Nuffnang

CARDIFF CITY CUNGKIL 'PELE MALAYSIA'

Pemilik kelab Welsh dari Malaysia berazam untuk meningkatkan bola sepak di negara Asia Tenggara dan percaya bahawa kepakaran Cardiff City akan memberikan manfaat yang berguna.

Pemilik Malaysia-Cardiff City telah mengumumkan kerjasama dengan Felda, pemilik tanah terbesar di Malaysia, untuk membantu membangunkan bola sepak peringkat akar umbi di seluruh negara Asia Tenggara.

Pengerusi Bluebirds, Dato Chan Chien Ghee telah bergabung tenaga dengan pelabur Malaysia dan rakan-rakan beliau dalam mewujudkan pendidikan bola sepak yang berjaya di bawah panji-panji '1 Malaysia Cardiff City Projek '.

Sokongan pasti dan organisasi yang sesuai di sebalik projek ini dapat melihat 30,000 anak-anak luar bandar Malaysia yang mendapat manfaat besar daripadanya dan Dato Chan amat yakin ia sebagai kejayaan keseluruhan program.

"Ini merupakan satu lagi tanda komitmen kepada kelab ini. Kami akan membawa kejayaan Cardiff City untuk Malaysia.
Secara peribadi, saya komited untuk bola sepak peringkat akar umbi di Malaysia, "katanya kepada Online Wales.

"Kita perlu mendekati kanak-kanak, bukan sahaja dalam teknik bola sepak, tetapi juga dalam pembentukan peribadi.
Kami telah sampai ke luar bandar - dan ada banyak bakat di luar sana di kawasan luar bandar ".

Beliau menambah: "Pele ditemui di jalan-jalan belakang negara sendiri - dan lihat apa yang dia capai. Siapa tahu?
Kita boleh mencari permata di masa depan, tetapi kami mahu lakukan jauh lebih daripada mencari satu, mungkin dua, pemain yang berkualiti.

"Cardiff City telah berbangga untuk bekerja dengan masyarakat tempatan.
Bola sepak adalah satu alat yang berpengaruh apabila ia dikaitkan kepada pembangunan belia.

Dato Chan juga tidak sabar-sabar untuk meningkatkan taraf kemudahan dalam bola sepak Malaysia, yang menyatakan bahawa sudah sampai masanya bagi negara mempunyai stadium dan padang yang berkualiti tinggi.
"Kami sedang berunding untuk mengambil alih stadium tertentu yang akan mempunyai jenama Cardiff kepada mereka.
Mereka akan membantu bola sepak akar umbi, manakala standard dan kemudahan padang mesti baik seperti Stadium Cardiff City, "katanya.

"Keseluruhan projek ini, walaupun masih jauh di luar pra-musim, jauh menjangkaui bola sepak komuniti. Pasukan Liga Perdana Inggeris telah melawat Malaysia untuk pameran, tetapi apa yang Cardiff City lakukan lebih jauh daripada itu".


dipetik drp goal.com
read more...

ELIZABETH WONG DIBOGELKAN SEKALI LAGI

Panas....panas....
Isu kemasukan peninju Muay Thai dari Israel terus dibongkar oleh blogger-blogger yang setia mempertahankan kebenaran. Kalau sebelum ini kecoh Menteri Belia, Dato Ahmad Shabery Cheek diserang kerana dikatakan memberi kebenaran peninju tersebut dibawa masuk bertanding di Malaysia, tapi rupa-rupanya usaha membawa masuk Ilya Grad ini telah bermula dari tahun 2009 lagi.

Bukan setakat itu, siap dengan perjanjian pulangan berapa peratusnya daripada jumlah penajaan serta dari jumlah jualan tiket seperti mana yang didedahkan oleh blog MIK. Saya sertakan tulisan MIK untuk tatapan anda semua.

.....................................


Kerajaan Selangor langsung tidak terlibat dalam penganjuran program realiti , ‘The Challenger Muay Thai’ yang melibatkan peninju Israel, kata Exconya, Elizabeth Wong.

Beliau mengulas dakwaan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Shabery Cheek kononnya kerajaan negeri terlibat dalam kemasukan peninju Israel, Ilya Grad yang menyertai sukan itu di Malaysia.

“Menteri Belia dan Sukan tidak patut menunding jari pada pihak lain dan sebagai seorang menteri, beliau patut sedar hal imigresen berada di bawah bidangkuasa Kerajaan Persekutuan,” katanya dalam satu kenyataan.

