Nuffnang

Tamparan Buat Pas Bila Pendakwah Kristian Gesa Penganutnya Jangan Guna Kalimah Allah

Nah!!!! Dalam kita sesama Islam saling bertelagah dan memperjuangkan fahaman masing-masing berhubung isu penggunaan kalimah Allah, tampil pula seorang pendakwah Kristian yang membuatkan gua sendiri terpegun dengan keihklasannya menjaga keharmonian Negara.Seorang pendakwah Kristian merayu agar masyarakat agama itu di negara ini menggugurkan penggunakan kalimah "Allah" daripada digunakan di dalam Bible.BS Poh yang pernah ditahan ISA atas kegiatan keagamaannya berkata, orang Kristian harus berbuat demikian untuk menunjukkan kemuliaan hati nurani mereka.


"Orang lain tidak boleh memaksa kita mengugurkan kalimah Allah. Kita sendiri yang perlu memilih untuk tidak menggunakannya," katanya.


Katanya orang Kristian boleh berbuat demikian berdasarkan keyakinan ke atas kesusilaan dalam tindakan berkenaan."Kebebasan hati nurani ialah kebenaran yang berharga. Hanya Tuhan sahaja yang paling mengetahui mengenai hati nurani manusia," katanya.


Tambahnya, orang Kristian sudahpun berjuang dan memenangi hak untuk menggunakan kalimah Allah namun masih wujud usaha untuk menghalang penganut berkenaan daripada menggunakannya.

"Masalah ini sudah berlarutan selama 30 tahun. Persoalannya, adakah kita perlu berkeras untuk menggunakan hak guna (kalimah Allah?," soalnya lagi dengan memetik beberapa bait ayat daripada Bible.

Tambahnya, penganut Kristian juga kini tertekan dengan isu yang berlarutan itu.

"Jadi bolehkah jika berusaha lebih keras untuk menunjukkan kecintaan orang Kristian dengan tidak menggunakan (kalimah) Allah?," katanya.

Katanya, orang Kristian juga perlu menilai isu berkenaan dari segi alasan dalam kitab, alasan teologi dan juga linguistik.

Hah!!! Apa lagi yang korang nak cakap haaa wahai Ularmak-ularmak yang bertegas membenarkan orang bukan Islam menggunakan kalimah Allah? 

Kalau setakat Nuar Berahi tu gua tak heran langsung sebab dia pakai aliran depan belakang, tapi yang dipuja sebagai maksum dan setaraf nabi tu ape citer plakkkk. Gua langsung tak paham!!!!

Cukuplah sejarah Amanat Hadi dan peristiwa Memali selain Abuya dan Kerajaan Langit Ayah Pin ( sekadar menyebut beberapa ajaran/ fahaman sesat),  Jangan lagi ditambah dosa yang akan dibawa turun-temurun ini.

Janganlah kerana politik, agama dijadikan perkara kedua. Cukup-cukuplah.....
Share this article

0 Komen:

Catat Ulasan

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top