Nuffnang

AWAS!!! LICIK PERDAYA WANITA DI FACEBOOK!!!Modus operadinya ialah menulis status status berbentuk islamik di facebook untuk mengambarkan dia seorang yang kuat agama kemudian dia akan mesej wanita-wanita dengan kata kata manis dan memujuk untuk bawa lari mangsa mengikutnya.Suspek yang mengunakan nama FB Encik Kenangan hanya mempunyai satu gambar profil dan status-statusnya semuanya dalam bentuk islamik dan pro Pas UG.

Pemerhati telah mengunakan fake fb untuk perangkapnya dan apabila dia menyedari yang dia di perangkap dia terus saja menutup akaun FBnya sehingga kini.

Dari apa yang pemerhati cuba siasat tentang orang ini dia pernah tinggal di Baling Kedah menumpang orang tapi tidak bekerja apa cuma mengharapkan belas orang ramai untuk makan minum dan tempat tinggal.

Berikut adalah sumber dari seorang penguna FB yang bernama Maksu Radix Kola mengaku Encik Kenangan ini adalah bukan akaun sebenar tapi fake FB dan pernah tinggal di rumahnya.

Suspek juga mengikut Maksu radix adalah seorang penagih dadah di mana pada bulan ramadhan tidak berpuasa sedangkan status status FBnya mengambarkan suspek seorang yang warak dan kuat ibadat.

Dengan ini adalah di harapkan Encik Kenangan segera membuat laporan polis sekiranya ini adalah fitnah terhadapnya.

Pemerhati akan dedahkan banyak lagi maklumat tentang dia selepas ini.

SUMBER
Share this article

0 Komen:

Catat Ulasan

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top