Nuffnang

HOT!!! ADUN Kantoi Hubungan Sulit Dengan Bini Orang!!!Kecoh sekarang ni wakil rakyat mempunyai hubungan sulit dengan isteri orang. Dan ini bukan kes lama (Mat Sabu) tetapi kes baru melibatkan seorang ADUN di negeri Hang Tuah.

Orang kata, kalau lelaki Cina kaya atau ada nama atau ada pengaruh, mempunyai gundik atau perempuan simpanan merupakan satu kemegahan. Malahan sejarah bangsa Cina, memberikan dan menggambarkan keagungan serta kehebatan seseorang Maharaja berdasarkan jumlah gundik yang dimilikinya.
Pada zaman moden ini, persepsi sebegitu masih belum berakhir. Masih ramai lelaki Cina yang akan lebih berbangga apabila mereka memiliki ramai gundik-gundik muda dan jelita. Kaya raya tahap mega sekalipun, tanpa gundik-gundik muda dan jelita, kekayaan yang ada padanya hambar dan tidak bermakna.

Kerana itulah ADUN Banda Hilir, TEY KOK KIEW juga memerlukan seorang gundik untuk memastikan dia disegani. Walau bagaimanapun, pada masa yang sama, dia juga melakukan kesalahan kerana memberikan imej yang buruk kepada partinya, DAP.

Daripada siasatan, semenjak beberapa hari lepas, seorang pengguna Facebook bernama CYNTHIA GAB yang dipercayai ahli DAP telah mengeluarkan artikel yang menyatakan TEY KOK KIEW mempunyai hubungan sulit dengan pembantunya.

TEY KOK KIEW mempunyai 3 orang pembantu iaitu dua wanita dan seorang lelaki.
Bagaimanapun, sumber dalaman DAP Melaka pula memberitahu, pendedahan tersebut besar kemungkinan telah dilakukan oleh kumpulan yang diketuai oleh Goh Leong San, ADUN Duyong yang mahu memalukan TEY KOK KIEW memandangkan TEY KOK KIEW adalah saingan dan ancaman politik utama kepada LIM JAK WONG, ADUN Bachang.

LIM JAK WONG dilihat sebagai pemimpin kanan DAP Melaka yang akan menggantikan GOH LEONG SAN sebagai Pengerusi DAP Melaka.

TEY KOK LIEW sebelum ini dianggap sebagai penyokong kuat Lim Guan Eng. Lim Guan Eng bagaimanapun, tidak mempunyai reputasi yang baik di kalangan pemimpin-pemimpin dan akar umbi DAP Melaka sehingga dia terpaksa melarikan diri ke Pulau Pinang dan terus merampas jawatan Ketua Menteri Pulau Pinang apabila DAP berjaya menguasai negeri itu. TEY KOK LIEW tidak pernah dipercayai oleh kepimpinan kanan DAP Melaka memandangkan sikapnya seperti lalang.

Ini terbukti menerusi sokongannya kepada GOH LEONG SAN apabila dia melihat GOH mempunyai kedudukan yang kukuh di Melaka, bahkan ditakuti oleh Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang. 

BERITA PENUH - KLIK SINI
Share this article

0 Komen:

Catat Ulasan

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top