Nuffnang

GAMBAR : SYAHID!!! Lagi Rakyat Malaysia Terkorban, Ust. Lutfi TidakSedar Diri!!!Mesej ringkas di Facebook berkenaan gugurnya Syuhada Malaysia di bumi Syria awal pagi semalam.

Assalamualaikum...satu lg ujian kpd kami.. khabar sedih dan gembira..pada pagi ini 9.9.14 pasukan mujahidin dari malaysia telah diserang hendap menyebabkan (insyallah syahid) Abu Muhajir...ustaz mohd Lutfi cedera parah (tidak sedar diri) dan abu Afghan cedera kedua belah kakinya..semoga amal soleh kesemua mereka diterima Allah.. Ana tak menangis sebelum ini tetapi kali ini terlalu sebak rasanya...mohon Allah beri kami kekuatan dan kesabaran untuk terus berjihad meninggikan kalimahNya walaupun terus bermandi darah..
Ya Allah...Ya Rab
Teguhkanlah hati2 kami dalam memikul panji2Mu..
Berilah kami kesabaran sebagaimana Engkau beri kpd pendahulu kami...
Kami tidak mengharap melainkan keredoanMu..keampunanMu..dan kasih sayangMu..

Ya..Rab
Bantulah kami utk menewaskan musuh2Mu..
Posting 2 :

Berita gembira. Saudara kita dari Malaysia ini termasuk dalam senarai ratusan ribu yang telah syahid di Syria. Terkorban ketika terlibat di dalam operasi di Hama menghentam rejim Bashar laknatullah.

As-syahid Abu Muhajir atau nama sebenarnya Mohammad Fadlan berusia 21 tahun sahaja. As-syahid berasal dari Mahang,Kedah. Berjihad bersama pasukan Ajnad al-Syam.Semoga Allah SWT terima kesyahidan beliau. Semoga keluarga as-syahid tenang redha dan gembira dengan berita ini.

As syahid seorang yang tidak pernah menguzurkan diri setiap kali ada ribat dan iktiham...ana selalu berkata kepadanya"semoga anta suatu hari nanti akan memimpin pasukan jihad ke Palestin"akan tetapi Allah mengkehendaki yg terbaik untuknya..semoga kita akan menyambung persahabatan kita di Jannah insyallah.

- SUMBER
Share this article

0 Komen:

Catat Ulasan

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....

Nuffnang 3

MENARIK

BB Followers

 
Copyright © 2014 Belia Bangkit • All Rights Reserved.
Distributed By Free Blogger Templates | Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger
back to top