Nuffnang

PANASSS!!! TMJ Bagi "Last Warning" Pada Sebuah Akhbar Tabloid!!!“Ini merupakan amaran saya yang terakhir kepada pihak media di mana saya akan mengambil tindakan tegas sekiranya ada lagi laporan yang memutarbelitkan kenyataan saya,” titah baginda.

“Saya terima keputusan berikut tetapi tidak semestinya saya bersetuju atau hormati keputusan yang diambil oleh Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM).”


Demikian tegas Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim berhubung keputusan FAM berkenaan isu membabitkan pemain baharu Johor Darul Takzim (JDT), Gary Steven Robbat.

Justeru, baginda menyelar laporan sebuah akhbar tabloid tempatan kononnya baginda menghormati keputusan FAM mengenakan denda RM100,000 ke atas Persatuan Bolasepak Negeri Johor (PBNJ) dan RM50,000 ke atas Gary.

“Inilah mengapa perlunya kami (PBNJ) mempunyai laman sosial dan laman web rasmi yang diuruskan secara profesional, agar tidak ada media cetak mahupun elektronik boleh memutarbelitkan sebarang kenyataan saya.

“Saya terima keputusan berikut (status Gary) tetapi tidak semestinya saya bersetuju atau hormati keputusan diambil FAM berkenaan isu berkaitan seperti yang telah dilaporkan,” titah baginda dalam satu kenyataan yang disiarkan di laman Facebook Johor Southern Tigers pada Ahad.

Tegas Tunku Ismail, baginda berpandangan laporan akhbar itu tidak bertanggungjawab dan beretika kerana tidak merujuk kepada baginda terlebih dahulu.

Tunku Ismail menambah, tanggungjawab media adalah menyebarkan laporan tepat berdasarkan kajian dan fakta yang menyeluruh bukan sekadar mencipta cerita berunsur gosip semata-mata untuk mendapatkan rating yang tinggi. 

-MYNEWSHUB.CC
Share this article

0 Komen:

Catat Ulasan

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top