Nuffnang

MAHATHIRISME : Membongkar Hati Pemimpin DAP dan PKR


KALAU dahulunya pergerakan reformasi Anwar Ibrahim dan Malaysian Malaysia DAPist Lim Kit Siang beria-ia mahu menjatuhkan Dr. Mahathir sebagai perdana menteri atas sebab Mahathir memerintah dengan kuku besi, mangamalkan kronisme, ketagih projek-projek mega raksasa, mengamalkan rasuah dan salah guna kuasa yang membebankan rakyat dan negara, kini reformasi sudah tidak bermaya berhadapan dengan Mahathir dalam pakatan mereka. Api perjuangan yang berkobar-kobar dahulunya telah menjadi “reformati”.

read more...

Tun M : Kecelaruan Seorang Mantan "Negarawan Agung"


MUNGKIN sudah ditakdirkan setiap kali menjelang musim pilihan raya kita bakal menyaksikan pelbagai perangai dan tindakan yang bertujuan semata-mata mahu meraih undi. Apa yang berlaku bukan kali pertama. Sejak 2008 lagi kita melihat gelagat politik membosankan daripada parti-parti pembangkang.

read more...

DAP Dalam PH : "Mengalah" Tapi "Paling Berkuasa"


FAKTA BUKAN AUTA! Atas kertas, memang tidak nampak DAP seperti terlalu dominan, namun hakikatnya kesemua 11 kerusi itu dimenangi mereka pada PRU-13 lalu dan hampir pasti mampu dikekalkan kali ini.

read more...

GAGAL : Akhirnya Azmin Akui Kemelut Di Selangor!!!


Tidak dapat disembunyikan lagi. Itulah hakikatnya yang akhirnya terpaksa diakui Azmin Ali. Menteri Besar Selangor itu mengakui Pakatan Harapan di negeri itu masih belum mencapai kesepakatan berhubung pembahagian kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN).

read more...

CARI PASAL : Mukhriz Dimurkai Kerabat Diraja Brunei!!!


Di bandar Brunei Darussalam semalam, Kerabat Diraja Brunei dan DYMM SPB Sultan Brunei dan rakyat Brunei tersinggung dengan perangai Mukhriz Mahathir yang mempermainkan nama negara Brunei. Mereka mahu Mukhriz memohon ampun. 

read more...

Pihak Polis Diarah Tahan Yusuf Azmi PPIM? Ini Jawapan Ketua Polis Selangor


Klip video memaparkan seorang aktivis Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) mendakwa polis diarah oleh pihak tertentu untuk menangkap beliau, disebar semula untuk membangkitkan kegusaran dalam kalangan masyarakat, kata polis.

read more...

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top