Nuffnang

PENGAJARAN!!! Video Anak Tipu Beli Buku Teks Tapi...Maaflah... Penulis tidak berniat memaparkan klip video yang "KETERLALUAN", tetapi sekadar peringatan buat ibu-bapa supaya senantiasa memantau dan mengambil berat segala aktiviti dan kegiatan anak-anak terutamanya ketika di luar rumah.

Sebuah video klip pendek yang memperlihatkan seorang gadis Melayu yang bertelanjang menelefon ibunya dan menipu bahawa dia sedang sibuk membeli buka teks sekolah tersebar beberapa hari lalu.

Dalam video berkenaan, gadis itu yang mungkin pelajar sekolah menengah dipercayai sedang bersama teman lelakinya berdasarkan suara lelaki itu di penghujung klip. Kemungkinan pasangan berkenaan berada di bilik hotel.

Aksi dalam klip itu bermula dari atas katil sehingga ke bilik air tanpa seutas benang di tubuh gadis itu.

Video berkenaan asalnya mulai viral di Whatsapp. Bendanya di sini… satu dah la video itu secara jelas menjerumus kemungkinan besar berlaku zina antara mereka, keduanya ialah sikap gadis itu yang sedang menipu ibunya dan ketiga ialah kebodohan pasangan berkenaan merakam perbuatan jahat mereka.

Kalau dah terlalu sanggap sampai lupa soal hukum hakam… perlu ke pulak aksi berkenaan dirakam?

Kepada masyarakat di luar, ambik la pengajaran daripada apa yang berlaku itu…rakaman di telefon bimbit…walaupun untuk kegunaan peribadi… akan menjadi tatapan umum jika alat itu jatuh ke tangan pihak lain… atau kalau pasangan anda marah dan mahu membalas dendam -mynewshub.

BB : tak sanggup nak share video tu....
Share this article

0 Komen:

Catat Komen

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top