Nuffnang

PERSEPSI RAKYAT : Khairuddin Hassan - Bankrap, Dalang Atau Hero Negara!!!


Khairuddin Antara Dalang Anwar Dipenjara, Kini Dianggap Hero

Bila menyebut nama Khairuddin Hassan kini tergambar dia kononya hero hebat yang berani dan jujur. Dia menjadi hero kerana dikalangan pembangkang termasuk PKR mengangkatnya sebagai hero kerana termakan dengan lakonanya. Tanpa bersembunyi dia turut menemui beberapa pemimpin pembangkang untuk projek menaikkan imejnya.
Namun apa yang pembangkang lupa, Khairuddin adalah orang yang bertangungjawab membiayai buku 50 Dalil yang menjadi punca Anwar Ibrahim dipenjarakan. Apakah dengan sokongan yang diberikan itu, menunjukkan pembangkang turut bersetuju dengan semua dakwaan yang terkandung dalam buku tersebut?

Khairuddin memang terkenal sebagai ahli politik yang cekap mencari makan di dalam Umno. Ini kerana dia mempunyai hubungan kekeluargaan dengan Abdullah Badawi dan antara yang sangat rapat dengan Mahathir.

Dia mendakwa kononya dimufliskan kerana melawan Perdana Menteri sedangkan pada hakikatnya dia muflis kerana tidak mampu membayar hutangnya. Malah umum turut mengakui Khairuddin terkenal dengan gaya hidup mewah seperti berkahwin artis, majlis perkahwinan ala anak raja, bergaya sakan dengan perbagai hiasan yang maha antara punca hidupnya dikelilingi hutang yang akhirnya tidak mampu dibayar sehingga menyebabkan dia bankrap.


Namun, disaat bangkrap dan dikelilingi hutang yang berjuta, dia masih mampu mengadakan lawatan ke seluruh dunia untuk membuat laporan. Persoalannya siapa yang menaja beliau 'melancong'?
paling menarik setelah berhabis puluhan ribu ketika misi tersebut, semua dokumen yang dilampirkan dalam laporannya merupakan dokumen yang dipalsukan.

Malah dua hari lepas Khairuddin turut sempat berjumpa dengan seorang lelaki warga asing di Hotel Eastin, PJ. Menurut sumber gerak geri lelaki dan Khairuddin amat pelik seperti tidak memandang ketika bercakap. Timbul persoalan siapa lelaki ini dan adakah berlaku 'hulur envelope' dalam pertemuan tersebut. Keesokannya selepas perjumpaan tersebut Khairuddin membuat kenyataan dihalang imegresen ke luar negara namun dalam kenyatan tersebut dia tidak mendedahkan perihal sebuah jet mewah yang disediakan sebagai pengangkutannya dalam melaksanakan misi mengulinkan Najib.

Ironinya agen Mahathir ini cuba mengambarkan kononnua kerajaan bertindak kejam dan zalim kerana cuba menghalang perjalanannya. Namun apa yang dia lupa kezaliman Mahathir ketika memerintah yang jauh lebih zalim dan jahat. Ketika regim pemerintahan Mahathir, musuh politiknya bukan sahaja dihalang ke laur negara, ada yang disekat dari membuat kenyataan dengan pelbagai kawalan ketat malah mereka turut dihumban ke dalam penjara tanpa sebarang pendakwaan (SUMBER)


Mahathir Panik, Bila Anjing Belaan Ditangkap Polis

Mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dikatakan sedang berada dalam keadaan panik apabila anjing belaannya ditangkap polis dalam serbuan yang diadakan baru-baru ini.

Malah menurut sumber, Dr Mahathir paling bimbang sekiranya langkah keras yang dijalankan oleh kerajaan akan turut menyebabkan anjing-anjing belaaanya yang lain turut menerima nasib yang serupa.

Ia kerana penangkapan Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan bakal menyebabkan gerakan Dr Mahathir untuk mengulingkan Perdana Menteri menjadi terencat.

Umum mengetahui Khairuddin adalah antara pengerak utama kerja-kerja jahatnya.


Mahathir sedar, sebagai negarawan beliau tidak boleh terlalu menonjol dalam gerakan jahat ini, ia bagi mengelakkan masyarakat sedar akan niat sebenarnya sekaligus kembali menyokong Najib.

Atas sebab itu, sejurus selepas Khairuddin ditangkap, Mahathir mengambil pendekatan 'diam buat seketika'.

Paling menarik apabila anjing belaan Dr Mahathir yang lain seperti Datuk Malik Mydin turut berada dalam keadaan panik dan ketakutan.

Ini kerana mereka sedar ketegasan kerajaan ini bakal menyebabkan mereka turut menerima nasib yang sama seperti Khairuddin. (SUMBER)
Share this article

2 Komen:

 1. Ramai HERO yang berani menegakkan kebenaran.
  Kesian kepada kaki ampu dan kaki bodek.
  Masa akan menentukan kebenaran yang sebenar.

  BalasPadam
 2. Tun M.
  Kami rindu kamu.
  Kepada Najib... bye .. bye

  BalasPadam

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top