebut bukan sahaja biadap, malah boleh dianggap sebagai hasutan dan dikategorikan sebagai satu jenayah.
 
 
"BUKAN JENAYAHKAH HIMPUNAN YANG MEROSAKKAN HARTA AWAM, MENCEDERAKAN POLIS, MENIMBULKAN HURU-HARA DAN MELAGA-LAGAKAN PEMIMPIN DENGAN RAKYAT?"
 

Jelas sekali bahawa Pakatan Rakyat telah muncul sebagai ancaman utama kepada hegemoni UMNO-Barisan Nasional, dan ini menyebabkan mereka melancarkan tuduhan liar tentang pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat, terutamanya saya sebagai proksi kepada kedua-dua kuasa asing Amerika Syarikat dan China dalam satu masa! Kenyataan tidak masuk akal itu mungkin lucu, tetapi dengan pengawalan sepenuhnya media cetak dan elektronik, UMNO sedang menyebarkan agenda penipuan yang mampu membanggakan Goebbels. Menggunapakai taktik pengulangan ‘penipuan besar’ ini, media mereka bertujuan untuk menggambarkan kewangan atau perberhandaraan negara mungkin dikawal oleh kuasa luar sekiranya Pakatan Rakyat memerintah.
 
 
"TIDAKKAH PR YANG MEMPELOPORI PENIPUAN BESAR KEPADA RAKYAT? LIHAT ISU SCORPENE, ISU LYNAS, ISU PKNS DAN ISU AIR DI SELANGOR, ISU UMNO KAFIR. MEDIA CETAK DIKAWAL? TAPI MENGAPA HARAKAH, SUARA KEADILAN, MALAYSIAKINI DAN LAIN-LAIN MASIH BEBAS DITERBITKAN?"
 

Media UMNO juga keterlaluan dengan membakar api perkauman dan agama dengan menyiarkan kenyataan-kenyataan berbaur ekstremis dan rasis daripada perwakilan. Menurut UMNO, hanya mereka sahaja yang mampu menjuarai Islam; bukan KEADILAN mahupun PAS. Justeru itu mereka berhujah bahawa gejala murtad akan dilestarikan dan Malaysia akan ditransformasikan menjadi negara Kristian jika UMNO pupus pada pilihanraya akan datang.
 
 
"SIAPA YANG MENYOKONG LGBT? SIAPA YANG MENYUARAKAN KEBEBASAN BERAGAMA KHUSUSNYA DI KALANGAN ORANG MELAYU YANG BERAGAMA ISLAM? SIAPA?"
 

Ucapan pembukaan Najib dalam Perhimpunan Agung UMNO dipenuhi dengan serangan terhadap pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat, terutamanya ke atas saya dan di dalam gaya bahasa yang tidak sewajarnya dilafazkan oleh seorang yang negarawan. Adakah wajar bagi rakyat untuk terus mempertahankan pemimpin yang tidak mempunyai kaliber seperti itu? Apakah dasar baru yang dibentangkan demi kemajuan negara? Mana idea untuk ekonomi dan keadilan sosial, kesihatan, perumahan dan pendidikan?
 
 
 
"JANGAN CAKAP SAHAJA, LIHATLAH APA ISINYA BUKU JINGGA, LIHAT JUGA BAJET 2013 PR YANG KORANG JAJA"
 
 
Jikalau beliau punyai alasan yang kukuh untuk menyaingi Pakatan Rakyat, beliau sepatutnya menyahut cabaran saya untuk bersemuka dan berbahas, supaya rakyat dapat menilai dengan sebaiknya siapa yang bercakap benar dan siapa yang gemar menipu. Janganlah berselindung di sebalik jentera propaganda murahan kamu dan jadilah anak jantan sebenar sebagai Perdana Menteri dan turun berdebat dengan saya di dalam gelanggang!
 
 
 
"BERSEMUKA???? CUKUP-CUKUPLAH......, BUANG MASA SAHAJA TERUTAMA DENGAN PAKAR PUTAR BELIT MACAM SAUDARA"


Akhir sekali, kepada anak muda seperti saya, yang mempunyai KUASA MEMILIH dan MENENTUKAN siapa pemimpin kita, hayatilah bait2 lagu ANAK KECIL ini.......

 
 
 
 
 
Hujan Emas di Negeri Orang, Hujan Batu di Negeri Sendiri


read more...

AKIBAT KHALWAT, KETUA PENGARAH DITURUNKAN PANGKAT, PASANGAN DITURUNKAN GRED GAJI

KUALA LUMPUR - Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Seri Dr. Hasan Abdul Rahman yang digantung kerja ekoran kes khalwat baru-baru ini diturunkan pangkat ke satu gred yang lebih rendah daripada jawatan yang disandang sekarang.
 
 
Pengerusi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Tan Sri Mahmood Adam berkata keputusan itu dicapai dalam mesyuarat SPA yang diadakan hari ini.
 
 
 
 
 
Mahmood dalam kenyataannya berkata tindakan tatatertib terhadap Dr Hasan yang merupakan Pegawai Perubatan Gred Utama Turus II, Kementerian Kesihatan itu dibuat mengikut Peraturan 33(1), Peraturan-peraturan Pegawai Awam (Kelakuan dan Tatatertib) 1993.
 
Pada 26 November lepas, SPA memutuskan Dr Hasan digantung kerja sehingga keputusan tatatertib diputuskan dalam mesyuarat hari ini. SPA juga memutuskan agar Wan Syarifah Nooraazmanita Wan Hassan, Jururawat Gred U41, Kementerian Kesihatan dikenakan tindakan turun tiga pergerakan gaji bagi tempoh 12 bulan.
 
 
Pada 14 November lepas Dr Hasan, 56, dan Wan Syarifah Nooraazmanita, 36, masing-masing didenda RM3,000 dan RM2,900 oleh Mahkamah Tinggi Syariah setelah mengaku bersalah atas tuduhan berkhalwat di sebuah bilik Hotel Pullman Putrajaya, di sini, pada 2.18 pagi hari yang sama
 
 
SUMBER - BERNAMA
 
 
 
read more...

GARUDA DIBAHAM! KINI SANG GAJAH MENANTI.

KUALA LUMPUR — Ketua jurulatih skuad kebangsaannya melupakan kemaraan ke separuh akhir Piala AFF Suzuki 2012, sebaliknya menuntut mereka memberi fokus sepenuhnya dalam aksi menentang Thailand.

Skuad Harimau Malaya yang muncul naib jualra Kumpulan B dijadual bertemu Thailand

selaku juara Kumpulan A pada saingan separuh akhir, 9 Disember ini di Stadium Nasional Bukit Jalil sebelum aksi timbal balik pada 13 Disember di Stadium Rajamangala, Bangkok. 

Satu lagi separuh akhir bakal menemukan Singapura menentang Filipina yang akan berlangsung pada 8 dan 12 Disember. Rajagopal berkata skuad Gajah Putih itu merupakan pasukan hebat memandangkan mereka menunjukkan prestasi yang membanggakan dalam dua edisi Piala AFF lepas.

 "Thailand sememangnya satu pasukan yang kuat dan pada tahun ini, mereka muncul juara kumpulan A, jadi kita perlu meningkatkan lagi prestasi,” katanya kepada pemberita selepas perlawanan menentang Indonesia yang menyaksikan anak buahnya mencatatkan kemenangan 2-0. Bernama
BB yang turut berada di Stadium Nasional
read more...

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top