Demikianlah petikan respon yang diberikan salah seorang Exco Kerajaan Negeri Selangor yang cuba sedaya upaya menepis penglibatan kerajaan Khalid Gagap dalam isu peninju Israel, Ilya Grad yang menyertai satu pertandingan dinegara ini.

Dibawah ini, disajikan bukti sahih penglibatan kerajaan Negeri Selangor yang membelanjakan Wang Rakyat Selangor sebanyak RM5 Juta untuk program yang melibatkan penyertaan peninju Israel, Ilya Grad. Iya, WANG RAKYAT Selangor sebesar RM5,000,000.00...!!!


Sebagai Exco, Elizabeth adalah Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pelancongan, dimana Tourism Selangor Sdn Bhd berada dibawah portfolio tersebut.

Tersangat mustahil sekiranya pihak Kerajaan Negeri Selangor menyatakan tidak tahu menahu mengenai penyertaan peninju dari Israel akan hadir, memandangkan tajaan RM5 Juta telah dipersetujui oleh Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor pada 2 Disember 2009 lagi dan surat diatas dikeluarkan pada 3 Disember 2009...
read more...

LADY GAGA MELANCARKAN YAYASAN MEMPERKASA BELIA

LG

Dipetik daripada suaragenerasibaru.com

LADY GAGA on Wednesday launched the Born This Way Foundation to support programmes dealing with youth empowerment and help people facing bullying and abandonment.
The foundation, named after the Grammy-winning singer’s hit album and single of the same name, was launched by Lady Gaga and her mother, Cynthia Germanotta.

“My mother and I have initiated a passion project,” the singer said in a statement. “Together we hope to establish a standard of Bravery and Kindness, as well as a community worldwide that protects and nurtures others in the face of bullying and abandonment.”
It follows on the singer’s interests in supporting gay rights and being outspoken on issues affecting youth.

The Born This Way Foundation will be work closely with the John D. & Catherine T. MacArthur Foundation and The California Endowment, both focusing on youth empowerment.
The Foundation will also work with the Berkman Center for Internet & Society at Harvard University, which focuses on the power of the Internet as a means to promote change.

The singer has harnessed the power of the Internet to attract more than 44 million fans on Facebook and 15 million followers on Twitter.

Source-The Star

Short URL: http://www.suaragenerasibaru.com/?p=2593
read more...

PISAU.NET : UNTUNGNYA KAKITANGAN AWAM YANG MENYOKONG PAKATAN

Pagi ini penulis tertarik melihat tajuk sebuah blog "Untungnya Kakitangan Awam Yang Menyokong Pakatan" dari blog Pisau.net. lantas ingin berkongsi bersama pembaca di beliabangkit.
............................................................................................

Mereka mahu melaksanakan sistem merit,kalau kamu sekadar BANGSA MELAYU TAPI BANGGANG JANGAN HARAP NAK DAPAT KERJA KERAJAAN. Mengurangkan jumlah kakitangan awam yang majoritinya adalah MELAYU adalah satu langkah yang baik.Memandangkan konsep Malaysian Malaysia dan kesamarataan harus dilaksanakan tanpa mengira bangsa mana yang menjadi MAJORITI dinegara ini.

Justeru,Pisau rasakan jika sistem merit ini dilaksanakan maka kakitangan awam akan dipenuhi oleh golongan cerdik pandai kerana kita semua tahu graduan universiti bumiputra bukannya pandai CGPA pun cukup makan,mereka hanya mendapat tempat diuniversiti atas kuota sebagai bumiputra dan MELAYU. Maka tempat sebagai penjawat awam harus diisi oleh graduan universiti yang tak suka "berdemo" dan "berpolitik" yang semua orang tahu sudah tentu CGPA nya cemerlang dan 'terbilang'


Jika Pakatan Pembangkang memerintah, kakitangan awam akan dikurangkan separuh setiap tahun, termasuk mengambil contoh cara negera China kurangkan kakitangan awam yang berlebihan. Bagi kakitangan awam yang kurang berkesan menjalankan tugas, mereka akan ditempatkan di rumah dan diberi separuh gaji, supaya pihak kerajaan dapat kurangkan perbelanjaan yang begitu besar untuk kakitangan awamnya.

