Nuffnang

"MOOD BAIK" : Najib Beri Bayangan Untuk PRU Ke 14


“Pada masa sama, saya lihat mood negara kini berada dalam keadaan positif, lebih-lebih lagi dengan Sukan SEA ke-29 yang kini sedang berlangsung. Sokongan rakyat boleh dikatakan memuncak di setiap acara pertandingan dan ahli-ahli sukan kita berhempas pulas untuk mencapai kejayaan demi negara,” 
read more...

#BANGKITBERSAMA : Indonesia Temu Malaysia Di Separuh Akhir Bolasepak #KL2017


Ayuh kita bangkit bersama memberikan sorakan semangat kepada skuad bolasepak Sukan SEA negara pada hari Sabtu ini yang bakal berdepan Indonesia pada saingan separuh akhir acara bola sepak lelaki Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017).
read more...

#RUU355 : Beranikah Lim Kit Siang?


“Kalau Kit Siang tak anti Melayu Islam, setuju sajalah dengan RUU 355, buktikan yang tuduhan Tun M terhadapnya selama ini tak betul.” 
read more...

AMEKKAU!!! Padah Buat Rafizi Akibat Dedah OSA


Mahkamah Tinggi hari ini menolak rayuan Rafizi Ramli untuk mengetepikan sabitannya di bawah Akta Rahsia Rasmi (OSA) di mana naib presiden PKR itu berdepan hukuman penjara 18 bulan.
read more...

KESALAHAN TEKNIKAL : Jokowi Maafkan Malaysia


“Ini kan kesalahan teknis (teknikal) yang tidak disengaja, tidak mungkin kerajaan Malaysia sengaja. Ini kan mungkin tukang (pihak) percetakannya yang tidak faham, ini soal ketelitian,”

read more...

TUMPUAN : Pasukan Polo KJ VS Pengiran Muda Mateen #KL2107 #KitaJuara #BangkitBersama @KhairyKJ @TeamMalaysia


Perlawanan acara ekuestrian polo Sukan SEA ke-29 Kuala Lumpur (KL2017) pastinya menajdi tumpuan dan bakal membuka tirainya pada 22 Ogos iaitu hari ini apabila pasukan Singapura menentang Thailand pada sebelah pagi manakala Malaysia akan menentang pasukan Brunei pada sebelah petang di Taman Ekuestrian Putrajaya.

read more...

BENDERA TERBALIK : Indonesia Masih "Tidak Puas Hati Dan Ikut Perasaan


Menteri Dalam Negeri Indonesia, Tjahjo Kumolo mendakwa Malaysia tidak prihatin terhadap Indonesia selaku “jiran dekat” berhubung insiden bendera Indonesia yang dicetak terbalik, lapor Kompas.com.
read more...

HARGA MINYAK : Menteri Sangkal Dakwaan Penipuan Kaedah Pengiraan


Ramai sungguh bijak pandai yang cuba menjadi "hero" kepada rakyat. Kononnya mereka serba tahu dan lebih pandai menguruskan sesuatu di atas kebijaksanaan mereka. Tetapi mereka lupa bahawa apa jua tindakan yang Kerajaan ambil termasuk dalam isu harga petrol adalah dengan memberi keutamaan kepada kepentingan rakyat.
read more...

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top