Nuffnang

KISAH BENAR : Ayat Kursi Selamatkan Wanita Daripada Perogol Bersiri

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Kisah ini merupakan kisah benar yang berlaku di US. Ia menceritakan tentang seorang wanita yang bertudung dan mempunyai akhlak yang baik. Suatu hari , di malam yang sunyi dalam perjalanan balik ke rumah dari tempat kerjanya. Kebetulan dia terpaksa mengambil jalan singkat untuk pulang. Jalan yang dilaluinya ketika itu tidak banyak orang yang lalu lalang pada masa itu.

Disebabkan hari yang lewat dia berjalan di jalan yang agak gelap yang membuatkan dia agak gelisah dan takut. Lebih-lebih lagi dia berjalan berseorangan. 

Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika) yang bersandar di dinding tepi lorong itu. Dia merasa sangat takut dan tidak sedap hati. Apa yang boleh dibuat waktu itu hanyalah berdoa ke hadrat Allah SWT memohon perlindungan dan keselamatannya di saat itu. Dia membaca ayat Kursi dengan penuh pengharapan agar Allah SWT membantu disaat itu.

Wanita itu dapat melepasi dimana tempat lelaki itu bersandar dan menoleh serta mengecam muka lelaki itu. Nasib baik lelaki itu buat tidak endah dan perempuan itu selamat sampai ke rumahnya. Keesokkannya , wanita itu terbaca di akhbar ada seorang perempuan yang telah dirogol oleh seorang lelaki yang tidak dikenali dekat lorong dia berjalan semalam hanya 10 minit selepas dia melintasi lorong tersebut. Wanita muslimah ini yakin bahawa lelaki kulit putih yang dilihatnya semalam adalah perogol itu.

Atas rasa tanggungjawab wanita muslimah tadi terus pergi ke balai polis dan membuat aduan. Wanita muslimah tadi membuat kawad cam dan selepas siasatan dilakukan polis mendapati bahawa lelaki tersebut adalah perogol yang selama ini dicari-cari. Atas rasa hairan Kenapa Tidak Rogol Saya! . Wanita muslimah itu meminta keizinan untuk menyoal lelaki tersebut.

Wanita Muslimah : "Why don't you do anything to me on that night even though you know that i'am alone."

(Kenapa awak tak buat apa-apa dekat saya malam itu walaupun tahu saya seorang diri)

Lelaki Perogol :"No, you are not alone. That night i saw two young man walking with you. One on your right side and other one was by your left side. If you were alone of course you will be my victim."

(Tidak, awak bukan berseorangan. Malam itu saya lihat dua lelaki berjalan dengan awak. Seorang disebelah kanan dan seorang lagi disebelah kiri. Kalau tidak, sudah tentu awak jadi mangsa saya)

Pengajaran : Kita adalah hambaNya yang sentiasa mengharapkan perlindungan dan pertolongan daripadaNya. Pasrahkan diri kepadaNya dan minta pertolongan hanya semata-mata kepada Allah SWT. Wanita muslimah tadi adalah wanita yang menutup aurat di US dan sentiasa menjaga adab batas muslimah seperti yang disyariatkan dalam islam. Mungkin dua lelaki yang dilihat lelaki kulit putih Amerika itu adalah malaikat yang diutuskan untuk menjaga hambaNya yang sentiasa taat dan ingat kepadaNya.

"....barangsiapa membaca Ayat Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya Allah mewakilkan dua malaikat memeliharanya hingga subuh. Barangsiapa yang membaca ayat al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah berkenan memberikan pertolongan kepadanya..." (Daripada Abdullah bin 'Amr ra) 

Semoga kita sentiasa dipelihara Allah SWT dari kejahatan syaitan yang direjam. Insyaallah... (SUMBER)
Share this article

0 Komen:

Catat Ulasan

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top