Nuffnang

PAKATUN : Pemuda UMNO Kecam Mahathir!!!


Ini barulah PEMUDA! Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia mengecam tindakan Tun Dr Mahathir Mohamed yang telah bersekongkol dengan parti-part pembangkang melalui satu kenyataan bersama.

Walaupun perbezaan pendapat satu perkara yang biasa dalam politik, tindakan untuk berkongsi pentas dengan pihak lawan sehingga mengenepikan segala pendirian sebelum ini amat mengecewakan dan menandakan politik ‘matlamat menghalalkan cara’ yang wajar ditolak. Mereka yang berkongsi pentas dengan Tun Dr Mahathir ini jugalah yang beliau telah menentang selama kerjayanya yang cukup lama.

Kami akan terus memberi sokongan penuh kepada Presiden UMNO, Dato’ Sri Mohd Najib Tun Razak, untuk memimpin parti dan kerajaan. Kami yakin program transformasi Dato’ Sri Najib akan berjaya mengekalkan kestabilan politik, menjana pertumbuhan ekonomi dan meningkatkan kesejahteraan rakyat.


Tun Dr Mahathir dan rakan-rakannya sedia maklum, penentuan bagi siapa yang akan menerajui kerajaan tidak boleh dibuat pada satu sidang media mahupun melalui kempen menandatangani memorandum. Dalam sistem demokrasi, penentuan itu hanya boleh dibuat pada pilihanraya melalui mandat pengundi. Jika mereka tidak puas hati, kami cadangkan mereka bergabung dalam satu perikatan politik rasmi dan berdepan dengan Barisan Nasional pada pilihanraya umum kelak.

UMNO dan Barisan Nasional akan terus berkhidmat demi rakyat dalam menjayakan program transformasi Dato’ Sri Najib dan agenda nasional Rancangan Malaysia ke-11. Kami tiada masa untuk berpolitik kerana yang lebih utama adalah usaha yang dijalankan oleh kerajaan dibawah pimpinan Dato’ Sri Najib untuk menjaga kebajikan rakyat.

YB Khairy Jamaluddin
Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia
4 Mac 2016
Share this article

3 Komen:

  1. Aku penyokong UMNO dari Dahulu dan selamanya. Aku tidak menyokong saorang individu yang bernama Najib. Engkau faham tak!!!

    BalasPadam
  2. Lancho ko la

    BalasPadam
  3. Tolong jaga bahasa ...bila nak komen kita walau marah perlu beradab ...kepada yang tak sokong Najib tapi Umno tu macamana cerita tu....nanti kalau pilihanraya nak pangkah apa Bn atau apa...so orang yang rasa rasanya tak waras dengan isu Pm Najib ni apakata ...setiap malam bangun buat sokat tahaajud ,Istikharah...minta petunjuk pada Allah...InsyaAllah...otak yang tak waras akan kembali waras dan boleh berfikir dengan rasional...cubalah...

    BalasPadam

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top