Nuffnang

Dalam Tempoh Kurang 20 Hari Sebanyak 40 Juta Minyak Masak Bersubsidi Telah DikeluarkanKUALA LUMPUR: Selepas lebih dua minggu penstrukturan semula Skim Penstabilan Harga Minyak Masak (COSS) dilaksanakan bermula 1 November lalu, Kementerian Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) telah membuktikan bahawa pihaknya begitu konsisten membela hak golongan sasar untuk memastikan mereka terus menikmati subsidi kerajaan.
read more...

KPDNKK Mukah Buat Rampasan Bernilai RM368,516.86 Dan Kompaun RM16,300MUKAH: Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Mukah berjaya membuat rampasan bernilai RM368,516.86 dan kompaun sebanyak RM16,300 sehingga semalam bagi pelbagai kesalahan sepanjang tahun.
read more...

Beli Minyak Masak Pukal Untuk Mangsa Banjir Perlu Rujuk KPDNKK
Sekadar Hiasan


KUALA TERENGGANU – Pembelian minyak masak secara pukal perlu dirujuk kepada Pejabat Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Terengganu atau mana-mana cawangannya di negeri ini.
read more...

KPDNKK Lapor Polis Isu Viral Harga LPGPUTRAJAYA: Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis (IPD) Putrajaya semalam berhubung viral kononnya harga gas petroleum cecair (LPG) akan dinaikkan RM7 satu tong mulai tahun depan. Menterinya, Datuk Seri Hamzah Zainudin, berkata selain pihaknya, empat badan bukan kerajaan (NGO) berkaitan pengguna masing-masing di Lembah Klang dan Pulau Pinang turut membuat laporan sama berkaitan isu yang menjadi viral di media sosial. "Kita minta supaya polis menjalankan siasatan mencari pihak atau kumpulan tidak bertanggungjawab ini. "Tindakan kumpulan ini tidak lain hanya cuba menghuru-harakan rakyat, menimbulkan keadaan panik dengan cerita seperti ini," katanya pada sidang media selepas Perhimpunan Bulanan KPDNKK di sini hari ini. Sejak awal bulan ini, terdapat penyebaran laporan bahawa harga gas petroleum cecair (LPG) akan dinaikkan RM7 satu tong mulai tahun depan. KPDNKK bagaimanapun menafikan dakwaan yang disebarkan itu, yang dianggap sebagai tidak bertanggungjawab dan menimbulkan suasana panik dalam kalangan pengguna.

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/213469


Sekadar Hiasan

Putrajaya - Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan (KPDNKK) membuat laporan Polis di Ibu Pejabat Polis (IPD) Putrajaya semalam berhubung viral kononnya harga gas petroleum cecair (LPG) akan dinaikkan RM7 satu tong mulai tahun depan.


read more...

81,000 Kg Minyak Masak Bernilai RM 550,000 Dirampas Di Seluruh Negara - KPDNKK
Gambar Hiasan


Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) merampas 81,000 kilogram minyak masak dari 38 premis, bernilai RMRM550,000 di seluruh negara sejak 21 Okt sehingga semalam.
read more...

BERSALAH : Rafizi Dipenjara 18 Bulan!!!


Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua. Andai sebelum ini beliau selalu menggunakan "gurauan" dalam "menyelamatkan" dirinya daripada sebarang pertuduhan, namun kali ini beliau tidak terlepas.
read more...

Kastam Perlis Rampas 85kg Minyak Masak Bersubsidi


Gambar HiasanWANG KELIAN: Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) Perlis merampas 85 kilogram minyak masak bersubsidi yang cuba dibawa keluar dari sempadan negara melalui Kompleks Kastam, Imigresen dan Kuarantin (ICQ) Wang Kelian sejak Jumaat lepas.
read more...

Bekalan Minyak Masak Dijangka Pulih Sepenuhnya Minggu IniSEPANG – Bekalan minyak masak di pasaran telah mula meningkat sejak minggu lepas dan dijangka pulih sepenuhnya minggu ini, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Hamzah Zainudin.

read more...

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top