Nuffnang

PENGUNDI HANTU : Permohonan Maaf Ahli Membuktikan DAP Memang BANGSAT!!!

KUALA LUMPUR: Seorang lelaki yang dituduh sebagai pendatang asing oleh ahli parlimen pembangkang merupakan seorang pengundi berdaftar di Malaysia. 

Ahli Parlimen Serdang, Dr Ong Kian Ming kini mahu bertemu dengan Chua Lai Fatt secara peribadi dan memohon maaf kepada Chua dan keluarganya berhubung dakwaan yang dilemparkan itu.

Chua, berketurunan India namun diambil menjadi anak angkat sebuah keluarga Cina di Klang serta memberikan nama kepadanya. 

Ketika dihubungi The Star, Chua bagaimanapun enggan ditemubual. 

"Saya tidak mahu menjadi tumpuan pihak media," katanya. 
Dr Ong telah menggunakan nama Chua yang merupakan pengundi kali pertama sebagai contoh terhadap dakwaan bahawa Suruhnjaya Pilihan Raya telah mengeluarkan Mykad kepada pendatang asing pada 4, Mei, sehari sebelum pilihan raya umum berlangsung. 

Beliau telah membuat permohonan maaf dalam akhbar Cina berhubung dakwaan tersebut. Akhbar Cina memetik beliau memohon maaf atas kesilapannya menuduh Chua sebagai pendatang asing yang mengundi pada PRU-13. 

"Saya akhirnya dapat mengenalpasti mengapa Chua mempunyai nama Cina. Saya mohon maaf sangat. 

"Saya juga mohon maaf kepada Chua dan ahli keluarganya," kata wakil DAP itu sambil menambah dia mahu memanjangkan permohonan maafnya itu kepada pengundi dan keluarganya.
INILAH AKIBATNYA BILA TERLALU TAKSUB MENCARI KESALAHAN PIHAK LAWAN SEMATA-MATA MAHU MENEGAKKAN PEMBOHONGAN DAN FITNAH MEREKA SELAMA INI. RAKYAT MALAYSIA YANG MAHU MENUNAIKAN TANGGUNGJAWAB DILAYAN SEPERTI PENJENAYAH DAN DINAFIKAN HAK MEREKA DALAM MEMILIH KERAJAAN.. INIKAH BENTUK DEMOKRASI YANG DIPERJUANGKAN PEMBANGKANG??

SELEPAS PUAS "MELUDAH", AKHIRNYA MEREKA SENDIRI JUGA YANG "MEJILAT" SEMULA LUDAH MEREKA DI MERATA-RATA TEMPAT.. NAMUN, BAGI SAYA PERMOHONAN MAAF ITU MASIH TIDAK MEMADAI JIKA DIBANDINGKAN DENGAN KESALAHAN SERTA KEKASARAN YANG DILAKUKAN OLEH PUAK-PUAK TERDESAK INI.

MANGSA SEPATUTNYA MENGAMBIL TINDAKAN UNDANG-UNDANG TERHADAP PEMIMPIN-PEMIMPIN PEMBANGKANG YANG MEMFITNAH BELIAU BAGI MENGELAKKAN PERKARA SEUMPAMA ITU BERULANG KEMBALI DIMASA-MASA AKAN DATANG.

SELAIN ITU, PEMBANGKANG JUGA PATUT MEMOHON MAAF KEPADA KERAJAAN BN DAN SPR KERANA MENYEBARKAN FITNAH SERTA PEMBOHONGAN YANG TIDAK BERASAS.. TUDUHAN PEMBANGKANG MENGENAI KEWUJUDAN PULUHAN RIBU PENGUNDI HANTU TIDAK LEBIH DARI SEKADAR MAINAN PERSEPSI UNTUK MENGHASUT RAKYAT SUPAYA MENOLAK KERAJAAN BN..


Share this article

0 Komen:

Catat Ulasan

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top