Setiausaha Bahagian Penerangan DAP Tony Pua Kiam Wee berkata, jika Pakatan Pembangkang dapat memerintah kerajaan pusat, Pakatan akan kemukakan satu projek yang dinamakan "Projek Khas Mengurangkan Kakitangan Awam" untuk mengurangkan bilangan kakitangan awam berperingkat-peringkat setiap tahun.

"Pakatan Pembangkang tidak akan gunakan budaya lama yang dilakukan oleh kerajaan membuat pengambilan graduan universiti untuk dimuatkan ke dalam sektor kerajaan, pada masa sama mungkin Pakatan akan buat penambahan kakitangan awam, tetapi penambahan itu perlu berkualiti tinggi, dan memilih kakitangan awam yang punyai daya saing."

Kakitangan Awam Yang Sudah Berusia Dibiar Bersara Cepat.

Tony Pua berkata, Pakatan akan menggalakkan kakitangan awam yang sudah tua dinasihatkan berhenti kerja. Ia akan ambil contoh cara negera China bagaimana mereka kurangkan kakitangan awam termasuk kakitangan awam yang kurang berprestasi. Kakitangan awam yang diberhentikan ini akan mendapat pampasan separuh gaji, supaya pihak kerajaan dapat kurangkan bebanan dan tanggungan kos untuk membayar gaji kakitangan awamnya.

Tony Pua Kiam Wee berkata demikian semasa menghadiri seminar bertajuk "Ke Mana Perginya Wang Titik Peluh Kita? Beranikan Diri Untuk Bentangkan Bajet 2012" yang diajurkan oleh pemuda DAP negeri Johor. Ucapan dalam seminar politik itu, sebagai membalas soalan-soalan daripada orang ramai terhadap kakitangan awam negara ini yang berlebihan. Dalam seminar itu, selain Tony Pua Kiam Wee, turut hadir juga Teo Nie Ching Timbalan Setiausaha Penerangan DAP, ketua pemuda DAP negeri Johor dan setiausaha DAP negeri Johor. Mereka dapat mengumpulkan seramai 200 peserta yang mengambil berat tentang Bajet 2012.

Tony Pua Kiam Wee juga berkata, buat masa ini kakitangan awam yang berjumlah 1.3 juta orang di negara ini, dengan nisbah 4.6 peratus daripada penduduk negara; jika dibandingkan dengan negara jiran seperti Thailand, Indonesia, Filipina dan Korea, bilangan kakitangan awam mereka hanya 2 peratus daripada jumlah penduduk negara tersebut.Sumber: Sinchew Daily News m/s 9, 1 November 2011-


Read more: http://www.pisau.net/2011/11/untungnya-kakitangan-awam-yang.html#ixzz1cby8VSl5

read more...

TUN MAHATHIR : Gambar IC Masa Muda


Untuk dikongsi bersama melalui gambar yang diperoleh melalui facebook
read more...

Belia Sabah diseru Beri Mandat pada PM

Salleh Seru Golongan Muda Beri Mandat Penuh Kepada Najib

KOTA BELUD, 29 Okt (Bernama) -- Timbalan Ketua Perhubungan Umno Sabah Datuk Seri Salleh Said Keruak menyeru golongan muda supaya memberi mandat penuh kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak untuk mentadbir negara pada pilihan raya umum akan datang.

Ketika membuat seruan itu, beliau berkata berbeza dengan pembangkang, Najib telah menetapkan dasar yang jelas untuk golongan belia di negara ini.

"Dasar yang ditetapkan oleh Najib begitu jelas untuk mereka...demi masa depan mereka. Lihatlah pada belanjawan (untuk tahun depan), terdapat banyak peluang untuk golongan muda, termasuk peluang pekerjaan dan kemudahan perumahan.

"Sebaliknya, pembangkang, khususnya Pakatan, adalah golongan oportunis yang hanya pandai mencipta isu untuk menarik pengundi," katanya kepada Bernama selepas melancarkan program untuk menggalakkan belia menganggotai Umno dan mendaftar sebagai pemilih di Suang Punggur di sini hari ini.

Salleh, yang juga Speaker Dewan Undangan Negeri, berkata para belia, yang bakal memainkan peranan penting pada pilihan raya umum akan datang, tidak sepatutnya menentang kerajaan kerana perbuatan itu tidak menguntungkan mereka.

Beliau berkata perdana menteri telah menetapkan hala tuju yang jelas untuk rakyat dan negara ini.

-- BERNAM
read more...

