Nuffnang

ROYALTI MINYAK : PUTRAJAYA KENA SERBU!!!

Tak Sampai 700 Yang Hadir Demonstrasi Tuntutan Royalti Minyak Kelantan

 
 
PUTRAJAYA – Demonstrasi menuntut royalti minyak Kelantan telah diadakan dihadapan Mahkamah Persekutuan Putrajaya hari ini. Bermula pada pukul 8 Pagi, peserta demonstrasi sudah memenuhi pintu hadapan Mahkamah Persekutuan dan pergerakan mereka sentiasa dikawal oleh polis sekiranya berlaku perkara yang tidak diingini.
 
 
Rata-ratanya yang hadir adalah dari Kelantan. Memakai baju warna merah dengan isyarat jari ‘R’ bagi menyatakan maksud demonstrasi itu. Penulis tidak terkejut mereka menjadikan anak-anak mereka yang masih bersekolah sebagai alat untuk membenci kerajaan. Kerana mereka sudah dididik untuk bersama-sama orang tua berdemonstrasi. Contoh inilah yang menyebabkan pelajaran mereka terabai. Pendidikan entah kemana kerana perkara sia-sia.
 
 
 
 
Gambar-gambar sekitar perhimpunan tersebut boleh dilayari di Suara Generasi Baru
 
 
 
 
 
read more...

ABBY ABADI KEMBALI BERSAMA NORMAN, TERIMA MEMEY SEADANYA

Hubungan Abby Abadi & Memey Suhaiza Semakin Erat, Pergi Bercuti Sama.
 
Dan, ini kisah berkaitan Abby Abadi yang tidak menyentuh soal politik mahupun penghijrahan beliau. Ini kisah hubungan yang semakin baik dengan Memey Suhaiza.
 
Berita hubungan mereka mula erat & kukuh timbul sekitar bulan Ramadhan yang lalu apabila mereka dilihat berbuka puasa bersama dan mengeluarkan kenyataan baik-baik belaka.
 
Portal hiburan Murai melaporkan yang kedua dua mereka kini semakin akrab & buktinya mereka telah pergi bercuti bersama ke Genting Highlands pada hujung minggu lalu.
 
“Boleh dikatakan sekarang ini kami berkawan baik kerana kami sering berjumpa dan menghabiskan masa bersama anak-anak”
 
“Sejujurnya saya bersyukur dengan apa yang berlaku sekarang dan tak sangka Allah memberikan kurniaan sebegini buat kami berdua. Alhamdulillah,” ujar Memey Suhaiza.
 
 
Beberapa keping gambar Abby Abadi, Memey Suhaiza, Norman Hakim & anak anak mereka ketika bercuti di Genting Highlands hujung minggu lalu. Enjoice!
 
 
 
 
Hmm... baguslah kalau begitu. Hubungan suami isteri bisa diputuskan. Tetapi hubungan ibu dan anak merupakan satu hubungan yang "istimewa". Tiada yang dapat memisahkan hubungan ini walau apa jua rintangan yang melanda.
 
 
 
 
read more...

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top