Nuffnang

ROS KUBURKAN UMNO? Lihat Kronologi dan Fakta-Fakta Bergambar IniKepada ROS atau yang mempergunakan ROS, tolong jangan merendahkan imej dan kredibiliti penjawat awam.

Kronologi dan fakta ada pada gambar² di bawah sekiranya terlupa atau hilang.

ROS sendiri selepas mengeluarkan surat arahan kepada semua pertubuhan untuk menangguhkan mesyuarat agung masing² pada Jun 2021, sehingga kini tidak pula mengeluarkan surat arahan untuk mengadakan mesyuarat agung semula.

Selain itu, selagi negara di bawah Pelan Pemulihan Negara fasa 1-3, atau PKP atau PKPD, selagi itulah mesyuarat atau perhimpunan ramai masih tidak dibenarkan.

Ini jelas dalam SOP yang kerajaan sendiri buatkan.

Sedangkan sidang parlimen yang melibatkan MP² yang telah lengkap vaksin pun tidak dapat dilaksanakan, apatah pula ini melibatkan rakyat² biasa di seluruh negara. Ini badigol adik beradik samdol namanya.

Kronologi :

UMNO telah merujuk keputusan Ketua Pengarah Jabatan Pendaftaran Pertubuhan (RoS) kepada peguam parti dan kemudian menyatakan tiada sebarang kekhilafan dibuat mereka.

Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Ahmad Maslan berkata, sehubungan itu UMNO akan memberikan surat jawapan kepada Ketua Pengarah RoS pada Isnin ini.

Menurut beliau, Surat RoS bertarikh 19 Julai lalu telah menyebut tiada halangan tentang penangguhan pemilihan mengikut Perlembagaan UMNO Perkara 10.16.

“Malah surat Setiausaha UMNO dihantar kemudian kepada Ketua Pengarah RoS tentang minit mesyuarat Majlis Tertinggi pada 7 Julai yang mengabsahkan keputusan resolusi edaran pekeliling 18 Jun,” katanya kepada Utusan Malaysia.

Terdahulu, RoS memaklumkan keputusan UMNO menangguhkan pemilihan MT, Bahagian dan Cawangan selama 18 bulan adalah tidak sah kerana berpandangan, ketetapan itu adalah kerana tempoh pemegang jawatan MT bagi penggal 2018/2021 telah tamat pada 30 Jun lalu.

Pada 29 Jun lalu, UMNO menangguhkan pemilihannya di semua peringkat cawangan, bahagian dan Majlis Tertinggi (MT) selama 18 bulan bermula 30 Jun lalu setelah menemui menemui dan menulis surat kepada Ketua Pengarah Majlis Keselamatan Negara (MKN), Ketua Pengarah Kementerian Kesihatan serta Ketua Pengarah ROS.

Kronologi Bergambar :

Share this article

7 Komen:

 1. Mmg. Jab. Pertubuhan Pendaftaran (RoS) paling PARASIT ni skrg. mcm. LHDN/SPRM, juga sdg. dipergunakan sbg. SENJATA POLITIK amat DAJAL oleh rejim PEMBUNUH/PEROMPAK/PENGGUBAH WANG HARAM/PERASUAH HOMO Zionis BERSATU Nazi ni - yg. mmg. PENJENAYAH & PENIPU habis!!

  Ini BUKTI DOKUMEN2 berkaitan PENIPUAN & PENGANIAYAAN oleh RoS - pd. SATU2nya Parti KEMERDEKAAN keramat bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu kita yg. masih WUJUD, UMNO - sbb. PAS dah jadi SEWEL-yg. terus MENJILAT hanyir si HOMO2/GILA SEKS haram, DIKTATOR mahiaddin/azmin HOMO-BERSATU Nazi!

  Di - https://mykmu.net/2021/08/06/kenapa-2-surat-berbeza-jppm-berkait-pemilihan-parti/

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ini lagi sebab UTAMA juga si BERSATU NAZI ni, nak mengHAPUSkan UMNO - utk. MENUTUP jenayah PENIPUAN terbaru pd. DYMM YDPA berkaitan AKUAN BERSUMPAH (SD) yg. PALSU oleh AHLI2 PARLIMEN pd. DIKTATOR mahiaddin NAZI!!

   Di - https://suarakitahebat.wpcomstaging.com/2021/08/04/benarkah-statutory-declaration-sd-palsu-yang-telah-di-tunjukkan-oleh-pmmahiaddin-kepada-yang-dipertuan-agung-untuk-buktikan-bahawa-dia-masih-ada-majoriti/

   Padam
 2. Lihat si PENJENAYAH HOMO Penyamaq yg. MEMALSUkan IJAZAH dia - boleh pula MEROMPAK Wang Rakyat & Negara $50,000 SEBULAN - kerana dilantik secara HARAM sbg. MENTERI (kerana jelas dia PENJENAYAH & PENIPU) - oleh PEMBUNUH/PEROMPAK/PENGGUBAH WANG HARAM/PERASUAH Diktator mahiaddin/BERSATU Nazi!!

  Di - https://sabahkini2.com/en/news/1649/saya-mengaku-belajar-di-luar-negara-tetapi-gagal-bawa-pulang-ijazah-mb-perak/view

  BalasPadam
 3. Ini sbb UTAMAnya juga si KAFIR2/ Melayu2 liberal HOMO-si ULAQ2 IBLIS Zionis BERSATU Nazi ni - nak mengHAPUSkan SATU2nya Parti KEMERDEKAAN keramat bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu terCINTA kita, UMNO - secara HARAM & DAJAL, melalui RoS PENJENAYAH tu!!

  Di - https://www.astroawani.com/berita-politik/segerakan-usul-di-dewan-rakyat-sebelum-semakin-ramai-menjadi-katak-ahmad-zahid-312417

  BalasPadam
  Balasan
  1. Maka, TUMBANGkan segera si BINATANG2 BUAS HOMO/GILA SEKS HARAM dr. rejim PEMBUNUH/PEROMPAK/PENGGUBAH WANG HARAM/PERASUAH/PENIPU Zionis Nazi BERSATU ni!! Yg. skrg. punya DAJALnya si DIKTATOR mahiaddin NAZI depa ni - terus MENIPU lagi DYMM YDPA & UNDG2 PERLEMBAGAAN kita, kononnya masih ada sokongan MAJORITI!!

   Lihat PENDEDAHAN YAB DS Zahid/UMNO ini, di - https://umno-online.my/2021/08/04/umno-tegaskan-perikatan-nasional-telah-tiada-majoriti-cabar-segera-panggil-sidang-khas-parlimen/

   NOTA: Kalau berita ni TAK benaq - kenapa mahiaddin/BERSATU Nazi TAKUT buat REPOT POLIS ke atas YAB DS Zahid?!!

   Padam
 4. ALHAMDULILLAH!!

  REPOT POLIS amat BERANI oleh UMNO ke atas PEMBUNUH/PEROMPAK/PENGGUBAH WANG HARAM/PERASUAH/PENIPU Diktator mahiaddin NAZI - kerana jelas si mahiaddin/BERSATU Nazi telah MENIPU akan DYMM YDPA & Undg2 Perlembagaan Perkara-perkara 32, 44, 49, 43 Fasal-fasal 4 & 6, serta Jadual ke-6!!

  Maka, hangpa PDRM/KETUA POLIS NEGARA - JANGAN pilih kasih!!!

  Di -
  https://umno-online.my/2021/08/07/pm-mengelirukan-dan-berniat-menipu-agong-pemuda-umno/

  BalasPadam

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top