Nuffnang

GAZA - Pemecatan Nasha Membuktikan PAS Lebih Pentingkan Survival Politik Berbanding Agama


Nampaknya semakin hari semakin berkecamuk dan keliru di kalangan ulama PAS ni. Sudah lah tidak bersepakat dalam hal penggunaan Kalimah Allah di kalangan orang bukan Islam, nampaknya dalam hal isu Nasha ni ada juga yang tidak bersetuju.


Nasha di pecat kerana pergi ke Gaza bersama PM!! Politik VS Agama!!!!


Hmm nampaknya PAS lebih mendahulukan politik berbanding agama. Salahkah Nasha ke Gaza bersama PM?  Kalau nak pergi bersama kepimpinan PAS ntah bila kan sampai masanya.


Ahli Parlimen Bachok, Nasharudin Mat Isa digugur anggotai Majlis Syura Ulama PAS


Majlis Syura Ulama PAS dalam mesyuaratnya pada 13 Januari lalu telah memutuskan untuk menggugurkan Ustaz Nasharudin Mat Isa sebagai anggotanya. Keputusan itu dibuat kerana beliau didapati telah melanggar peraturan-peraturan berjamaah seperti yang telah ditetapkan oleh Majlis Syura Ulama PAS, lapor Harakah Bil 1813 Edisi Isnin, 29 Januari 2013 pada muka belakangnya.


Setiausaha Majlis Syura, Dato' Nik Muhamad Zawawi Salleh menjelaskan, selain itu, Majlis Syura Ulama PAS juga mendapati tindak tanduk Nasharudin kebelakangan ini merugikan parti. Menurut beliau, selain itu, gelagat bekas Timbalan Presiden PAS itu juga didapati telah menimbulkan suasana yang keroh di kalangan ahli-ahli parti.


Majlis Syura Ulama PAS juga mendapati tindak tanduk Nasharudin kebelakangan ini telah menimbulkan fitnah bagi jamaah, di samping bercanggah dengan kaedah-kaedah dan pendirian yang dibuat oleh parti, tegasnya kepada Harakah 25 Januari lalu.

Bagaimanapun, tegas Ustaz Nik Zawawi, keahlian Nasharudin dalam PAS masih dikekalkan, tetapi kedudukannya sebagai ahli biasa sahaja.

Ustaz Nik Zawawi yang juga Ketua Penerangan Dewan Ulama PAS Pusat menjelaskan, keputusan yang dibuat oleh Majlis Syura Ulama PAS hanya menggugurkan beliau sebagai ahli Majlis Syura Ulama PAS, bukannya menggugurkan beliau daripada parti.


Hahaha.... Kartun rupanya Majlis Syura PAS ni. Gua ingat Majlis Syura ni akan membincangkan serta membuat penjelasan mengenai sebarang kekeliruan rakyat tentang perihal agama. Namun, nampaknya perihal politik telah dicampur-adukkan ke dalam urusan mereka.


Share this article

1 Komen:

  1. saya sudah linkkan blog saudara ke bloglist "Sahabat Baru Kulaan"...

    maaf agak lewat berbuat demikinan...

    BalasPadam

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top