Nuffnang

Bekwoh Anak Kelate: Manifestasi Sikap Generasi Muda

Portal Suara Generasi Baru dalam sudut pandangnya memberi liputan terhadap Program Bekwoh Anak Kelate yang telah diadakan di Bukit Jalil, baru-baru ini.


Kebanyakan hadirin yang terdiri dari kalangan muda mudi seakan sehati dan sejiwa apabila ramai di antara mereka berpakaian warna merah seakan merestui kempen “Gelombang Merah” yang dipelopori oleh UMNO Kelantan dalam misi mereka mendapatkan kembali Kelantan daripada Pas.
Kemeriahan majlis perjumpaan anak-anak Kelate ini bukan saja di akui ramai khalayak yang hadir malah ia turut di akui oleh Dato’ Shabery Chik secara terbuka turut mengakui seakan merasai denyut nadi gelombang merah tersebut.

“Saya terkejut ketika melangkah masuk ke stadium sebentar tadi kerana melihat stadium penuh dengan warna merah”. – Dato’ Seri Ahmad Shabery Cheek

“Perhimpunan ini cukup bersejarah dan saya berasa cukup gembira kerana bukan sahaja ramai yang datang malah cukup bersemangat”.

“Kerajaan berterima kasih kepada anak-anak muda. Mereka jelas mahukan perubahan dan kita akan sedaya upaya memperjuangkan kepentingan rakyat Kelantan”. – Dato’ Seri Mustapa Mohamed

Sejarah yang tercatat di “Majlis Bekwoh Anak-Anak Kelate” ini telah membuktikan rakyat Kelantan terutama sekali generasi muda juga tidak bermasalah untuk berubah sikap & tidak juga kekok untuk menukar ‘darah hijau’ kepada ‘darah merah’  demi masa depan negeri tumpah darah sendiri.

Kehadiran ramai anak muda Kelantan di majlis anjuran UMNO ini boleh diumpamakan sebagai satu manifestasi keyakinan & harapan terhadap UMNO terutama sekali dalam menyelesaikan beberapa permasalahan yang menyelubungi Kelantan ketika ini.

Berita lanjut di http://www.suaragenerasibaru.com/?p=3741
Share this article

0 Komen:

Catat Ulasan

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top