Nuffnang

NAJIB DISIASAT FBI? Ini Penjelasan PDRMPolis menafikan dakwaan yang mengatakan bahawa terdapat Biro Penyiasatan Persekutuan (FBI) Amerika Syarikat telah memulakan siasatan terhadap Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak berhubung skandal 1MDB.


Memetik sumber daripada Freemalaysitoday, dakwaan itu disangkal oleh Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar, merujuk kepada penyebaran sebuah artikel di media sosial baru-baru ini.

“Saya merujuk kepada beberapa artikel yang disebarkan di dalam media sosial yang mendakwa pihak FBI telah memulakan siasatan ke atas 1MDB dan Perdana Menteri.

“Polis Diraja Malaysia (PDRM) tidak pernah menerima sebarang pemakluman berhubung siasatan yang dijalankan oleh pihak FBI.

“Agensi terbabit juga tidak memohon untuk mendapatkan sebarang bentuk bantuan daripada PDRM berhubung perkara yang sama,” katanya.

Khalid turut menasihatkan semua pihak yang ingin mendapatkan pengesahan berkaitan perkara tersebut untuk berhubung terus dengan pihak FBI di Washington sebelum menerima dan mempercayai berita yang tersebar di media sosial.

KENYATAAN MEDIAShare this article

0 Komen:

Catat Ulasan

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top