Marriot, Imperial dan Park City Everly Bekerjasama Dalam Membangunkan Belia

MIRI, 29 Oktober 2011 - Bersempena dengan Majlis Konvokesyen Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Miri 2011, satu Memorandum Persefahaman (MoU) di antara IKBN Miri dengan 3 buah hotel bertaraf 5 bintang (Marriot, Imperial dan Parkcity Everly) telah diadakan pada 29 Oktober 2011 bertempat di Dewan Hospitaliti IKBN Miri.

Melalui MOU tersebut, ketiga-tiga buah hotel telah bersetuju untuk menerima pelajar IKBN Miri dalam bidang Hospitaliti untuk menjalani latihan sambil bekerja pada hujung minggu serta diberi elaun, makan minum dan pengangkutan. Melalui MOU ini juga para pelajar IKBN Miri akan menjalani latihan industri di hotel-hotel tersebut di samping berkongsi kepakaran di antara pengajar dan pekerja hotel berkenaan.

Majlis tersebut telah saksikan oleh  YB. Gan Ping Sieu, Timbalan Menteri Belia dan Sukan Malaysia,  YB. Datuk Dr. Lee Kim Shin, Menteri Muda Komunikasi dan Sukan Sarawak, Tn Hj. Saari Bin Salleh, Ketua Pengarah Bhg. Pembangunan Kemahiran, KBS serta Pengarah-Pengarah IKBN dan wakil- wakil agensi kerajaan dan swasta.

Berita dipetik daripada portal KBS http://www.kbs.gov.my/index.php/bm/component/content/article/1-senarai-berita-kbs/1111-ikbn-miri-tandatangan-mou-dengan-3-buah-hotel-bertaraf-5-bintang-
read more...

PERALATAN SUKAN UNTUK BELIA SABAK BERNAM

Dipetik dari portal KBS :


SABAK BERNAM, 30 Oktober 2011 : Kira-kira 30 persatuan belia yang terpilih dari daerah Sabak Bernam hari ini gembira menerima sumbangan peralatan sukan yang disampaikan sendiri oleh Menteri Belia dan Sukan, Dato’ Sri Ahmad Shabery Cheek.

            Sumbangan disampaikan pada majlis pelancaran Karnival Mesra Belia 1 Malaysia Sabak Bernam. Turut sama ialah Ahli Parlimen Sabak Bernam, . Datuk Abd Rahman Bakri dan Ketua Setiausaha Kementerian Belia dan Sukan, Dato’  Mohid Mohamed.

            Selepas itu, Dato’ Sri Ahmad Shabery  mengambil kesempatan melawat ke tapak pameran dan menyerahkan sijil penghargaan kepada agensi yang terlibat dalam pameran.   Karnival Mesra Belia 2011 anjuran Kementerian Belia dan Sukan ( KBS )  diadakan selama dua hari bermula 29  Oktober  menerima sambutan menggalakkan dari penduduk Sabak Bernam.

            Pelbagai pengisian aktiviti diadakan bermula jam 7 pagi hingga 12 malam bertempat di Dataran Tanah Lesen Parit Baru. Di antara aktiviti dijalankan seperti  autoshow, paintball, indoor games, gubahan dan banyak lagi. Pameran daripada agensi-agensi kerajaan dan badan bukan kerajaan yang diadakan  menarik pengunjung datang ke tapak ini bagi mendapatkan maklmuat dan menimba pengetahuan baharu.. Karnival seperti ini sememangnya amat bermanfaat terutama kepada penduduk setempat.

            Dalam pada itu,  Menteri Belia dan Sukan juga  sempat meluangkan masa bersama penduduk setempat dan belia-belia menyaksikan konsert yang melibatkan artis-artis terkenal seperti Kumpulan XPDC, Jay Jay, Azlan and The Typewriter dan lain-lain.
 
read more...

KICDEFELLA PANAS SENSASI : VIDEO AKTIVITI PELACURAN DI KELANTAN

Dipetik daripada ops johnson ii oleh kickdefella

Untuk tonton video, sila layari :

http://kickdefella.net/2011/10/31/bukti-pelacuran-terus-pesat-di-kota-bharu-ops-johnson-ii/2011/10/31/bukti-pelacuran-terus-pesat-di-kota-bharu-ops-johnson-ii/2011/10/31/bukti-pelacuran-terus-pesat-di-kota-bharu-ops-johnson-ii/#entry
read more...

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top