MUAL DAN MELOYAKAN!!! Bihun Cap Masjid Tapi Cara Membuatnya....

Perkongsian kali ini BUKANLAH semata-mata berkaitan status halal atau haram bihun CAP MASJID ini, tetapi lebih kepada sejauh mana ANDA SEMUA masih sanggup untuk menerimanya sebagai sebahagian sajian makanan anda.

Anda penggemar bihun? Baik bihun goreng maupun bihun sup. Dan bagi yang beragama Islam, mungkin gambar masjid sudah cukup meyakinkan anda mengenai kesucian atau pun kebersihan bihun mentah yang bakal anda beli di pasar raya mahu pun di kedai runcit.

Penulis tidak perlu menulis panjang kali ini. Gambar-gambar di bawah ini bakal menceritakan dari A-Z proses penyediaan dan pemprosesan Bihun Cap Masjid.


Keadaan kilang memproses bihun tersebut




Pekerja-pekerja kilang yang "dipercayai" pekerja Bangladesh atau Nepal



Keadaan peralatan dan persekitaran menguli dan memasak 





Menimbang dan pembungkusan



Bihun Cap Masjid siap untuk dipasarkan..... Eiiiii





Terpulanglah kepada pembaca semua untuk membuat keputusan. Bagi yang beragama Islam, suka ditekankan di sini bahawa Islam amat MEMENTINGKAN kebersihan serta KESUCIAN dalam kehidupan kita seharian. 

EIII... JIJIK DAN MEMUALKAN!!! Tak perlu logo halal JAKIM untuk di "reject" brand bihun Cap Masjid Ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

APA Kata Anda?
Ada berita dan info menarik di tempat anda? Kongsikan di SINI....