Nuffnang

VIDEO : KURANG AJAR!!! Anak Cina Bikin Polis Trafik Panasss!!!!Sejak kebelakangan ini, semakin kerap video klip yang memaparkan pertelingkahan antara polis trafik dengan pemandu jalan raya.
Dalam banyak klip, kita boleh lihat selalunya pemandu dari kaum bangsa Cina yang suka memperlihatkan sikap melawan dan kemudian merakam kejadian itu untuk dimuat naik ke internet.Kerap kali juga kita melihat polis cuba menahan diri sebaik mungkin dan bersabar.
Namun, polis juga adalah manusia yang ada perasaan marah dan tekanan.
Dalam klip di bawah, kita boleh lihat sikap Cina DAP dan pasukan siber mereka Red Bean Army cuba memuat naik satu klip yang kononnya memperlihatkan anak Cina dalam kejadian itu semacam dicederakan oleh polis trafik.
Namun, bangkai gajah tidak boleh diutup dengan lalang. 

Walaupun klip itu sebahagian sahaja dan bukan dari mula, dengan jelas kita boleh dengar bagaimana anak Cina berkenaan telah mengeluarkan kenyataan yang mungkin mengugut salah seorang anggota trafik. 

Ini menyebabkan seorang anggota trafik lain masuk campur dan mengajak pemuda itu ke balai.
Jelas, anak Cina itu kurang ajar terutama cara dia meminta kembali kad pengenalannya.
Alooo kawan… kita semua ada berdepan dengan polis trafik la… kalau salah bagi lesen lepas tu ambik saman. Takda sampai keluar dialog ‘saya tak ugut dia’ apa semua dengan polis-polis yang menahan tu.
Berbalik pada bahagian yang penulis cakap awal tadi, klip ini ditayang sebahagian sahaja. Awalnya terdengar lelaki itu mungkin telah mengugut salah seorang anggota trafik, lepas itu cukap buat gaya biadap.
Itu semua polis la bro… bukan bangla tukang angkat sampah… lu cabar orang macam tu, satu peringkat mestilah diaorng hilang sabar.
Penulis sama sekali tidak menyalahkan anggota dalam klip berkenaan. Kalau tengok kita tahu dia dicabar sehingga marah begitu rupa.
Dalam kes ini, penulis ingin mencadangkan tukang rakam dan muat naik video ini juga dicari dak dikenakan tindakan kerana nyata dia hanya memuat naik sebahagian sahaja klip video berkenaan dengan niat untuk memalukan pasukan polis.
Mengapa tidak video itu dimuat naik dari mula rakannya membuat ugutan?
Dalam hal ini, kepada pembaca sekalian, tak perlu nak komen banyak-banyak… penulis memang racist… tak perlu nak menyorok. Tapi penulis racist dengan bangsa yang suka buat hal tak kena tempat.

Share this article

5 Komen:

 1. Mampos lu cibai cina babi.mampos luu

  BalasPadam
 2. Babi nya cina

  BalasPadam
 3. puak2 puki R pas ni menyalak la konon polis kasar thdp org awam,,,,brduyun2 la peguam puki R backup si mate sepet..

  BalasPadam
 4. pukul sampai mampus kat jail sepet babi.ni please

  BalasPadam
 5. Diorg x baca sejarah peristiwa 13 mei 1969.

  BalasPadam

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top