Nuffnang

#Banjir2014 : Komen Panas Pembaca Buat "The Red Warrior!!!"
Salam.

Melihat kepada scenario keadaan banjir di Kelantan yang melibatkan 9 Jajahan iaitu Gua Musang, Jeli, Kuala Krai, Machang, Pasir Mas, Pasir Puteh, Tumpat, Tanah Merah dan Kota Bharu dengan tempat terjejas teruk seperti Manek Urai, Latarek Luloh, Dabong dan banyak lagi.Rata-rata, rakyat Kelantan drp kawasan banjir ini sekarang "Menangis Tidak Berlagu", "Termenung Mereka sendiri akan Masa Depan Yang amat Kelam", akan tetapi harapa yang sekian lama diletakkan dan dibanggakan ke atas Para Pucuk Pimpanan PAS berbagai Peringkat, hanyalah seperti pegar memakan padi.

Para Pemimpin PAS sungguh pandai bermain kata-kata, menunding jari kesana kemari, tanpa memperdulikan apa nasib mangsa banjir. Segolongan mereka yang digelar Ustaz, Ulama, Alim Agama iniyang rata-rata memiliki Sejemput Janggut di Dagu ini, menunjukkan kedangkalan tahap keImaman masing2.. Mereka yg digelar beriman ini, mula menunjukkan sikap dan tamak haloba, ego, bongkak dan sombong terlampau apabila mereka-mereka ini mengeluarkan kata-kata yang tiada satu pon yang dapat menghilangkan kegusaran, menghapus penderitaan, apatah lagi bersimpati dengan musibah banjir yang melanda.Jauh sekali mereka ingin atau mahu memohon maaf di atas kedhaifan dan kurang cekapan mentadbir urus musibah banjir, malah mereka mengemukan pelbagai alasan seolah lari drp tanggungjawab dan tiada pon sifat mahu muhasabah diri.. Ini ker Islam Pas???

Sudah dinyatakan bahawa Kerajaan pusat jugaklah yang akan mengeluarkan danan sebanyak RM52.5 juta mungkin lebih untuk membina kembali rumah-rumah yang di hanyutkan airbah yang deras dan laju. Tetapi jumlah ini akan naik sekali ganda, mungkin berganda-ganda, apabila diwartakan semua penempatan di perairan sungai tidak selamat di diami, maka akan berdondong-dondong lagi yang akan merayu memohon bantuan perumahan drp Kerajaan.

Masalah Utama yang menyebabkan Air Bah Laju dan Deras naik mendadak di kawasan 9 Jajahan tersebut adalah keranan kerakusan Pihak Pentadbiran Negeri Kelantan di Bawah Kerajaan PAS dalam memberikan sejumlah 4,000 hektar tanah kpd Jahanam Bga dan Ngeh Bersaudara drp DAP, yg mana secara fizikalnya boleh dilihat kekayaan mereka bertambah selepas projek balak & tanah diperolehi drp Kerajaan Pas Kelantan..

Anak-anak Kelantan diSERU agar menuntut Pembentangan dan penjelasan drp Kerajaan Kelantan:

1. Berapakah Hasil Kerajaan Pas perolehi daripada Hasil Penjualan Balak & Tanah di kawasan terbabit?

2. Siapakah yang bertanggungjawab memberikan kelulusan ke atas aktiviti pembalakkan tersebut?

3. Apakah pemberian ini mengikut prosedur dan tatacara urusan Tanah Kelantan?

4. Kemanakah Wang Hasil Penjualan Balak dan Tanah dibelanjakan.

5. Jika sekiranya di Selangor, MB Azmin Ali menuntut semula pembayaran balik wang sejumlah RM2.6 juta yang dikatakan dibayar dengan tidak mengikut peraturan dan prosedur tertentu...APAKAH boleh Anak-Anak Kelantan mendesak Kerajaan PAS menuntut ganti rugi drp DAP Bangsat Nga & Ngeh Bersaudara ke atas kerugian yang mereka alami akibat drp Banjir Besar melanda. Ini adalah Hak Mereka sebagai Rakyat yang tertindas dan teraniaya akibat drp Kerakusan DAP Bangsat meneroka dan membotakkan kawasan Tadahan Hujan.

6. Rakyat Kelantan kesemuanya mestilah bangun menuntut Hak dan Kebenaran drp Kerajaan Pas Kelantan.. Kalau Hak sendiri pon tak mampu dibela, jangan harap Banjir seperti ini tidak berulang kerana Kerajaan Pas akan memberikan lebih banyak kawasan Balak demi untuk mendapatkan DANA PILIHANRAYA ke 14.

Apakah Rakyat Kelantan "THE RED WARRIOR" ini betul-betul berani? atau hanya gah pada slogan saja?

Share this article

1 Komen:

 1. Nga Ngeh Ngok ni memang cina bukit rakus. Sanggup membinasakan alam dan tanah kerana mereka tidak langsung mementingkan masa depan Malaysia. Mereka hanya memikirkan kekayaan mereka sekeluarga dan puak2 cina DAP mereka.Bila dah cukup kekayaan, mereka akan cabut pergi Australia ke, Canada ke yang sedia menerima mereka dengan wang BERJUTA JUTA ringgit!!

  Akhirnya, apa yang tinggal di Tanah Melayu? Orang Melayu Kelantan yang miskin. Hanya beberapa orang pemimping PAS yang menerima suapan dari tuan mereka, DAP sahaja yang kaya raya.

  Mungkin sudah terlambat untuk memperkasakan generasi sedia ada tetapi saya berharap, ibu bapa Melayu, tolonglah hantar anak2 ke sekolah dan belajar bersungguh2. DAPATKAN PELAJARAN TINGGI2. JANGAN ASYIK TERMAKAN RACUN PUAK2 DAPIGS DAN BERPOLITIK 24JAM SEHINGGA ANAK2 TAK MENDAPAT PELARAN YANG SEWAJARNYA.

  JADI LAH PAKAR2 DI DALAM SEMUA BIDANG. SEMOGA ANAK2 KITA AKAN MENJADI LEBIH BIJAK DAN DENGAN MUDAH AKAN MENEMPELAK KERAKUSAN PUAK2 PENDATANG.

  Semoga di masa hadapan, Bangsa Melayu Kelantan ku tidak akan diperbodohkan oleh cina2 dapigs macam Nga Ngeh Ngok.

  HANTAR ANAK2 KAMU KE SEKOLAH!
  DI SAMPING MENGAJI ALQURAN, TOLONG BELAJAR PHYSICS, CHEMISTRY, MATHEMATICS, ENGLISH, BIOLOGY, APPLIED SCIENCES, ARTS, ETC ETC ETC.

  Jangan mengaji Al Quran berjam jam lepas tu bila dah besar, datang ke KL jadi Mat Rempit, lepas tu rumah mak bapak di kampung di landa banjir sebab kena tipu dengan cina dapigs!

  Anak2 kamu adalah harapan masa depan Bangsa Melayu Kelantan!

  BalasPadam

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top