Nuffnang

RASIS : Parti Politik Penyumbang Utama!!!


POLITIK dan ahli-ahlinya dikatakan menjadi punca kepada rasis dalam negara kita, ini dapatan dalam satu wacana anjuran akhbar berorientasikan keuntungan semata-mata baru-baru ini. Bab ‘berasaskan keuntungan semata-mata’ ini penulis kena sebut sebab dia tidak peduli sebelah siapa, wajar tak wajarnya pemberitaan itu, asal boleh dapat untung pada dia, suratkhabar terjual dan sebagainya, lantaklah.
read more...

CUEPACS : Pemandu Kenderaan Kerajaan Perlu Dikecualikan Saman KEJARA Dan AES


PUTRAJAYA: Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) mencadangkan diwujudkan satu klausa pengecualian kepada pemandu kenderaan kerajaan daripada dikenakan tindakan pemotongan mata demerit apabila Sistem Pemberian Mata Demerit Kesalahan Jalan Raya (Kejara) dan Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES) dijalankan serentak nanti.
read more...

VIRAL!!! Serpihan Kaca Dalam Ice Blend Di Restoran Makanan Segera Popular!!!


Bencana berlaku tanpa kita sangka. Samada disebabkan kecuaian manusia atau memang sudah suratan. Sejauh mana kebenaran kisah yang dikongsikan ini tidak dapat dipastikan walaupun laporan polis telah dibuat.
read more...

MALAYSIA AKAN MUFLIS? Tokoh Wartawan VS Menteri Kewangan Kedua


Kenyataan yang jadi viral itu adalah petikan jawapan saya kepada persoalan seorang kenalan yang juga pelabur dari Singapura,” jelas Menteri Kewangan Kedua, Datuk Johari Abdul Ghani berhubung teguran Tokoh Wartawan Negara, Datuk A Kadir Jasin mengenai kenyataannya sebelum ini.
read more...

LUAHAN RAKYAT : Jalan Berlubang Di "Kuarters Kerajaan" Di Negeri Terkaya?


Aisshhh name je kuarters kerajaan..tapi jalan depan teruk macamni buat bodoh je diorang.. dah buat aduan pada Majlis Bandaran.. dah datang tengok2.. pastu senyap sampai sekarang.. aduyaiiii.. jahanam kete hari2 lalu jalan macam ni...

read more...

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top